سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصویر تلسکوپ هابل از صخره ای فضایی در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری

ناسا به تازگی تصویری از یک صخره فضایی در فاصله‌ ای دور را به اشتراک گذاشته که توسط تلسکوپ هابل ثبت شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از gadgets، ناسا به تازگی تصویری خیره کننده از اعماق فضا به اشتراک گذاشته است. این تصویر مربوط به صخره کیهانی است و از دو سحابی مختلف تشکیل شده است. اولین سحابی، با رنگ قرمز و آبی در پس زمینه سیاه پر از نور‌های درخشان در یک منطقه ستاره‌زایی گسترده در ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد و یک کهکشان اقماری برای کهکشان راه شیری محسوب می‌شود.

این سحابی به همراه دومین مورد که به رنگ آبی دیده می‌شود، یک ساختار را تشکیل می‌دهند که به آن صخره کیهانی می‌گویند. این صخره کیهانی حدود ۶۰۰ سال نوری وسعت و طبق گفته ناسا حدود ۱۶۰ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. ناسا این تصویر را به مناسبت جشن ۳۰ سالگی تلسکوپ هابل منتشر کرده است. این تصویر زیبا، رمز و راز فضا را در زمان تولد یک ستاره نشان می‌دهد. ناسا در توضیح این عکس نوشت: "این منطقه به دلیل شباهت به دنیای زیر دریا، صخره کیهانی نامیده می‌شود. "

در مرکز این منطقه قرمز، مجموعه‌ای از ستارگان درخشان و سنگینی قرار دارند که هرکدام ۱۰ تا ۲۰ برابر خورشید جرم دارند. در مقابل، سحابی آبی، خانه یک ستاره منفرد است که جرمی ۱۵ برابر خورشید دارد و ۲۰۰ هزار بار درخشان‌تر از خورشید است.

تلسکوپ جیمز وب جایگزین هابل خواهد شد

تلسکوپ هابل ناسا پس از حدود ۳۰ سال خدمت، ثابت کرده است که در زمینه ثبت تصاویر نمونه‌ای ندارد و با میلیون‌ها عکس، زیبایی جهان را به تصویر می‌کشد. این تلسکوپ بدون مانع‌ترین دید به جهان هستی را دارد. انتظار می‌رود هابل که پروژه مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) محسوب می‌شود تا پایان این دهه به فعالیت خود ادامه دهد، اما تا آن زمان تلسکوپ قدرتمندتر جیمز وب در ماه دسامبر به آن ملحق خواهد شد. جیمز وب نیز یک همکاری مشترک بین ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.