معاون جهاد کشاورزی آران و بیدگل گفت: یک هزار تُن محصول پسته خشک از سطح سه هزار هکتار از باغ‌های بارور شهرستان آران و بیدگل برداشت و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  هادی یغماییان معاون جهادکشاورزی آران و بیدگل گفت: سطح زیر کشت باغ‌های پسته شهرستان آران و بیدگل  چهار هزار و ۱۰۰ هکتار است که از این میزان در برهه کنونی سه هزار هکتار بارور است.

وی با بیان اینکه گرمای شدید در فصل بهار و تابستان، خشکسالی و کمبود آب خسارت افزون بر ۸۰ درصدی به باغ‌های پسته آران و بیدگل وارد کرده است افزود: بر این پایه میزان برآورد خسارت به پسته‌کاران حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است.

معاون جهادکشاورزی آران و بیدگل  با بیان اینکه امسال عمده باغ‌های پسته شهرستان در سال ناباروری هم به سر می‌برند که موجب کاهش بیشتر تولید پسته در شهرستان حتی تا ۸۰ درصد شده است، ادامه داد: متوسط تولید پسته خشک در آران و بیدگل از هر هکتار زیر کشت، حدود یک و نیم تن است که امسال به کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم کاهش یافته است.

یغماییان با بیان اینکه آران و بیدگل رتبه نخست تولید پسته در استان اصفهان را دارد، اضافه کرد: پسته‌های تولید شده در این شهرستان کیفیت بالا و مصرف داخلی دارد که البته بر اساس گزارش‌های دریافتی با نشان‌های دیگر در کشور صادر هم می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت توسعه واحد‌های فرآوری محصولات کشاورزی و پسته در آران و بیدگل ادامه داد: ارزآوری، اشتغال‌زایی و مصرف بهینه آب از مواردی است که کشاورزان رغبت زیادی برای ساخت باغ پسته دارند.

وی با اشاره به اینکه پسته آران و بیدگل بیشتر ارقام بومی کله قوچی، احمدآقایی و اکبری شامل می‌شود، گفت: این شهرستان دارای ۹ پایانه فرآوری پسته است که در منطقه‌های مختلف فعالیت دارند و سالانه افزون بر ۹۰ درصد محصولات را فرآوری و آماده عرضه به بازار می‌کنند.

سهمیه دولتی گازوییل تراکتور‌های فاقد پلاک شهرستان قطع می‌شود

معاون جهادکشاورزی آران و بیدگل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت پلاک‌دار کردن تراکتور‌های موجود در شهرستان برای استفاده از سهمیه دولتی گازوییل گفت: بر اساس ضوابط ابلاغی جدید از شرکت پخش فرآورد‌های نفتی، تراکتور‌های فاقد پلاک از سهمیه دولتی گازوییل محروم می‌شوند.

وی با اشاره به وجود ۴۴۶ تراکتور در آران و بیدگل افزود: فقط ۱۱۶ تراکتور پلاک دارند و مابقی یا فاقد پلاک یا در حال تشکیل پرونده هستند که ضروری است سایر ترکتورداران هم هرچه سریعتر برای پلاک دار کردن تراکتور خود جهت تشکیل پرونده به صنف کشاورزی آران وبیدگل مراجعه کنند.

وی ادامه داد: به منظور سهولت در معاینه فنی و پلاک کردن و جلوگیری از تردد کشاورزان با راهور کاشان هماهنگی شده است تا در چهار جایگاه در آران و بیدگل انجام شود که شامل جایگاه‌های واقع در میدان ولیعصر، بوستان محمدآباد مرکزی، زیارت امامزاده سلیمانیه نوش آباد و مزرعه باقیات الصالحات آران و بیدگل به ترتیب در ساعت‌های هشت، ۹، ۱۰ و ۱۱ است.

شهرستان آران و بیدگل با ۱۴ هزار هکتار باغ و مزرعه در شمالی‌ترین نقطه استان، در فاصله نزدیک به ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.


منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.