سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش ۹۰ درصدی تولید پسته در خور و بیابانک

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: تغییرات اقلیمی، خشکسالی ، سرمازدگی بهاره و افزایش بی‌سابقه دمای هوا در زمان تلقیح گل پسته علل کاهش تولید این محصول در شهرستان خور و بیابانک بوده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سید حکمت موسوی مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: در سال‌های محصول دهی به‌طور میانگین عملکرد باغ‌های پسته در شهرستان خوروبیابانک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده و امسال این رقم به حدود ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار کاهش‌یافته است.

وی گفت: بر اساس آمار موجود از مجموع کل سطح زیر کشت پسته در این شهرستان،۸۰ درصد بارور و ۲۰درصد غیر بارور است و سالیانه ۱۰ درصد به سطح زیر کشت این محصول شهرستان افزوده می‌شود.

وی افزود: خشکسالی‌های اخیر باغ‌های پسته را دچار مشکل کرده و باعث هجوم آفات مختلف به باغ های پسته شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک با اشاره به‌ضرورت توسعه واحد‌های فرآوری محصولات کشاورزی و پسته در این شهرستان افزود: ارزآوری، اشتغال‌زایی و مصرف بهینه آب از مواردی است که کشاورزان رغبت زیادی برای احداث باغ پسته دارند.

موسوی گفت: همچنین افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی شامل سم و کود و افزایش هزینه نگهداری، مکانیزاسیون و کارگری سبب افزایش هزینه‌های تولیدشده که نیاز است تسهیلات سرمایه در گردش کم بازده بانکی به باغداران پرداخت شود.

وی ارقام کشت‌شده در شهرستان را کله قوچی، فندقی، احمد آقایی، اکبری معرفی کرد و افزود: متوسط عملکرد پسته خشک در شهرستان هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار و افت عملکرد باغات، ناشی از تاثیر سرمای دیررس بهاره است.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک محصول پسته با توجه به درآمدزایی بالا و رشد قیمتی مطلوب، اثرات مثبت و معناداری بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانوار‌های پسته کار داشته است.

وی بابیان اینکه توسعه کاشت پسته در منطقه با موانع و محدودیت‌هایی نیز روبه‌رو است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، کاهش کیفیت آب آبیاری، خشکسالی و افزایش میانگین دما اشاره کرد.

موسوی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵درصد محصول تولیدی پسته شهرستان رقم کله قوچی و فندوقی است گفت: در حال حاضر در شهرستان خور و بیابانک واحد فرآوری ضبط پسته وجود دارد که ظرفیت آن‌ها ۶۰۰ تن است.
کاهش ۷۰ درصدی تولید پسته در شهرستان نایین
مدیر جهاد کشاورزی نایین هم از کاهش ۷۰ درصدی تولید پسته در این شهرستان خبر داد و گفت: از مجموع هزار و ۶۰۰ هکتار باغ پسته شهرستان ۸۵۰ هکتار آن بارده اقتصادی و بقیه به‌صورت نهال است.

مرتضی مهدوی فرد افزود: بیشترین سطح باغ پسته نایین ۱۰۰ هکتار هست و ارقام تولیدی این شهرستان شامل اکبری، احمد آقایی، کله قوچی، فندوقی، زودرس رضایی و محلی است.

وی گفت: از مجموع ۵ هزار هکتار سطح زیر کشت انواع تولیدات زراعی و باغی در شهرستان نایین سالانه بیش از ۷ هزار تن انار، پسته، گردو، بادام، سیب، زردآلو، انگور، شلغم، چغندر، روناس، زعفران، سیر، حبوبات و صیفی‌جات، جو، گندم و ذرت علوفه‌ای برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی نایین خاطرنشان کرد: کم‌آبی به‌طور مستقیم عامل خسارت دیدن درختان پسته نیست، گرمای زیاد از یک‌سو و طغیان آفات خشکی پوست نظیر پسیل، کرم میوه‌خوار از سوی دیگر سبب شده است درختان پسته دچار خسارت شوند.

پسیل معمولی پسته Agonoscena pistaciae Burckhardt and Lauterer یکی از مهم‌ترین آفات پسته است که پوره‌ها و حشرات کامل آن از شیره گیاهی تغذیه می‌کنند.

استان اصفهان دارای ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت کل استان و ۳.۹ درصد از اراضی کشور را به خود اختصاص داده است و سالانه ۴.۶ میلیون تن انواع محصول کشاورزی تولید می‌کند.

بیش از ۶۵ درصد از جمعیت خور و بیابانک به کشاورزی و دام‌پروری مشغول هستند و سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید می‌شود.

آب موردنیاز ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این شهرستان از ۵۸ حلقه چاه کشاورزی و ۷۶ رشته قنات و حدود ۴۰ چشمه تأمین می‌شود و سالانه ۱۳ هزار تن محصول زراعی و باغی اعم از گندم، جو، آفتابگردان، چغندر، شلغم، پنبه، یونجه، روناس، زعفران، سیر، خرما، انار، پسته، زیتون، انجیر، بادام، گردو، آلوزرد، توت و زردآلو در آن تولید می‌شود.

شهرستان خور و بیابانک در ۴۲۰ کیلومتری شرق مرکز اصفهان واقع است و بیش از چهار هزار و ۸۵۰ بهره‌بردار بخش کشاورزی دارد.


منبع:ایرنا

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.