سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمانی خبر داد؛

احداث نیروگاه های خورشیدی در کشور طی چندسال آینده/ تکذیب متوقف شدن خرید تضمینی برق از سرمایه گذاران

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا از احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور طی ۴ سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کمانی رئیس ساتبا و معاون وزیر نیرو در نشست خبری از احداث ۱۰ هزار مگاواتی انرژی‌های تجدید پذیر خبر داد و گفت: کشور ما ۹۰۰ هزار مگاوات ظرفیت انرژی تجدید پذیر دارد که حدود ۳۱۰ مگاوات نیروگاه بادی، خورشیدی و غیره است.


بیشتر بخوانید


او  بیان کرد: ما به سمتی باید حرکت کنیم که از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده شود، در کشور ما به دلیل وجود منابع فسیلی کمتر به این موضوع بها داده شده است و باتوجه به منابع گازی می‌توانیم سوخت‌های فسیلی خود را افزایش دهیم.

کمانی بیان کرد: در برنامه دولت سیزدهم احداث ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر کلید خورده و قرار است انجام شود، در حال حاضر از ۱۰۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی و ۴۰ هزار مگاوات انرژی بادی می‌توانیم استفاده کنیم.

معاون وزیر نیرو افزود: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که بین ۳۰ تا ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در کشور وجود دارد و لذا باید گفت که شرایط کنونی توجه به توسعه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به ویژه خورشیدی و بادی برای کشور با توجه به مزایایی که ذکر شد، ضرورت دارد.

او در خصوص متوقف شدن خرید تضمینی برق گفت:  برنامه‌ای برای متوقف کردن خرید تضمینی برق نداریم.

کمانی بیان کرد: امروزه در دنیا باتوجه به کاهش هزینه‌های سرمایه گذاری در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، توسعه این نیروگاه‌ها منجر به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی در تامین انرژی مورد نیاز شده است.

معاون وزیر نیرو ادامه داد: برنامه جدی وزارت نیرو ایجاد ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر طی ۴ سال در کشور با محوریت نیروگاه‌های خورشیدی است. زیرا این موضوع با توجه به شرایط اقلیمی و پتانسیل تابش کشور از نظر اقتصادی به نسبت دارای صرفه بوده و سرمایه‌گذاری انجام شده در بازه زمانی کمتری بازگشت خواهد داشت.

او افزود:به طور مثال اگر ایجاد یک نیروگاه تجدیدپذیر به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داشته باشد، مصرف سوخت این نیروگاه سالانه به میزان ۵۰ درصد سرمایه گذاری مورد نیاز برای راه اندازی آن، کاهش خواهد یافت به این معنا که طی ۲ سال مجموع صرفه‌جویی انجام شده معادل سرمایه‌گذاری است.

کمانی تصریح کرد: تحقق موضوع مذکور از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر بوده و به امنیت انرژی کمک می‌کند و منجر به تولید بیشتر انرژی بدون دغدغه مصرف سوخت خواهد شد.

به گفته معاون وزیر نیرو تا آخر سال هم قرار است تمامی بدهی نیروگاه ها پرداخت شود.

او گفت:همچنین توسعه و احداث ۱۰.۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با کمک بخش خصوصی در دست بررسی است و در این زمینه فراخوان هم داده شده است.

کمانی اضافه کرد: از آنجاکه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر از طریق فرایند قرارداد خرید تضمینی برق به تنهایی برای ایجاد ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات کافی نیست، این سازمان در حال تدوین روش‌های جدید است و به محض نهایی شدن و دریافت مجوز‌های لازم به اطلاع عموم خواهد رسید.

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا از تعهد ساتبا به قرارداد‌های گذشته خرید تضمینی برق تجدیدپذیر و همچنین مجوز‌ها و پروانه‌های صادر شده برای احداث این نوع از نیروگاه‌ها خبر داد و افزود: مجوز‌های صادر شده همچون گذشته قابلیت اجرایی شدن را خواهند داشت.

معاون وزیر نیرو در امور نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر هزینه تجهیزات مرتبط با حوزه تجدیدپذیر‌ها رو به کاهش است یعنی بابت هر کیلو وات ساعت برق تجدیدپذیر که در گذشته ۲۰۰۰ دلار هزینه می‌شد، اکنون این رقم به ۶۰۰ دلار رسیده است. در عین حال ظرفیت بهره‌وری از ۱۴ درصد به ۲۲ و ۲۴ درصد رسیده است. یعنی هم هزینه‌ها کاهش یافته و هم اینکه به دلیل نوآوری، ضریب بهره‌وری بالا رفته است؛ بنابراین اگر قیمت گاز را با نرخ صادراتی محاسبه کنیم، نیروگاه‌های بادی و خورشیدی قابل رقابت با نیروگاه‌های فسیلی هستند، ضمن اینکه مضرات آلایندگی را نیز ندارند.

او افزود: مسیر جدید برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید است یعنی به ازای سوخت صرفه‌جویی شده، تهاتر صورت می‌گیرد و سود سرمایه‌گذار طی مدت ۳ تا ۴ سال برمی‌گردد و حدود ۶ تا ۷ سال نیز تعهد وجود دارد. از آن تاریخ به بعد به مدت ۲۰ سال برق تولیدی خود را عرضه خواهند کرد. به عبارت دیگر ما تعهد خرید تضمینی نداریم و خرید و فروش در بازار انجام می‌شود.

کمانی با اشاره به اجازه صادرات برق توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حوزه تجدیدپذیر‌ها بیان کرد: یکی از راه‌های تشویقی جهت ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه صادرات برق است که ما در حال تدوین آیین‌نامه آن هستیم تا تولیدکنندگان بتوانند بخشی از توان تولید را صادر کنند. این رویه هم به تامین نیاز داخل کمک می‌کند و هم اینکه سرمایه‌گذاران می‌توانند از منفعت آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۷ دی ۱۴۰۰
فروش زمین ۲ هکتاری چسبیده به پست برق استان سمنان مناسب برای نیروگاه خورشیدی با سند تک برگ ۰۹۱۲۸۳۲۵۰۹۰
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
خدا قوت
بخدا دیر هم شده ، باید خیلی سریعتر اقدام کنیم و عملیاتیش کنیم ،
خلاصه هر چی زودتر
از این نعمت فراوان خدا مملکتمون رو بهره مند کنیم

ان شاء الله
با تشکر