سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آن چه که در مورد رنگ کیسه زباله‌ها باید بدانید

بهتر است از هر کیسه زباله برای کاربردی که برای آن تعریف شده است،استفاده شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قم، عبدالله میرابراهیمی،سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به اقدامات و برنامه‌ها در حوزه مدیریت پسماند شهر قم  اظهار کرد: روزانه ۶۳۰ تن پسماند شهری در قم جمع‌آوری می‌شود که خانواده‌ها باید زباله را به‌صورت خشک،‌تر و خطرناک تفکیک کرده و هر کدام را جداگانه تحویل بدهند.

او افزود: پسماند‌های خشک و خطرناک از سوی  ناوگان ویژه‌ای به‌صورت هفتگی از درب منازل جمع‌آوری می‌شود، همچنین شهروندان می‌توانند برای تحویل این پسماند‌ها به غرفه‌های در سطح مناطق مراجعه کنند.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم  در مورد پسماند‌های خطرناک توضیح داد: با توجه به این که فرآیند تولید کود کمپوست در مجموعه شهرداری از چندسال قبل آغازشده است و قسمت عمده‌ای از پسماند‌های شهروندان در مرحله فرآوری و تولید مورداستفاده قرار می‌گیرد، لذا شهروندان باید پسماند‌هایی که خطرناک بوده را جداسازی کنند.

میرابراهیمی ابراز کرد: پسماند‌های خطرناک شامل وسایل تیز و برنده، انواع باطری‌های مصرفی و ظروف مواد اسیدی، اسپری‌ها، وسایل الکترونیکی و لامپ بوده که باید در ظروف پسماند خشک با کیسه‌های قرمز و یا در غرفه‌ها تحویل داده شوند.

او با بیان این که زباله پزشکی به‌صورت جداگانه در منزل،جزء وسایل تیز و برنده تعریف‌شده و در مراکز پزشکی و مطب‌ها نیز به‌صورت جداگانه جمع‌آوری می‌شوند، عنوان کرد: در مورد جمع‌آوری زباله‌های خطرناک و پزشکی نیز به نیرو‌های خدماتی، آموزش کافی ارائه می‌شود.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم تصریح کرد: در ادارات و واحد‌های اجرایی سطح شهر که کمترین پسماند خطرناک را داشته نیز به نیرو‌های خدماتی آموزش داده‌شده است که پسماندهایی، چون باطری و وسایل تیز و برنده را جداگانه جمع‌آوری کنند.

او با تأکید بر این که براساس قانون مدیریت شهری، اجرای مدیریت پسماند پزشکی بر عهده تولید‌کننده است، گفت: دراین‌باره پزشکان  و صاحبان درمانگاه‌ها، مطب‌ها و پلی کلینیک‌ها باید خدمات ویژه‌ای را دریافت کنند و زباله‌های پزشکی را در کیسه‌های زرد جمع‌آوری کرده و به پیمانکارانی که از سوی نظام پزشکی و معاونت بهداشتی مرکز بهداشت معرفی‌شده اند، تحویل دهند.

میرابراهیمی اضافه کرد: در نهایت این زباله‌ها در سایت البرز تحویل داده می‌شود و با دستگاه ویژه‌ای که امسال به مجموعه ظرفیت‌های سازمان اضافه‌شده به‌صورت جداگانه امحا و دفن می‌شود.

او ادامه داد: عدم مدیریت پسماند در این حوزه از سوی  پیمانکاری که به‌وسیله نظام پزشکی انتخاب می‌شود و یا سهل‌انگاری تولیدکنندگان زباله‌های عفونی می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد، در مجموع به عوامل اجرایی تأکید شده در صورت دیده شدن این نوع زباله‌ها آن را جمع‌آوری نکنند، زیرا مخاطره‌های شغلی به همراه دارد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم عنوان کرد: کیسه‌های زرد برای پسماند پزشکی و عفونی، کیسه‌های سیاه برای پسماند‌های‌تر و ارگانیک و کیسه‌های آبی‌رنگ برای پسماند خشک است و اگر شهروندان در سطح شهر از کیسه‌های اقلام خرید استفاده کنند، در کاهش تولید کیسه‌زباله مدیریت خوبی ایجاد می‌شود.

میرابراهیمی اضافه کرد: شهروندان با خرید هوشمند می‌توانند تولید زباله را کاهش دهند و در حال حاضر ده درصد پسماند نایلون‌هاست.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم بیان کرد: شهروندان هرگونه مشاهدات در زمینه وجود پسماند پزشکی در میان زباله‌ها را با سامانه ۱۳۷ در میان بگذارند تا افراد متخلف شناسایی شوند.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.