سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه:

همکاری مردم تنها راه تاب آوری در بحران آب است

شهلایی گفت: وضعیت منابع آب خوب نیست،"اخلاق آب" و همکاری مردم تنها راه تاب آوری در بحران آب است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، خشک شدن پی در پی چشمه های بزرگ و سراب‌های پرآب استان کرمانشاه مانند سراب روانسر، سراب یاوری و... خبر از یک رویداد نه چندان مطلوب به اسم خشکسالی می‌دهد.

خبری که بعد از شنیدن آن، ذهن ناخودآگاه متوجه بحران کم‌آبی و بی‌آبی می‌شود.

در بحران آب تنها انسان‌ها نیستند که تشنه می‌مانند بلکه محیط زیست و حتی جهان بی جان نیز از بی‌آبی در امان نخواهد بود.

مرگ هزاران قطعه ماهی و تلف شدن موجودات آبزی، تخریب و زشتی سیمای منظر در محیط بی جان ما همه و همه ره آورد تغییرات اقلیمی و در رأس آن خشکسالی است.

محمودرضا شهلایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: وضعیت منابع آب خوب نیست، و ما نسبت به شرایط درازمدت کرمانشاه و انتظاری که از منابع آبی این استان داریم حال منابع آب استان ما مساعد نیست.

او افزود :سراب‌های بزرگ کارستی در حال خشک شدن هستند و سطح آب زیرزمینی در برخی دشت‌ها به صورت نقطه‌ای تا ۹۵ متر افت داشته است.

به گفته شهلایی از ۲۳ محدوده مطالعاتی استان کرمانشاه ۱۳ محدوده ممنوعه و ۲ محدوده ممنوعه بحرانی هستند.

او گفت: چشمه‌های بسیار زیادی در منابع آبرفتی و در منابع کارستی خشک شده اند و برخی دشت‌ها در آستانه فرونشست قرار دارند و همه این‌ها زنگ خطری است که به صدا درآمده و باید چاره اندیشی شود.

 مدیریت ارشد آب در استان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که  چه عواملی اصلی‌ترین محرک‌های کم آبی هستند گفت: اگر بخواهیم مسبب اصلی را پیدا کنیم شاید در شرایط فعلی چندان صحیح نباشد، باید پذیرفت خشکسالی جزو ذات فلات ایران است.

او ادامه داد: تغییرات اقلیمی انکارناپذیر است و ما با گرمایش زمین مواجه هستیم اما در کنار همه اینها، این انسان است که با دخالت‌های بیش از ظرفیت طبیعت، نظم و هارمونی آب، انسان و محیط را بر هم زده است.

او با بیان اینکه تا زمانی که در استان کرمانشاه مبنای توسعه را کشاورزی می‌دانیم ،کشاورزی نیز برای تولید بیشتر و امنیت غذایی به آب بیشتری نیاز دارد و با این حجم مصرف ما باید بپذیریم که دچار تنش‌های آبی شویم.

شهلایی افزود : با این حال این یک روی سکه است روی دیگر این است که ما نمی‌توانیم تشنگی و گرسنگی را برای مردم تجویز کنیم و ما ضمن اینکه آب کم داریم باید سفره‌های غذایی مردم با امنیت کشاورزی و توسعه درست آن پر بماند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه در ادامه اظهار داشت :در چنین تضاد‌هایی شما هر چقدر هم آب داشته باشید اگر نظام بهره‌برداری و اخلاق آب را در نظر نگیرید به همین وضع امروز دچار خواهید شد و بحران آب رهاورد چنین بی تدبیری‌هایی است که خشکسالی آن را تشدید می‌کند.

او گفت: "اخلاق آب" یک رویکرد ذهنی، الهی و اعتقادی برای پاسداشت و کرامت آب است و ما تا زمانی که آب را به عنوان یک کالای صرفاً اقتصادی و در اختیار تولید بدانیم، نمی‌توانیم از آن صیانت کنیم و همه برنامه‌های ما برای حفاظت از منابع آب به بن بست خواهد خورد.

شهلایی در پاسخ به این سوال که آیا ما توان تاب آوری در برابر بحران آب را داریم؟ گفت: تاب آوری در برابر بحران به مولفه‌های بسیار زیادی نیاز دارد اگر ما به عنوان متولی آب و مردم به عنوان بهره بردار با تأسی از قانون و اخلاق آب بخواهیم میتوانیم از مراحل سخت خشکسالی عبور کنیم. مردم ما اگر بتوانند به برنامه‌ریزان بخش آب اعتماد کنند و بدانند که وضعیت منابع آب خوب نیست با همکاری خود در تعادل بخشی آبخوان‌ها مشارکت کنند گام‌های موثری برای افزایش دانش عمومی در حفاظت از آبخوان‌ها برداشته می‌شود.

او افزود :باید پذیرفت که کشت محصولات آب بر و بدون توجیه اقتصادی جز ضربه به پیکره آبخوان‌ها توسعه‌ای را به همراه ندارد و رعایت الگوی کشت می‌تواند ما را در مدیریت بهینه منابع آب یاری رساند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه  در پایان گفت: با این حال ما خوش بین هستیم که آب این میراث بی جانشین جهانی با اراده جمعی و اشاعه فرهنگ درست مصرف کردن و مشارکت‌های مردمی بتوانیم از بحران‌های بی‌آبی عبور نماییم و همچنان امنیت غذایی و امنیت آبی ما تامین شود.

انتهای پیام/ق

برچسب ها: آب ، خشکسالی ، سراب ، کمبود آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.