علی محمد عبدیقهرودی مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی هیچ برنامه ای برای توقف یا لغو شیوه نامه تشخیص صلاحیت اشخاص حقوقی طراح و ناظر دارد گفت: در حال حاضر براساس این شیوه نامه جدید در بسیاری از استان ها شرکت ها درحال اخذ مجوز و پروانه اشتغال به کار هستند و دلیلی بر لغو و یا توقف این شیوه نامه وجود ندارد.
او ادامه داد: با اجرای این شیوه نامه بسیاری از خدمات صوری شرکت های طراح و ناظر حذف خواهد شد که نتیجه این امر ، بهبود کیفیت خدمات مهندسی و شفافیت در این زمینه است.
وی گفت :انتظار داریم با اجرایی شدن کامل شیوه نامه ، شرکتهایی که با خرید و اجاره پروانه مهندسان اقدام به تشکیل شرکت طراح و ناظر می کردند برچیده شوند.
این مقام مسئول افزود: در شیوه نامه و براساس پایه پروانه اشتغال بکار اشخاص حقوقی ، یک تعداد مهندس در رشته های مختلف مهندسی ساختمان تعریف شده که باید به صورت تمام وقت در شرکت ها حضور داشته باشند.
او اظهار کرد: پیش از این ، شرکت های طراح و ناظر در برخی موارد با بکارگیری صوری ۷۰-۸۰ نفر مهندس ، تشکیل می شدند که در حال حاضر طبق با شیوه نامه جدید ، نیازی به این تعداد مهندس برای کسب ظرفیت بالا نیست.
عبدی قهرودی بیان کرد :جلسه ای در هفته گذشته با دستور معاون مسکن و ساختمان در وزارت راه وشهرسازی تشکیل شد و مقرر شد به طور فشرده و مستمر نشستی با حضور نمایندگان شورای مرکزی و شرکت های طراح ناظر برگزار شود. در این نشست نقطه نظرات مهندسان در خصوص این شیوه نامه و راهکارهای تسریع در نحوه تطبیق شرایط شرکت ها با شیوه نامه مطرح شد و هر جایی از این شیوه نامه که نیاز به اصلاح داشته باشد ، آن را اصلاح خواهیم کرد.
انتهای پیام/
تعارض منافع محترم است
در کنار آن فجایع دیگری را ما سالهاست که شاهدیم
از جمله خرید ۸۰ پروانه پایه۳ و زدن متراژ ملیونی حقوقی ها
کسانی با رشوه دادن کارچاق کنی میکنند که ما سعی داریم با حراست شهرداری ها مساله رو مطرح کنیم و با اینکه سمتی در سازمان نداشتیم تاحدی در امور محاسبان موفق بودیم
"کلیه پرسنل سازمان دارای پروانه اشتغال مجاز به اخذ کار جدید و ارائه خدمات مهندسی در قالب طراح ، ناظر و مجری همچنین استفاده از صلاحیت پروانه خود نیستند"
ریاست محترم دادگستری استان آذربایجان شرقی
سلام علیکم
احتراماً، به استحضار میرساند برخی افراد با اجاره فلهای پروانههای اشتغال مهندسین مجری صادره از اداره کل راه و شهرسازی استان و تشکیل شرکتهای مجری سازندگان مسکن و ساختمان صوری بدون حضور مهندسان مجری متخصص در امر ساختوساز به پدیده شوم امضافروشی در سطح استان اقدام مینمایند که تبعات این امر در مواقع بحران مشاهده خواهد شد.
همچنین، این امر موجب کاهش حقالزحمه و از دور خارج شدن نیروهای متخصص مهندسی از چرخه ساختوساز و متضرر شدن بهرهبرداران نهایی ساختمان یعنی ساکنان اینگونه ساخت و سازها و بیکاری جوانان استان میشود.
خواهشمند است دستور فرمایید به جهت جلوگیری از تبعات جانی و مالی بهرهبرداران نهایی و از دست رفتن حیثیت جامعه مهندسی استان در این خصوص اقدامات لازم انجام شود.
