سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارآفرین روشن دلی که از دل خاک طلای سرخ برداشت می کند

مقصد ما روستای شاهینی از توابع بخش مرکزی کرمانشاه است جایی که بانویی روشن دل کارآفرین موفق شد از لابلای ناممکن ها، کار را ممکن سازد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، روستای شاهینی در دهستان بالا دربند شهرستان کرمانشاه واقع شده است و مقصد ما دیدن کارآفرین روشن دلی هست که همه فن حریف است.

خانم ناهید شیخه پور حالا ۵۲ سال سن دارد و تا مقطع دیپلم علوم انسانی ادامه تحصیل داده و به گفته خودش که می گوید همیشه به ادامه تحصیل علاقمند بودم؛ اما باتوجه به شرایط جسمانی که داشتم واینکه رفت و آمد به شهر برایم سخت بود، توانستم با تلاش و یادگیری خط بریل دیپلم بگیرم .

 

او ما را با توانایی هاش بیشتر آشنا می کند؛ از سال ۷۶ با کلاس های جهاد کشاورزی آشنا شدم و توانستم از آموزش های قالی بافی، گلدوزی ، خیاطی،  پرورش قارچ،گلسازی، تولید عرقیات از گیاهان دارویی، فرآوری زیتون، آشنایی با بیماری های دام و طیور، تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست بهره مند شوم.

ناهید شیخه پور توانست با چشمان بسته اما دستان پر توانا و با گذراندن دوره آموزش قالی بافی علاقه و پشتکارش در این زمینه در سال ۸۲ از سوی جهادکشاورزی به عنوان فرش باف نمونه کشوری انتخاب شود.

او از خاطرات فرش بافی می گوید طی این سالها تعدادی از تابلوفرش هایم را هم به موزه فرش تهران فرستادم  اما بزرگترین افتخارم این است که یکی از تابلو فرشهایم را در جریان سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه به ایشان هدیه کردم.



ناهید شیخه پور در سالهای ۹۱ تا ۹۴هم در همایش ادبیات عاشورایی در بخش دل نوشته در استان فارس مقام اول را کسب کند.

 

اما قسمت اصلی سفرما به روستای شاهینی ‌‌،منصور احمدی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی  استان کرمانشاه از وجود ۳۰۰ بهره بردار زعفران در استان خبر می دهد .

او سطح زیر کشت زعفران در استان را ۴۵۶  هکتار اعلام میکند که ۲ هزار کیلوگرم زعفران تولید می شود.

احمدی اشتغالزایی در زمینه کشت زعفران را به ازای هر هکتار یک نفر مستقیم و یک نفر غیر مستقیم عنوان می کند.

او می گوید: بخشی از زعفران تولیدی استان مصرف داخلی و مابقی آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی صادر می شود.

احمدی آنالیز کیفیت در بعضي از مزارع کشت زعفران در استان کرمانشاه که در سنوات قبل انجام شده را ۱۰ درصد بالاتر از مرغوب ترین زعفران های برداشت شده در خراسان می داند.

به روستای شاهینی بر می گردیم ، روستایی که حالا با وجود خانم شیخه پور زمین های روستا زیر کشت طلای سرخ رفته است.

شیخه پور از اینکه چطور شد به فکر کاشت زعفران پرداخت گفت: علاقمند به این بودم که فعالیت مفیدی انجام دهم و به دلیل اینکه وضعیت اقتصادی خوبی نداشتیم به فکر تغییر وضعیت اقتصادی افتادم و بعد از پرس و جو متوجه شدم که زعفران در منطقه ما قابل کشت است و با آب و هوا و خاک زمین های روستای ما سازگار است.


 
او می گوید: در سال ۱۳۹۰ و با همکاری بسیار خوب خانواده تصمیم گرفتم که در این زمینه فعالیت کنم و وارد کشت زعفران و ساخت کارگاه بسته بندی زعفران شدم، با سرمایه بسیار اندکی شروع کردم و من یک تکه زمین ۲۰۰ مترمربعی خودم را به این کار اختصاص دادم  و در کشت زعفران از کود تولیدی کارگاه استفاده کردم، به دلیل استفاده از کود ارگانیک و ۱۰۰ درصد طبیعی ورمی کمپوست هم میزان محصول تولیدی را افزایش دادم و هم کیفیت بهتری رو رقم زدم و توانستم کم کم به مقدار قابل قبولی از کشت زعفران برسم و حالا حدود ۲۵ نفر  در برداشت وجداسازی زعفران با من همکاری می‌کنند.

او با خوشحالی  که در چهره اش نمایان است می گوید سطح زیر کشت زعفران تولیدی خودم را به یک هکتار رساندم و با اینکه در این سالها وام های متعددی گرفتم و بیشتر سود کاشت زعفران صرف پرداخت سود تسهیلات بانکی می شد اما حالا خوشحال هستم با وجود سختی های که گذراندم توانستم هر بار گام هایم را با قدرت بیشتری و بدون توجه به محدودیتم بردارم و خودم را در جایگاه یک کارآفرین در این زمینه ببینم.

گزارش از قاسمی

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.