سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دولتمردان روحانی کجا مشغول هستند؟

نکته قابل توجه اینجا است که علاوه بر روحانی، اغلب دولتمردان وی به دانشگاه‌ها بازگشته و در حال تدریس هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها یکی از سوالاتی که در فضای سیاسی کشور پرسیده می‌شود این است که دولتمردان دولت گذشته امروز کجا هستند؟ آیا خود را بازنشسته کرده اند یا اینکه کماکان به فعالیت سیاسی خود ادامه می‌دهند؟ بسیاری، بخشی از مشکلات امروز کشور را به سبب مدیریت غلط در هشت سال گذشته می‌دانند. مداومت‌ها بر سر مسائلی مانند رایزنی با غرب و حل مشکلات اقتصادی از راه مذاکره و همچنین کم توجهی به مسائل تولید داخلی و توسعه از درون از جمله مواردی است که برخی از کارشناسان آن را علت بروز مشکلات اقتصادی در کشور قلمداد می‌کنند.

اینک در زمانی که دولت روحانی چند ماهی بر سر کار نیست و بسیاری از مشکلات بر روی دوش دولت جدید سنگینی می‌کند، وقت خوبی است که به کارنامه کاری دولتمردان گذشته بپردازیم؛ اما سوالی که امروز می‌توان به آن جواب داد این است که این افراد امروز کجا و به چه کاری مشغول هستند.

روحانی کجاست؟

این سوال اولی است که درباره دولتمردان گذشته پرسیده می‌شود. رئیس جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم که کم حاشیه هم نبود این روز‌ها خیلی بی سر و صدا شده است. البته برخی از رسانه‌های اصلاح طلب از جمله روزنامه سازندگی از ورود دوباره روحانی با عنوان «شیخ دیپلمات» به عرصه سیاسی کشور سخن گفت که با واکنش‌های خوبی همراه نبود. اما گفته می‌شود که وی بعد از پایان دوران ریاست جمهوری به موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی واقع در نیاوران رفته و در آن‌جا عضو هیات علمی شده است. رئیس‌جمهور پیشین اخیرا تدریس خود را در این موسسه آغاز کرده است. روحانی قبل از ریاست جمهوری نیز به اتفاق جمعی از همفکران خود از جمله صالحی امیری و برخی افراد دانشگاهی در این موسسه حضور داشتند.

ظریف نیز گفته است که به دانشگاه برای تدریس بازمی گردد. هر چند آقای دیپلمات خنده رو هنوز هم در فضای سیاسی کشور خبر ساز است و برخی صحبت‌هایش درباره برجام و ... بازهم در این فضا جنجال‌هایی ایجاد کرده است. برخی از رسانه‌ها نیز سعی می‌کنند با انتشار خاطرات وزیر خارجه سابق وی را در فضای سیاسی کشور حفظ کنند. پیشتر در سال ۹۸ اخباری منتشر شده بود که نشان می‌داد مقصد ظریف بعد از دولت کجاست. در همین رابطه، دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته بود: «وزیر امور خارجه از دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه با مرتبه دانشیاری به دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران انتقال یافت.»

عباس آخوندی نیز در کانال تلگرامی خود به یادداشت نویسی مشغول است و سعی دارد به عنوان یک تحلیلگر سیاسی و اقتصادی نظریات خود را در رسانه‌های مختلف جریان اصلاحات و اعتدال منتشر کند. وی که پیشتر به جهت عملکرد ضعیفش در حوزه راه و شهرسازی مورد انتقاد جدی مردم بود و حتی ماجرای محاکمه اش به عنوان یک مطالبه مطرح شده بود اخیرا در یادداشتی کوتاه که برگرفته از کتاب جدیدش است، مطرح کرده که ضعف حکمرانی در ایران منبعث از امتناع از تشکیل دولت مدرن در کشورمان است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت‌های روحانی هم گفته بود که دیگر پست سیاسی قبول نمی‌کند! البته که نام زنگنه با پرونده فسادآلود کرسنت گره خورده و این روز‌ها به خاطر بحث محکومیت سنگین ایران در این پرونده هر روز نام زنگنه شنیده می‌شود.

