سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست دستگاه دیپلماسی طالبان با وزیر خارجه ایران دیدار کرد

در دیدار امیرخان متقی و حسین امیرعبداللهیان، اوضاع کنونی ایران و افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان که برای شرکت در هفدهمین نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان به اسلام آباد رفته، در حاشیه این نشست با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در اسلام آباد دیدار کرد.

سخنگوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان درباره این دیدار گفت که دو طرف ضمن گفتگو درباره اوضاع کنونی امنیتی و انسانی افغانستان، در مورد روابط سیاسی، بازرگانی و اقتصادی میان دو کشور تبادل نظر کردند.

«امیرخان متقی»، وزیر خارجه دولت موقت طالبان در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام‌آباد گفت: همه باید بپذیرند که انزوای سیاسی افغانستان برای کسی سودی ندارد و نیاز است تا این کشور از نظر سیاسی و اقتصادی حمایت شود.

وی افزود: به تمام جهان و به‌ویژه کشور‌های اسلامی اطمینان می‌دهم که از خاک افغانستان علیه کسی استفاده نخواهد شد و با کشت و قاچاق مواد مخدر به شدت مبارزه می‌شود.

همچنین حسین امیرعبداللهیان نیز با بیان این‌که ایران همچنان برای تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان تلاش و همه طرف‌ها را برای تحقق این هدف تشویق می‌کند، تشکیل این دولت را کمک کننده به برقراری ثبات سیاسی و امنیتی در این کشور خواند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌که مردم افغانستان در آستانه فصل سرما و شرایط سختی که دارند باید مورد حمایت جامعه جهانی قرار بگیرند، گفت: کمک‌های انساندوستانه باید به سمت این کشور سرازیر شود.

حسین امیرعبداللهیان همچنین در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد چهار پیشنهاد برای کمک به مردم افغانستان ارائه کرد و گفت: کشور‌های اسلامی، هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان و همه طرف‌ها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق کنند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران، امنیت پایدار و ثبات سیاسی و اجتماعی در افغانستان را در راستای منافع جمعی منطقه ارزیابی می‌کند. ما معتقدیم امنیت پایدار و ثبات سیاسی و اجتماعی در افغانستان تنها از طریق مشارکت جمعی واقعی و حکومت فراگیر و موثر که همه اقوام و مذاهب در آن نقش داشته باشند، میسر است.

وزیر خارجه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته میزبان میلیون‌ها مهاجر و آواره افغانستانی بوده است. این مهاجران و آوارگان، حاصل تجاوز و اشغالگری آمریکا بوده‌اند. شرایط بحرانی امروز افغانستان نیز به دلیل احساس ناامنی، تروریسم و بحران مالی و اقتصادی موج مهاجرت را به شکل روزانه بر ایران تحمیل کرده است. روزانه بیش از پنج هزار افغانستانی وارد ایران می‌شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
عجب
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
طالبان ودیپلماسی؟؟؟ای خداچرامابایه کشور درست حسابی رابطه نداریم؟
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
من گرسنمه
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
برای چییییی
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
ایران شده شعبه دو افغانستان، انگار ما اینجا مهمونیم اونا کشور خودشونه
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
اینا چرا ماسک نمیزنن؟؟
ناشناس
۲۰:۴۱ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
طرف یک جوری نشسته که انگار صاحب خانه است و مهمان واقعی خود وزیرخارجه است!!
ناشناس
۲۰:۴۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
باشه
منصور
۲۰:۰۳ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
طالبان اولش فقط از قران میگفتن و رسول خدا (ص) و به کمتر از اون راضی نبودن ضد امریکایی و ضد روسی بودن // حالا دربدر دنبال این هستن که امریکا و روسیه برسمیت بشناسنشون
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
ول کنید این طالبان رو
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
واقعا جای تاسف
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
طالبان!!
ع
۱۹:۰۲ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
مملکت ما شده هتل افغان ها باید مثل آلمان همشون بیرون کنن
ناشناس
۰۴:۱۴ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
من ماه پیش (آبان) رفتم سراوان، فوج فوج ماشینهای حامل افغان های قاچاق از پاکستان وارد کشور ایران می شدند
حتی پلیس راه هم بهشون کاری نداشت.
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
سخت ترین کار دنیا پیدا کردن تفاوت بین داعش و طالبان و القاعده و جندالشیطان و جبهه النصره و احرارالشام و بوکو حرامه.چرا این حیونای وحشی رو به رسمیت میشناسین؟
مهدی
۱۸:۱۴ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
واقعا متاسفم که با تروریست همنشین شدیم
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
هیج وقت فکر نمیکردم دنیا به سمتی بره که بشنویم مسئل دیپلماسی طالبان