۰
۱
با پیگیری های مهندسان وپایشهای انجام شده و مشخص شدن مافیای شرکت های طراح و ناظر از ۳۰ ۱۰ ۱۴۰۰شیوه نامه ابلاغ شده وزارت راه و شهر سازی توسط جناب دکتر محمود زاده و نماینده ایشان در سازمان نظام مهندسی استان تهران جناب دکتر پور جوادی بصورت کامل اجرا می گردد و درصورت عدم تطبیق شرکتها با این شیوه نامه کار های بزرگ به مهندسان حقیقی نیز مطابق مقررات ملی ارجاع داده می شود و دست مافیای طراح و ناظر و انجمن و گروه های وابسته به آن از منابع سرشاری که از این راه بدست می آوردند کوتاه می شود
وقتی ظرفیت بالا باشه این مهندس نماها هستن که ظرفیتهاشون رو با تخفیف پر میکنند ولی وقتی ظرفیت کم بشه امکان گرفتن کار ازاونها سلب میشه ودرصد گرفتن کار برای دیگران بیشتره که میتونن تخفیف هم ندن
قبل از طرح ارجاع حدود سال ۸۶ یا کمی پس و پیش متراژ ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ بود.باید پایان کار گرفته میشد تا متراژ مهندس آزاد بشه.قبل از اون متراژ ثابت بود و شما فقط ۱۰۰۰ متر امضا در سال داشتید
۲ - شیوه نامه سد محکم و غیر قابل نفوذی بر سر راه خرید و فروش پروانه اشتغال بکار اشخاص حقیقی باشد .
۳ - در شیوه نامه ظرفیت ارجاع کار به اشخاص حقوقی ، بایستی محدود و معین بوده و راه تخطی از ارجاع کار به طور کامل مسدود باشد .
۴ - در شیوه نامه تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از هر گونه تخلفی
به گونه ای اعمال شود که ، سهامداران اشخاص حقوقی قادر به تاسیس چندین شرکت ( اعم از " طراح و ناظر " ، " مجری " ، " خدمات آزمایشگاهی " و . . . ) نباشند .
۵ - در شیوه نامه بایستی کار انتخابی به کلی منتفی بوده و همچنین برای توزیع عادلانه کار ، سامانه کنترل ظرفیت اشتغال بکار اشخاص حقوقی راه اندازی شده و توسط کلیه مهندسان ( اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی ) قابل دسترسی باشد .
پیشنهاد من اینه مجری حذف بشه در عوض تعرفه نظارت بشه اندازه مجری ظرفیتشم بیاد پایین جوری که به هر کسی در سال لااقل یک کار برسه . مالک لااقل حرف ناظرو قبول میکنه .سخت گیری ناظر هم بیشتر بشه
مجریان ذیصلاح اعم از حقیقی و حقوقی که حق بیمه آنها خارج از سازمان نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه پرداخت می گردد می رساند که تا آخر وقت اداری روز 30/9/1400 فرصت دارند نسبت به تعیین تکلیف فعالیت خود در بخش مجریان همزمان با وجود سوابق بیمه ای در بخش دیگر اقدام نمایند.
بدیهی است سازمان بعد از تاریخ فوق نسبت به پایش این مجریان اقدام و برخورد قانونی بعمل خواهد آورد.
واسه اینه که باید سامانه ارجاع کار مجریان نظام مهندسی ایجاد بشه و مجری ها به نوبت کار بگیرند و هر مجری سالی ۱ سهمیه کار داشته باشد تا شاهد مفت زنی کارها توسط برخی مجریان یا بیکاری سایر همکاران مجری نباشیم .
سازمان نظام مهندسی
سازمان اداری و استخدامی کشور بر ممنوعیت دریافت کپی مدارک احراز هویت مشتریان توسط بانک مرکزی، بانکها و سازمان ثبت احوال تاکید کرد.
اخیرا منویی در کارتابل نظام مهندسی ساختمان استان ایجاد شده است که وضعیت تعارض منافع مهندسان را به صورت خوداظهاری استعلام میکند. همچنین مستندات بخشنامه تعارض منافع در این قسمت قابل دریافت است.