جهرمی از دیگر چهره‌های جنجالی دولت دوازدهم است که حالا فضای افکارعمومی را بی خبر از خود نگذاشته است. جهرمی اخیرا توئیتی تصویری از خود به نمایش گذاشته و عنوان کرده که در قامت کارمند وزارت ارتباطات در حال فعالیت است. این موضوع بعضا دستمایه طنز کاربران فضای مجازی قرار گرفته که عنوان کرده اند که وی با این تصویر خود را در وزارت ارتباطات ماندگار کرد. وزیر سابق ارتباطات اخیرا در صبحانه‌های معروف «عزت الله ضرغامی» به عنوان میهمان حضور داشته است. ضرغامی در توییتی به شرح این دیدار پرداخته و نوشته است: «صبحانه با مهندس جهرمی، وزیر جوان سابق! در حوزه‌های مورد علاقه من ورود دارد. اهل گردشگری، مرمت (دفتر وزیر ارتباطات) و سروکله‌زدن با جوانان در دنیای واقعی و مجازی است. رابطه دوستی ما فرامسئولیتی است! در مورد مأموریت استارتاپ‌ها در وزارتخانه بحث و هماهنگی‌هایی برای آینده کردیم».

علی اکبر صالحی که عهده دار ریاست سازمان انرژی اتمی بود تقریبا چهره ثابت نماز جمعه‌های تهران است. البته صالحی طی حکمی از سوی رئیس فرهنگستان علوم، به عنوان معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم منصوب شد.

رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت‌های یازدهم و دوازدهم هم اگرچه بی سر و صداست، اما بدون حاشیه نیز نبوده است و در برخی محافل غیررسمی حتی از انتصاب احتمالی وی به عنوان دبیری شورای عالی مناطق آزاد سخن رفت. در این اخبار غیر موثق از وی به عنوان گزینه اصلی این سمت یاد می‌شد. هر چند از دولتمردان گذشته در دولت سیزدهم نیز استفاده شده است، اما رحمانی فضلی برای این سمت انتخاب نشد.

امیر سرتیپ حاتمی که پیشتر وزیر دفاع ایران بود که رضایت خاطری از مدیریت وی در این وزارتخانه وجود داشت و حتی خبر‌هایی درباره ابقای وی در این سمت نیز در محافل غیررسمی منتشر شده بود. هرچند که وی جای خود را به امیر محمدرضا قرائی آشتیانی داد.

خبر خاصی نیز از «محمد باقر نوبخت» و «محمود واعظی» از نزدیکان روحانی در دولت گذشته نیست. تنها این روز‌ها نامه قابل تامل واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور سابق به رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل بسیار جنجالی شد. نامه‌ای که چهار روز قبل از تحویل دولت در جواب نوبخت نوشته شده است که مضمون آن به معنای تخلیه خزانه بوده است. واعظی در برابر درخواست نوبخت با کنایه نوشته است: «همه موجودی خزانه بر اساس درخواست‌های جنابعالی تخلیه شده است. موجودی وجود ندارد». آبرسانی به آبیک مضمون این درخواست بوده که با پاسخ منفی واعظی روبرو شده است. البته این روز‌ها از نوبخت هم خبری نیست و احتمالا وی به استراحت پس از هشت سال فعالیت در دولت روحانی می‌پردازد.

محمد اسلامی و ستاری هم که در دولت سیزدهم حضور پیدا کردند. سورنا ستاری در معاونت علمی - فناوری رئیس جمهور باقی ماند، اما اسلامی از وزارت راه و شهرسازی به سازمان انرژی اتمی کوچ کرد و جایگزین صالحی شد.

