سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا زنان بیشتر از مردان درگیر اختلالات روانی می شوند؟

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور درباره میزان اختلالات روانی در بین مردان و بانوان توضیح داد.

محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قبل از گستردگی ویروس کرونا نرخ اختلالات روانی در آقایان و خانم‌ها و در برخی اختلالات یکسان بود، اما به تازگی و در برخی مشکلات مردان از زنان پیشی گرفتند.

او افزود: آقایان به دلیل فعالیت روزانه و حضور در محیط‌های بیرون از خانه بیشتر مستعد بیماری‌های سلامت روان هستند، اما متاسفانه در این روز‌ها هرگونه اختلالی از نوع حاد تنها در آقایان بیشتر دیده می‌شود، زیرا آقایان به اندازه بانوان درباره موضوعات به وجود آمده با کسی صحبت و یا مشورت نمی‌کنند و همین تفکر‌های بیش از اندازه و درگیری ذهن باعث بهم ریختگی روان آن‌ها می‌شود، به همین دلیل روند آمار اختلالات روانی و آسیب‌های اجتماعی در سال جاری فزاینده است، به صورتی که می‌توان گفت این آمار نسبت به سال ۹۹ با یک روند افزایشی البته در آقایان شدت گرفته است و طبق آمار‌های اعلام شده از وزارت بهداشت درمان و آموزش و پزشکی از سال گذشته تا به امروز در بروز اختلالات روانی تا به امروز با یک رشد ۳۰ درصدی رو به رو شده ایم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور درباره افزایش اختلالات روانی در میان آقایان بیان کرد: استرس، فشار عصبی ناشی از مشکلات اقتصادی، اضطراب و نگرانی از عوامل بروز اختلالات روانی است، به صورت کلی می‌توان عوامل اقتصادی را سر منشا تمامی اختلالات روانی این روز‌های آقایان معرفی کرد، زیرا کرونا علاوه بر سلامتی انسان ها، هزینه‌های معیشت خانواده‌ها را نیزز تحت الشعاع قرار داده است، البته در شرایط کنونی علاوه بر کنترل فشار‌های عصبی باید  آگاهی و سواد سلامت روان را افزایش داد.

او ادامه داد: هر خانواده‌ای باید در زمینه پیشگیری، درمان و تاب آوری برخی از اختلالات روانی مثل بیش فعالی، خودشیفتگی، افسردگی و یا سایر مشکلاتی که ذهن یک آقا را درگیر می‌کند اطلاعات داشته باشد تا در صورت بروز این نوع از مشکلات به راحتی بتوانند این دسته از اختلالات را درمان کنند، عدم پیشگیری و درمان این نوع از اختلالات در بزرگسالان شاهد مشکلات حاد روانی، استرس، اضطراب، حواس پرتی، حشو و پرخاشگری می‌شود و همچنین در کودکان و نوجوانان نیز شامل: حواس پرتی، افت تحصیلی و پناه بردن به بستر فضای مجازی و انواع برنامه‌ها و بازی‌هایی خارج از عرف می‌شوند، لذا هر چه میزان تحصیلات و یا دانش روان شناسی در افراد بالا باشد، خانواده‌ها می‌تواند در پیشگیری از انواع اختلالات روانی قدم بردارند.

او درباره افزایش سطح سواد سلامت روان جامعه افزود: متاسفانه سواد سلامت روان جامعه در پایین‌ترین حد ممکن قرار دارد یعنی شاید از چند مادر ۱ یا نهایت ۲ مادر درخصوص پیشگیری ویا درمان اختلالات روانی اطلاعات کافی داشته باشند  و همین موضوع باعث شیوع اختلالات روانی در خانواده‌ها می‌شود، به طورکلی زمانی که خانواده‌ها از پیشگیری و درمان بیماری‌هایی مثل بیش فعالی، افسردگی، خود شیفتگی اطلاعات نداشته باشند این اختلالات در جامعه افزایش پیدا می‌کند و در آینده نزدیک با بسیاری از افراد با چنین مشکلاتی رو به رو خواهیم بود، اگر ما بتوانیم این مشکلات را برطرف کرده به آرامش جامعه کمک کرده ایم.

حاتمی در این راستا تصریح کرد: برخی از فشار‌های روانی از جمله خشم و پرخاشگری در جامعه خطرناک است و همین موارد باعث انواع نزاع‌ها می‌شود؛ بنابراین باید نرخ وسواس فکری از جمله خشم و پرخاشگری را که در این ۲ سال با روند افزایشی رو به رو بوده کاهش دهیم.

او در پایان بیان کرد: بعضی از مشاغل به عنوان شغل سخت دسته بندی شده اند، به طور مثال کارگران، کادر درمان، روان شناسان، نیروی انتظامی و آن دسته از هموطنانی که بیش از ۸ ساعت و به صورت روزانه فعالیت دارند در معرض اختلالات افسردگی هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
راشین
۰۹:۲۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
من‌ همه خانوادم افسرده گی دارن پدرم پارانویید داره.مادرم از وقتی یادم میاد گریه میکنه.خودمون بدتریم تزکبی از هردو.کااش از کسایی که میخوان ازدواج کنن تست روانی اجبار بود تا نزارن امثال لینا ازدواج کنن و بچه داربشن
saeed
۱۶:۰۴ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
سلام .بنظر میاد تیتر با متن خب تضاد فاحش دارند.تیترزده زنان بیشترازمردان دچار اختلالات روانی میشوند ولی متن میگه مردان بیشتر از زنان درگیر هستند.
منصور
۱۳:۱۱ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
از بس حسود و چشم و هم چشمی میکنن // یهو اب و روغن قاطی میکنن
دختر حسود
۰۵:۳۱ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
اول متنو بخون بعد نظر بده
هیچ ربطیم نداره به حسودی هرکسی اگه بیش اندازه فک کنه و همه چیز و بندازه تو خودش اب روغن قاطی میکنه
artemis
۱۱:۳۸ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
دنیا برای پسرها ساخته شده و از زندگی لذت میبرن... قانون و شرع و عرف و جامعه و سنت و همه به نفع پسراس... همیشه و در هر حالتی بهشون خوش میگذره هیچ نگرانی ندارن فقط لذت میبرن از زندگی... آزادن هر جا دلشون بخواد میرن.. با هرکسی دلشون بخواد دوست میشن و خوش میگذرونن.. خلاصه دنیا جایی برای دخترها نداره بخاطر همین که دخترها دچار بیماری های افسردگی و ام اس و غیره میشن.. من که دوست داشتم پسر بودم.
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
چه ربطى داره. منم يه پسرم نه ماشين دارم نه دوستى دارم خودمم و خودم و همش تو خودمم. يكبار تو عمرم به يك دخترخانم با خجالت پيشنهاد دوستى دارم يه جواب زشتى بهم داد تا چند وقت افسرده شدم الان هم جرّأت نميكنم با كسى دوست بشم
مالک دنیای دخترونه خودم
۰۵:۳۳ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
ببین من نمیدونم تو چه شرایطی هستی یا بودی که باعث شده افکارت اینجوری شه ولی یکم بیشتر فک کن پسرام مشکلات خودشونو دارن دخترام همینطور چرا خودتو همینجور که هستی دوس نداری؟چرا سعی نمیکنی بهترین خودت باشی؟
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
علتش اینه که زنا همیشه تو تضاد ازدواج کردن یا نکردن زندگی میکنن
دختر تضاد ازدواج
۰۵:۳۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
اولا که نظرو علتتو نگه دار واس خودت دادا