سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آب منطقه‌ای خراسان رضوی با تغییر کاربری چاه کشاورزی به صنعتی مخالف است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با تغییر کاربری چاه کشاورزی به صنعتی برای تامین آب صنایع فولادی در تربت حیدریه مخالف است.


به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در جلسه کمیته منابع و مصارف مشهد دشت پایدار با اشاره به مخالفت برای تامین آب صنایع فولادی از طریق چاه‌های کشاورزی و پساب، گفت: شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با تغییر کاربری چاه کشاورزی به صنعتی برای تامین آب صنایع فولادی در تربت حیدریه مخالف است.

او با اشاره به اینکه مشهد ظرفیت جمعیت ۵ الی ۶ میلیونی را ندارد، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی استان (درسال آبی جاری) و تاکید کارگروه سازگاری با کم آبی استان مبنی بر کاهش کاشت محصول به کشاورزان، دولت در این زمینه می‌تواند به جبران خسارت ضرر کشاورزان کمک کند.

 از آب کشاورزی به فولاد اختصاص نخواهیم داد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ضمن مخالفت برای تامین آب صنایع فولادی از طریق چاه‌های کشاورزی و پساب، گفت: دو یا سه حلقه چاه در گذشته برای تامین آب صنایع فولاد تغییر کاربری داده شده است که با توسعه آن مخالف هستیم و حتی یک لیتر از آب کشاورزی به فولاد اختصاص نخواهیم داد.


بیشتر بخوانید


علایی با اشاره به نحوه مصرف آب مجتمع فولاد تربت حیدریه گفت: طبق قراردادی که در گذشته منعقد شده، این مجتمع با استفاده از نظام آب باز‌چرخانی و پسآب شهر تربت حیدریه کار خود را آغاز می‌کند در صورتی که برای لغو این قرارداد تمام تلاشمان را می‌کنیم، زیرا پساب تربت حیدریه باید به صورت تغذیه مصنوعی برای دشت‌های بی آبی که منحنی تراز آب با زاویه ۴۵ به پایین می‌رود اختصاص یابد.

مطالعات زیست محیطی

او با بیان اینکه انتقال آب از کوه‌های هزارمسجد کمبود آب و فشار بر آبخوان غرب مشهد را کمتر می‌کند، گفت: آخرین طرحی که در مورد انتقال آب از کوه‌های هزار مسجد تصویب شده، آب در ۴ کیلومتری مرز حرکت می‌کند یعنی پس از تحویل حق آبه کشاورزان منطقه و کشور همسایه مازاد آب به مشهد منتقل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه حساسیت شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در مورد مطالعات زیست محیطی پروژه انتقال آب از کوه‌های هزارمسجد بسیار بالا است، گفت: آبی که از مرز منتقل شود هیچ مشکلی برای کشاورز ندارد، زیرا در فصل پرآب از آخر آذر تا شروع فصل آبیاری (اول اردیبهشت) این حق آبه منتقل خواهد شد.

تاپایان سال چاه غیر مجاز عمیقی نخواهیم داشت

علایی افزود: امیدوارم تاپایان سال جز اولین استان‌هایی باشیم که اعلام کنیم چاه غیرمجاز با عمق بیشتر از ۵۰ متر در استان وجود ندارد، ۱۴۴ حلقه چاه غیر مجاز عمیق با عمق بیش از ۵۰ متر در مشهد با حجم برداشت ۴۴ میلیون متر مکعب است که باید تا پایان سال صفر شود.

او با بیان اینکه در کتابچه‌ی مشهد دشت پایدار تمام گزینه‌هایی که مشهد به پایداری می‌رسد آمده است و از شرکت آب و فاضلاب مشهد و استان برنامه برای کاهش مصرف درخواست کردیم، گفت: در سال ۱۳۳۵ جمعیت مشهد ۱۴ درصد جمعیت استان بوده است، اما در سال ۱۴۰۰ جمعیت مشهد ۵۲ درصد جمعیت استان شده است که متاسفانه این جمعیت به زودی به ۷۰ درصد خواهد رسید.

 شور شدن آب

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه اضافه برداشت‌ها در دشت مشهد باعث شور شدن آب با رشد بالایی شده گفت: تنها راه برون رفت از این موضوع اصلاح الگوی مصرف و تغییر نگاه در شیوه مدیریتی بخش آب و افزایش سطح مشارکت خود بهره برداران است.

علایی با اشاره به فرونشست زمین در دشت مشهد گفت: افزایش برداشت بیش از حد از آبخوان‌ها باعث فرونشست زمین در اکثر دشت‌های استان شده که زنگ خطر بزرگی در استان به صدا درآورده است که این امر باعث آسیب‌های جبران ناپذیری به زیر ساخت‌ها خواهد زد. گفت.

علایی تصریح کرد: اگر آبیاری چاه‌های کشاورزی در دشت مشهد برای پایداری دشت مدرن شود و دولت به طور کامل هزینه را تقبل کند مبلغی حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی خواهد شد البته با وجود دو شرط که اقتصاد آسیب نبیند و سطح زیر کشت کاهش نیابد.

انتهای پیام//ف.ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.