از دولتمردان گذشته که بگذریم به علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی می‌رسیم. شخصیت سیاسی که همکاری خوبی با دولت روحانی داشت و حتی در برخی موارد در این راستا مورد انتقاد خصوصا نمایندگان مجلس و همکارانش در خانه ملت قرار می‌گرفت. وی نیز چندان فعالیت رسانه‌ای ندارد گفته می‌شود با شروع کلاس‌ها مشغول تدریش در رشته فلسفه در دانشگاه تهران است. البته که به تازگی لاریجانی از سوی رهبرانقلاب به عنوان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
جانم فدای حسن روحانی
۱۶:۰۹ ۰۴ دی ۱۴۰۰
دولت عشق بود
دولت نفس بود
دولت بنفش بود
حیف که رفت
روحانی ممنونم
ناشناس
۰۸:۴۸ ۰۱ دی ۱۴۰۰
اینا دانشجو های سال اولن
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۱ دی ۱۴۰۰
تو زندان
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
رییس جمهوری که در پست خودش عملکرد خوبی نداشته، به عنوان هیئت علمی چی میخواد به دانشجوهاش یاد بده؟!!!
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
فکرش کنید
دانشجویانی که تحت اموزش زیبا کلام قرار گیرند
چی ازشون در میاید
ایران ستیز و نادیده گرفتن پیشرفت های چند دهه
عاشق استعمار
درست جن و شیطانی را بعنوان فرشته نجات بشریت بخوردشان خواهد داد
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
نه به سربازی اجباری
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
رییسی هم که از وقتی اومده هیچ کاری نکرده برا مردم
ناشناس
۱۹:۴۳ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
همشون باید بازنشسته شوند
چونکه اصلا کارایی که نداشتند
کشور را به ورشکستگی و چالش کشاند
و بخاطر اینکه کم کارایی و بی شایستگی خودشان پوشش دهند
موش توی کار دولت مردمی میدوانند
همشون کهن سال ایند
همیشه در وطن ما اینطوری بوده که
بدون کارایی و اختلاس و احتکار و دزدی و سو مدیریت .کم کاری .زد وبند و پارتی بازی
ولی فقط با تمام این صعف های مدیریتی فقط
از یک وزارتخانه به دیگری کوچ کرده اند
عجب رویی دارند .سنگ پای قزوین کم اورد
چه دارند که به دانشجویان یاد دهند
بجز فتنه و اتش بیار معرکه و ناامیدی به قشر جوان
وقتی در قدرت بودند
انگاری بینایی و شنوایی شون را از دست داده بودند
یک دفعه همه مشکلات را در دوران 100 روزه دولت مردمی خواهند دید
عجبا؟؟؟؟!!!!
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
این ها رو بفرستن قبرس
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
عجب
ناشناس
۱۸:۵۱ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
جهانگیری چی شد پس!؟
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
تو چیکار داریش
ebi
۱۸:۱۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
چند سال دیگه هم این اظهار محبت بعضی از رفقا نسبت به ورزای سابق رو نسبت به وزرای کنونی خواهیم دید .... واقعا جالبه هر کس تو این مملکت پستی بگیره بعد از رفتنش همه بهش متلک میگن ویا بعضا توهین می کنند ..... خوب میشد این دوستان منتقد رو مدتی وزیر و وکیل کرد ببینیم چه میکنن......
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
باید همشون رو صادر کنیم انگلیس برن اونجا رو هم آباد کنن
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
همه باهم برای سازندگی بهتر راهی شور ومشورت شدن
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
به قول بابا پنجعلی آینده مملکت الفاتحه.
ناشناس
۱۷:۳۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
بیچاره اون دانشجوهایی که استاداشون اینهاهستند
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
بروبابا
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
اینا هر جا برن باعث ضرر هستن بدا به حال اون دانشکاه و دانشجو که اینا استادش هستن
ناشناس
۱۷:۲۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
شاید در حد دانشگاه علمی کاربردی باشن
ناشناس
۱۷:۲۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
خدا به خیر کنه
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
الهى بميرم براى ان دانشجويانى كه اينها مى خواهند بهشون درس بدن كاش بتونند انتقالى بگيرن
قوچعلی
۱۴:۴۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
چنان نماندو چنین نیز نخواهد ماند. خوشا آنکه پاک آمد و پاک رفت.
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
رفتند به ریش ملت می خندند
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
خدا به داد اون دانشگاهی برسه که اینا توش تدریس می کنند.
حمید
۱۶:۳۴ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
چی بگم. اگر استاد من بودن من دانشگاه رو ول میکردم.
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
خدا هر مدیری که جنایت و خیانت کرده به اعتماد مردم ذلیل کنه
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
خداوند آخر و عاقبت همه مون رو به خیر کنه
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
برخی از وزرای قبلی سعی دارند که اقای خاوری را پیدا کرده و به او تبریک بگویند.
و اگر امکان سرمایه گذاری در شرکت های ایشان وچود دار با او شریک شوند