سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احیاء بیش از ۱۰ رشته صنایع دستی در همدان

معاون صنایع دستی استان همدان گفت: در مدت ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۰ رشته صنایع دستی در این استان احیاء شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،هاشم مظاهری، معاون صنایع دستی استان همدان بیان کرد: رشته‌های صنایع دستی که در صدد احیاء کردن آن‌ها هستیم رشته‌های هنری هستند که به خاطر جبر روزگار از بین رفته‌اند.

او با اشاره به اینکه زمانی راسته قاشق تراش‌های همدان رونق زیادی داشت و قاشق‌های چوبی مورد استفاده مردم را تأمین می‌کرد، افزود: با جایگزین شدن قاشق‌های استیل این هنر صنعت از بین رفت و به دلیل استفاده نکردن و مقرون به صرفه نبودن قابل احیاء نیست.

مظاهری با بیان اینکه ماشینی شدن و مکانیزه شدن زندگی و افزایش قیمت این نوع محصولات به مرور باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود، ادامه داد: درمدت ۱۵ سال گذشته در همدان رشته‌هایی که دلیل منطقی برای احیاء شدن داشتند شناسایی و تلاش‌های زیادی برای زنده کردن دوباره آن‌ها شد.

این مسئول اظهار داشت: یکی از این رشته‌ها تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی بود که کارگاه آن حدود هشت سال پیش در محل گنبد علویان راه‌اندازی شد و به افرادی با شرط استادی آموزش داده شد تا مانع از منسوخ شدن این رشته شود علاوه بر این احیای این رشته هنری توجیه اقتصادی داشت.

اواضافه کرد: پشم‌ریسی نیز یکی از رشته‌هایی است که در شهرستان نهاوند احیاء شد و در حال حاضر محصولات با کیفیت مطلوبی تولید می‌شود، همچنین بیش از ۲۰۰ نفر در این رشته مشغول به کار هستند، علاوه بر این در سال‌های اخیر گبه‌بافی نیز در نهاوند احیاء شده است.

مظاهری با اشاره به اینکه به تازگی رشته مسگری در روستای یکانه قهاوند احیاء شد، بیان کرد: این رشته توجیه اقتصادی خوبی دارد و به هنرمند مسگر نیز تسهیلات بلاعوض اعطا شده تا استادکاران مسگری را پرورش دهد و مانع از منسوخ شدن این رشته در همدان شود.

معاون صنایع دستی استان همدان گفت: احیای رشته‌های صنایع دستی ارتباط نزدیکی با بالا رفتن ضریب اشتغال و درآمدزایی دارد و هدف از زنده کردن این هنر صنعت نیز همین موضوع است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.