به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از کاربران فضای مجازی با بازخوانی برخی مواضع سیاسی منصفانه اردشیر زاهدی به خبر وفاتش واکنش نشان دادند. زاهدی به خاطر سوابق خود و پدرش و سالها خدمت در دوره پهلوی، شخصیت و کارنامهای درخشانی نداشت، ولی برخی اظهارات سالهای اخیر او نمایان کننده، حقایقی مهم درباره ایران امروز است.
یک: یکی از نقاط عطف در زندگی سیاسی اردشیر زاهدی اعتراض او به تحریمهای آمریکا و دفاع از اقدامات هستهای ایران بود. اردشیر زاهدی نشان داد نوع مواجه با تحریمهای آمریکا به علت ذات ظالمانه، ضدایرانی و ضدمردمی آن به معیاری تبدیل شده است که با هر نوع سلیقه سیاسی ولو سلطنت طلبی هم باشد، سبب نمیشود که به عنوان یک ایرانی با این تحریمها مخالف نباشیم. دلیل اصلی نیز این است که ذات تحریمهای که در این سالها علیه ایران اعمال شده، فراتر از تقابل با جمهوری اسلامی بود و در درون خود مستقیما با ایران و ایرانی دشمنی دارد و به کمتر از تضعیف و تجزیه ایران فکر نمیکند. واقعیت این است که امروز هر کس در برابر تحریمهای ظالمانه آمریکا اعتراض و یا اقدامی میکند، در اصل دارد از ایران و ایرانی دفاع میکند و سخنی اغراق آمیز نیست که اعتراض و مقابله با اقدامات ظالمانه آمریکاییها در واقع ماموریت ملی ایرانیان در این دوره از تاریخ کشورشان است. در نقطه مقابل همین نگاه و فهم موضوع توسط اردشیر زاهدی، بسیاری از اپوزسیون خارجی و حتی بسیاری از فعالین فتنه قرار گرفتند که تلاش بی شرمانه آنها برای افزایش تحریمها و یا همکاری و زمینه سازی تحریمهای بیشتر ایران توسط آمریکا، آنها را از چشم مردم انداخت.
دو: یکی از خبرسازترین اظهارات اردشیر زاهدی تمجید وی از سردار سلیمانی بود که او را سرباز وطن نامید و از حضور ایران در سوریه دفاع کرد. اردشیر زاهدی علاوه بر اینکه فرزند یک نظامی باسابقه بود، خودش مستقیما در جریان گفتگوها برای جدا کردن بحرین از ایران حاضر بوده و سالها سابقه دیپلماتیک و سابقه حضور در جایگاه ریاست وزارت خارجه و سفارت ایران در آمریکا را داشته است. او به سادگی فهم میکرد که حضور ایران در سوریه و عراق و دیگر مناطق خاورمیانه تنها به مباحث ایدئولوژیک بر نمیگردد و پای منافع ملی و حفظ تمامیت ارضی ایران نیز وسط است. زاهدی از همین دریچه سرادر سلیمانی را سرباز ایران میدانست. این زاویه دید نیز به خوبی نمایان میکند که اصلیترین نقاط سیاست خارجه ایران در این سالها منجمله مبارزه با داعش و حضور در سوریه و عراق که اتفاقا مورد اعتراض اصلی آمریکا و جریان غرب گرای داخلی بود؛ چگونه با منافع ملی و دفاع از ایران منطبق بوده است.
سه: در فرامتن برخی اظهارات متفاوت داماد شاه در توبیخ اپوزسیون، اعتراض به تحریمهای آمریکا، تحسین و تایید پیشرفتهای هسته ای، علمی و نظامی ایران، اعتراف به شکست آمریکا و متحدینش از ایران و ... یک حقیقت وجود دارد که اردشیر زاهدی نه انقلابی شد و نه دست از سلطنت طلبی برداشت، بلکه دور از حب و بغضهای سیاسی تنها توانسته بود مقداری از قدرت جمهوری اسلامی و واقعیات امروز فی مابین ایران و آمریکا و غرب را درک کند.
منبع: جهان نیوز
انتهای پیام/