پس از تایید یا رد این موضوع، پیامکی به همکاران صادر میشود مبنی بر مشخص شدن وضعیت تعارض منافع
مهمترین مشکل روش خوداظهاری این است که هنوز بخش قابل توجهی از مهندسان درک مناسبی از مصادیق تعارض منافع ندارد.
به عبارتی سازمان با این روش تلاش کرده است مسئولیت تشخیص مصادیق را به گردن خود مهندسان بیاندازد. این را شاید مصداق مَثَل ترکیِ "گرفتن مار به دست سیدحمزه دانست!"
مشکل دیگر این هست که هنوز محدودیت زمانی برای این خوداظهاری مشخص نشده است و لازم است در بازه های زمانی مشخصی این خوداظهاری از مهندسان دریافت گردد.
قابل ذکر است تجربه قبلی سازمان برای خوداظهاری "اشتغال تمام وقت" برای داوطلب شدن در سامانه نظارت تجربه چندان موفقی نبوده است.
شما چه نظری دارید؟
✔️دراین نامه معاون وزیر هم تفسیری شفاف از ابلاغیه تعارض منافع مشاهده نمیگردد...
تفسیرات مختلف از افرادی که شامل تعارض منافع میباشند و از پروانه اشتغال خود نمیتوانند استفاده نمایند؛
۱. شامل کلیه کارکنان نهادها و سازمانهای دولتی که درجدول ابلاغیه آورده شده است میگردد؟!!
۲. شامل افرادی میشود که در نهادها و سازمانهای نام برده شده درجدول مسئولیت و تایید نقشه و کنترل ساختمان را برعهده دارند؟!!!
۳. شامل افرادی میشود که بطور همزمان در دستگاه ها و نهادهای دولتی حضور دارند و مسئولیت بررسی و تایید نقشه و کنترل ساختمان را برعهده دارند؟؟؟!!!
و...
⁉️چرا درخصوص تعارض منافع تفسیری قابل درک و شفاف و بدور از هرگونه ابهام بطور خلاصه همه فهم از سمت وزارت راه و شهرسازی ابلاغ نمیگردد ؟؟؟!!!!
✔️مطالبه ...
مجریان ذیصلاح اعم از حقیقی و حقوقی که حق بیمه آنها خارج از سازمان نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه پرداخت می گردد می رساند که تا آخر وقت اداری روز 30/9/1400 فرصت دارند نسبت به تعیین تکلیف فعالیت خود در بخش مجریان همزمان با وجود سوابق بیمه ای در بخش دیگر اقدام نمایند.
بدیهی است سازمان بعد از تاریخ فوق نسبت به پایش این مجریان اقدام و برخورد قانونی بعمل خواهد آورد.
با توجه به تصمیم هیات محترم مدیره و ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان جناب آقای مهندس یونسیان از تاریخ ۱۸ آذر ماه، ارایه خدمات مجری ذیصلاح برای افراد همراه با استعلام بیمه میسر خواهد بود .
انجمن مجریان ذیصلاح استان همدان ضمن حمایت قاطع از این طرح و برنامه که در راستای اعتلای سطح کیفی و کمی مجریان گرامی خواهد بود ، از هیات مدیره و ریاست محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان کمال تشکر و قدردانی را دارد .
روابط عمومی انجمن مجریان ذیصلاح استان همدان
و نه از هیچ اداره و شرکت دیگه ای
و حتی تمام اعضای امتیاز آور شرکتهای حقوقی و مجری های انبوه ساز هم مشمول این قانون بشن و سوری نباشن.
خیلی از مشکلات حل میشه.
راهکار چیست
در زمینه فسادی که با ظرفیت مهندس پایه۳ ساختمان ج و د اخذ میشد، سازمان بازرسی خوزستان گزارش زده است.
…
⭕️ سرانجام با ابلاغ این بخشنامه ، عملا بخشنامه ابلاغی سال ۱۳۸۶ ملغی و از جمله موارد ذیل از اهم تحولات آتی در کنترل صلاحیت و ظرفیتها خواهد بود:
…