به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ucl.ac.uk، مطالعه جدید محقق UCL نشان میدهد که قورباغههای استوایی میتوانند با تغییرات آب و هوا سازگار شوند. البته گرم شدن آب و هوای جهان همچنان تهدیدی برای بقای گونهها محسوب میشود. گروهی از قورباغههای سیشل به نام Sooglossus sechellensis در جزیرهای با وضعیت متفاوت اقلیمی با افزایش سطح دریا سازگار شده اند. دکتر جف استرایچر گفت:" سازگاری اجباری دوزیستان استوایی با تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسان در حوزه محیط زیست است. دوزیستان ساکن جزایر به دلایلی در برابر گرم شدن آب و هوا آسیب پذیر هستند. آنها گرما را جذب میکنند. دمای بدن این موجودات توسط محیط خارجی تنظیم میشود. مستعد خشک شدن هستند و اغلب در مناطق بسیار خاص زندگی میکنند."
دانشمندان در تلاش هستند تا بفهمند چگونه موجودات زنده با گرمایش جهان کنار خواهند آمد. یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد که برخی از دوزیستان استوایی از دورههای تاریخی گرمایش زمین جان سالم به در برده اند؛ بنابراین احتمالا ظرفیت سازگاری با آب و هوای گرم فعلی را داشته باشند. آنها از طیف گستردهای از دادهها شامل اندازه بدن، دادههای زیست آکوستیک و توزیع ارتفاعی در این تحقیق استفاده کردند. برای مثال، قورباغههای پراسلین در ارتفاعات پایینتر و در نتیجه آب و هوای گرمتری نسبت به بستگانشان در جزایر دیگر زندگی میکردند. البته الگوهای فعالیت آنها مشابه سایر همتایانشان بود.
دکتر جیم لابیسکو از مرکز تحقیقات تنوع زیستی و محیط زیست UCL گفت:" تفاوت آشکاری بین زمان فعالیت روزانه قورباغهها در هیچ یک از جزایر وجود نداشت. احتمالا قورباغههای پراسلین الگوی فعالیت خود را تغییر دادند تا با دمای بالا مقابله کنند. قورباغهها معمولا در شب به دلیل خنکی هوا فعالتر هستند. با این حال قورباغهها زمانبندی فعالیت صوتی خود را حتی در دمای گرمتر حفظ کردند." با این وجود برخی دانشمندان در مورد انقراض قورباغههای استوایی جهان به دلیل گرمایش بیش از حد سیاره زمین هشدار میدهند. نزدیکترین اقوام زنده قورباغههای پراسلین حدود ۸ میلیون سال پیش از آنها جدا شدند. همچنین شواهد ژنتیکی نشان میدهد که شاید قورباغههای پراسلین به گونهای جدید تکامل یافته باشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/