به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، شهریار مستوفی مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : طی پارسال در کارگروه صیانت از حقوق مردم سندی راهبردی در خصوص سلامت و ارتقای کیفی نان در استان با مشارکت همه دستگاههای متولی از مزرعه تا سفره اعم از جهاد کشاورزی، شرکت غله و خدمات بازرگانی، صنعت و معدن، معاونت بهداشتی، معاونت غذا و دارو، سازمان فنی و حرفه ای، اتحادیه نانواییها و اتحادیه کارخانهجات آرد و نان تعریف شد که نقشه راه و مبنای حرکت در سال ۱۴۰۰ باشد.
او گفت : بر مبنای سند راهبردی نان درصدد هستیم تا حدودی وضعیت کیفی نان را از نظر شاخصهای سلامت، ظاهری و تغذیهای ارتقا دهیم که این سند تدوین و وظایف دستگاهها در آن تعریف شده است.
مستوفی افزود: در این سند هفت راهبرد تعریف شده که از جمله آن میتوان به ارتقای وضعیت تولید، خرید و نگهداری در سیستم حمل و نقل گندم، ارتقای وضعیت فنی- بهداشتی کارخانه جات آرد و نان و محصولات آنها، انجام پروژههای تحقیقاتی به منظور ارتقا و بروز رسانی فناوری مناسب در تولید و نگهداری، تبیین و بازنگری قوانین، ضوابط و استانداردهای مرتبط با آرد و نان، ارتقای سطح آگاهی و آموزش مردم، تبیین برنامههای تشویقی و حمایتی در تولید انواع آرد و نان اشاره کرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: با تعریف سند راهبردی نان به منظور برنامه ریزی بهتر، یک نظرسنجی در سطح استان انجام شد و هماهنگیهای لازم با متخصصین آمار انجام گرفت که انتخاب نمونهها براساس میزان جمعیت شهرستانهای مختلف باشد، البته این نظرسنجی در همه استان انجام گرفت و حدود چهار هزار نفر در آن شرکت کردند.
او ادامه داد: شاخصهایی برای انجام نظرسنجی مذکور از جمله طعم و مزه نان، کیفیت، بو و عطر، وزن و اندازه، شرایط نانوایی، رعایت سلامتی و بهداشت نان، میزان نمک و روشهای پخت نان در نظر گرفته شد.
مستوفی گفت: براساس نظرات مردم حدود ۵۳ درصد نظر متوسطی نسبت به وضعیت نان استان داشتند، ۲۴ درصد در باره شاخصهای مطرح شده نظر مثبتی ارایه کردند و حدود ۲۳ درصد هم وضعیت نان را ضعیف ارزیابی کردند.
او گفت: در بحث سلامت نان شاخصهای کیفی، تغذیهای و بهداشتی نان حایز اهمیت است که شاخصهای تغذیهای شامل املاح، پروتئینها و ویتامینهای موجود در نان است .
انتهای پیام/د