سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر کتاب بر عملکرد مغز حتی بدون مطالعه آن!

مطالعات جدید نشان می‌دهد، مواجهه با کتاب نیز می‌تواند بر کاهش روند پیری مغز تأثیر بگذارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از جروزالم پست، شکی نیست یکی از ترسناک‌ترین چیز‌ها در مورد پیری و بالارفتن سن، کاهش عملکرد شناختی است. اکنون یک مطالعه جدید که از سوی دانشگاه حیفا به انجام رسیده نشان می‌دهد محیط خانه کودک بر عملکرد مغز در دوران پیری تأثیرگذار است.

مغز ما با افزایش سن پیرتر می‌شود و این روند سبب کاهش روند شناختی می‌شود. بسیاری از تحقیقات اخیر در تلاش هستند تا راه‌هایی را برای کُند ساختن این روند کاهشی پیدا کرده و یا دست کم عواملی را که آن را پیش بینی کرده، بیابند. اکنون طبق این پژوهش جدید مشخص شده که مواجهه با کتاب در دوران کودکی بر روند پیری مغز ما تأثیرگذار است و این مواجعه، لزوما به معنای خواندن کتاب نیست.

این پژوهش نشان داد هرچه کتاب‌هایی که در خانه است در دوران کودکی بیشتر باشد، کاهش روند شناختی در دوران پیری کُندتر می‌شود.

دکتر «گالیت واینستین» در این باره گفت: توسعه توانایی شناختی در دوران کودکی می‌تواند ذخیره‌هایی را ایجاد کرده و از مغز در برابر تحلیل رفتن در دوران پیری محافظت کند.

او افزود: ما در واقع مواجهه با کتاب – و نه خود کتاب خواندن - را بررسی کردیم. فرضیه این بود که قرار گرفتن در معرض کتاب‌های فراوان در خانه می‌تواند یک محرک با تأثیر مثبت در طول زمان باشد.

کاهش شناختی (که آلزایمر نوع شایع آن محسوب می‌شود) پدیده‌ای است که می‌تواند با بالا رفتن سن ما رخ دهد و بر توانایی ما در فهمیدن، به یاد آوردن و عملکرد اجتماعی ما تأثیر بگذارد. تحصیل کردن و فعال کردن مغز در مسیر‌هایی مانند یادگیری یک زبان، حل کردن جدول کلمات متقاطع در کنار حضور در مناسبت‌ها و دورهمی‌های اجتماعی، عواملی هستند که می‌توانند خطر «کاهش شناختی» را در فرد پایین آورند. اما همچنان دانشمندان به دنبال راه‌های بیشتری برای جلوگیری از این مسأله هستند.

اکنون طبق پژوهشی که در «مجله زوال عقل و اختلالات شناختی سالمندان» به چاپ رسیده، دانشکده بهداشت عومی دانشگاه حیفا، به بررسی ارتباط میان شمار کتاب‌ها در خانه کودکی یک فرد و عملکرد شناختی در دوران بالای ۶۵ سال پرداخت.

نتایج این مطالعه نشان داد هرچه کتابخانه خانگی فرد بزرگتر باشد، عملکرد حافظه کوتاه مدت و بلند مدت و نیز روانی کلامی وی در سنین بالا  بدون توجه به سطح تحصیلات وی، بهتر خواهد بود. 

طبق این تحقیق، این احتمال وجود دارد کودکانی که در خانه خود در معرض کتاب‌های زیادی قرار گرفته اند، سبک زندگی سالم تری را مانند رژیم غذایی سالم و یا سیگار نکشیدن در طول زندگی خود حفظ کرده اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
واقعا یعنی چی که یه نفر کتاب های غیر تخصصی رو توی خونش جمع میکنه ؟!
خوب اگه از چندتا کتاب خوشت اومد نگهشون دار ، اما نگه داشتن این همه کتاب نتیجه ای جز خاک خوردن و بلا استفاده بودن رو نداره .
توی یکی از کشورها وقتی مردم کتابی رو تموم میکنن توی ایستگاه مترو و قطار و . . . اون کتابو میزارن و میرن تا نفر بعدی بتونه اونو بخونه .
اما اگه تو ایران اگه کسی کتابی رو جایی بزاره و بره ، بری بازش کنی یا توش شماره تلفن هست یا توش چرت و پرت نوشته .
:/
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
عامل مخدوش کننده در این مطالعه ثروت و رفاهی است که کتابها را در خانه جمع کرده است طبیعتا کسی که پول برای کتاب دارد حتما پول برای غذا هم دارد لذا کودک خانه کمتر دچار سوء تغذیه می شود و بدن سالمتری خواهد داشت که به حافظه اش در طول زندگی آینده کمک می کند.