سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمونه‌ای از احترام خاص شاه به زنان ایرانی + فیلم

در حکومت پهلوی به ظاهر به زنان آزادی داده شد، اما آزادی از دیدگاه آنان فقط به معنای رهاشدن از قیدوبند‌های مذهبی بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «زن‌ها نه تنها به درد هیچ کاری نمی‌خورند بلکه توطئه گر و شیطان صفت هستند». «در زندگی یک مرد، زن به حساب نمی‌آید. مگر وقتی که زیبا و دلربا باشد. شما زنان هرگز یک میکل آنژ یا باخ نداشته اید! یا حتی یک آشپز بزرگ! و اگر از امکانات صحبت می‌کنید پاسخ می‌دهم که یک شوخی است»!

این‌ها صحبت‌های یک مقام عالی رتبه جمهوری اسلامی نیست بلکه بخشی از گفتگوی محمدرضا پهلوی، دومین و آخرین شاه حکومت پهلوی با یک خبرنگار فمنیست است.

حکومتی که ادعا می‌کرد زنان آزادی داده است و در سال‌های اخیر هم برخی افراد وابسته به رژیم گذشته و دلباخته فرهنگ غرب همواره با قلم‌های مسموم و زهرآگین خود دست به تحریف زده و سعی بر این دارند که همواره چهره‌ای غیر واقعی از وضعیت حقوق زنان و آزادی زنان در آن دوران ترسیم کنند و این گونه القا نمایند که جایگاه زنان پس از حکومت پهلوی نه تنها ترقی نداشته، بلکه تنزل هم پیدا کرده است.

از طرفی رسانه‌های فارسی زبان ضد انقلاب همواره تبلیغات گسترده‌ای درباره شخصیت اجتماعی زنان در عصر پهلوی دارند و این نمایش غیر واقعی چه بسا گروهی از دختران و زنان ایرانی را تحت تاثیر قرار داده و شاید تمایل داشته باشند که فضایی شبیه آن دوران را تجریه کنند.

باید در اینجا گفت که در حکومت پهلوی به ظاهر به زنان آزادی داده شد، اما آزادی از دیدگاه آنان فقط به معنای رهاشدن از قیدوبند‌های مذهبی بود.

پیام فرح پهلوی به مناسبت روز جهانی زن

سال گذشته فرح پهلوی همسر محمدرضا پهلوی به مناسبت روز زن پیامی صادر کرد در بخشی از این پیام نوشته بود: «باور دارم که شما زنان ایرانی به‌زودی جایگاه غصب شده‌تان را که با این حکومت به تاراج رفته، باز پس خواهید گرفت».

این ادعا‌های فرح پهلوی در حالی است که در دوران حکومت پهلوی بیش از همه به نقش زیبایی و افسونگری زن ایرانی تاکید شد تا پیشرفت علمی، اجتماعی، سیاسی و فکری آنان.

فارغ از رفتار‌های غیراخلاقی خود فرح، یکی از تفریحات عادی محمدرضا پهلوی، به عنوان شخص اول کشور، وقت گذراندن با زنان و دختران بود و این تفریحات حتی باعث اختلاف شاه با فرح می‌شد.

به عنوان نمونه در دوره‌ای از حکومت محمدرضا، زمزمه‌هایی رواج یافت حاکی از اینکه شاه عاشق شده است. آن هم عاشق یک دختر ۱۹ ساله ایرانی با مو‌هایی که به رنگ طلا رنگ کرده بود. می‌گفتند نامش «گیلدا» است. شاه نه تنها در مورد او پرده پوشی نمی‌کرد بلکه می‌گفتند آنقدر به سرَ زده که با او ازدواج کرده و دختر را در کلبه‌ای در کاخ جای داده است.

فرح که ظاهراً کاسه صبرش لبریز شده بود به نشانه قهر ناگهان تهران را ترک کرد و این امر موجب شد که شایعاتی درباره طلاق شاه و فرح بر سر زبان‌ها بیفتد. پس از چندی فرح بازگشت، ولی با این شرط که شاه برای همیشه گیلدا را فراموش کند.

خبر ارتباط شاه با گیلدا به قدری در رسانه‌ها پخش شده بود، که شاه حتی در مصاحبه خبرنگاران هم از این ماجرا آسودگی نداشت. در یکی از مصاحبه‌ها اوریانافالاچی روزنامه نگار فمنیست ایتالیایی ضمن مصاحبه‌ای از شاه سئوال کرد: «آیا حقیقت دارد که زن دیگری اختیار کرده‌اید؟»

شاه با عصبانیت گفت: این یک افترای احمقانه و پست و نفرت انگیز است.

این عصبانیت و تشنج تا پایان مصاحبه ادامه داشت و شاه در نهایت با گفتن اینکه زن‌ها نه تنها به درد هیچ کاری نمی‌خورند بلکه توطئه گر و شیطان صفت هستند، مصاحبه را به پایان رساند.

با توجه به این مواضع شاه درباره زنان و هوسرانی و زن‌بارگی او از دوران جوانی تا اندکی پیش از مرگ، چطور می‌توان پذیرفت چنین شخصی به فکر آزادی و پیشرفت زنان بوده است؟

اخیراً مستندی در یکی از شبکه‌های سیما پخش شد که در بخشی از آن به ماجرای مصاحبه این خبرنگار زن ایتالیایی با شاه اشاره شده که در ادامه می‌بینید:

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.