سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

خواسته ایران در هفتمین دور مذاکرات وین چیست؟

ایران پس از گذشت چند ماه از اتمام آخرین دور مذاکرات احیای برجام در وین تصمیم به از سر گیری این مذاکرات گرفته است.

به گزارش  خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از گذشت چند ماه از اتمام آخرین دور مذاکرات احیای برجام در وین و اظهارات ضد و نقیض طرف های غربی، جمهوری اسلامی ایران تصمیم به از سر گیری این مذاکرات گرفته است؛ سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دوشنبه یازدهم آبان ماه در نشست هفتگی خود با رسانه‌های داخلی و خارجی گفت که گفت‌وگو‌ها به‌زودی طی دو، سه هفته آینده آغاز و به صورت متمرکز و با انرژی بیشتری و مانند گذشته در سطح معاونان پیگیری خواهد شد.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ایران به دنبال مذاکره برای مذاکره نیست، بلکه به دنبال مذاکرات نتیجه محور است و مقدماتی که برای این مذاکرات آماده شده، برای این است که این مذاکرات از بن‌بست وین خارج شود، اما  اگر آمریکا بخواهد به روال قبل ادامه دهد، شرایط سختی وجود خواهد داشت. تهران و پکن رایزنی‌های خیلی نزدیکی با هم دارند و اینکه در بروکسل تاریخ قطعی و نهایی نشد، به این دلیل بود که ایران می‌خواست با همه طرف‌ها از جمله پکن رایزنی کند و تاریخ ان شاءالله این هفته نهایی می‌شود.

تاکنون شش دور از مذاکرات وین میان ایران و دیگر اعضای توافق هسته‌ای و با حضور هیأت آمریکا در محل مذاکرات انجام شده است. ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشته‌اند و از طریق نمایندگان دیگر کشور‌های عضو کمیسیون مشترک برجام از مواضع یکدیگر مطلع می‌شدند، همچنین مذاکرات وین از ماه ژوئن و پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران به منظور بررسی نتایج مذاکرات قبلی و تشکیل تیم مذاکراتی جدید ایران متوقف شده بود.

زیاده خواهی غرب پس از اعلام آمادگی  ایران برای آغاز مذاکرات

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا برویکرد ما تلاش برای بازگشت بر مبنای پایبندی در ازای پایبندی به برجام (توافق هسته ای) بوده است، که به معنای تمرکز بر برخی از مسائل و بعد به کار بستن آن به عنوان اصل و مبنای پرداختن به طیف کامل نگرانی‌هایی است که ما نسبت به رویکرد ایران داریم، از جمله برنامه موشکی و فعالیت منطقه‌ای آن، اما اولویت ما در حال حاضر احیای محدودیت‌های هسته‌ای است. چون با انجام دادن این در جایگاه بهتری قرار می‌گیریم تا از عهده دیگر مسائل بر بیاییم. اولین کاری که باید انجام شود، بازگشت به برجام بر مبنای پایبندی در ازای پایبندی است. اما خود طراحی برجام همیشه ما را به این فکر واداشته است که سخت در راستای پرداختن به نگرانی‌های عمیق‌مان درباره دیگر تهدید‌های ناشی از ایران کار کنیم.

اظهارات سالیوان در پی این مطرح می‌شود که علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و رایزنی اخیرش با مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد مذاکرات وین در ماه نوامبر از سر گرفته خواهد شد.

آلمان هم  بار دیگر با تکرار ادعا‌های سابق خود و بدون اشاره به بد عهدی‌های سابق کشور‌های اروپایی، به ایران در خصوص بازگشت به مذاکرات هسته‌ای هشدار داد. کریستوفر برگر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آلمان دوشنبه یازدهم آبان ماه در اظهاراتی مدعی شد زمانی که پای تعهدات پیش می‌آید، افعال باید مطابق گفتار باشد. ما از ایران می‌خواهیم تا آنچه را که درباره آغاز مذاکرات در ماه نوامبر گفت، دنبال کند.

او در ادامه به نشستی که در حاشیه اجلاس گروه بیست برگزار شد، اشاره کرد که طی آن سران آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا از نگرانی شدید و فراینده خود از برنامه هسته‌ای ایران سخن گفته بودند. کریستوفر برگر مدعی شد: این نشست در رم اهمیت این را که ما باید بطور مشترک به دنبال بازگرداندن کامل توافق هسته‌ای با ایران بوده و در عین حال بر نگرانی که در قبال ادامه تشدید برنامه هسته‌ای ایران با آن مواجه هستیم، تأکید کنیم.

پیشتر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، امانوئل مکرون، همتای فرانسوی وی، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و آنگلا مرکل گفته بودند که هنوز دستیابی سریع به یک تفاهم و اجرای آن درزمینه بازگشت به اجرای کامل برجام به منظور تضمین این مسئله که برنامه هسته‌ای ایران در دراز مدت برای اهداف هسته‌ای است، وجود دارد. آن‌ها همچنین در تکرار ادعا‌های خود از رئیس جمهور ایران خواسته بودند تا از «تشدید خطرناک اوضاع» بپرهیزد.

پیش از این هم جو بایدن در کنفرانس مطبوعاتی که در پایان نشست گروه بیست برگزار شد، در سخنانی مدعی شد دیپلماسی، تنها راه جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای است. وی همچنین گفت که آمریکا به اقدامات ایران علیه منافع این کشور از جمله حملات پهپادی پاسخ خواهد داد. بایدن مدعی شد آمریکا حق پاسخ به هر اقدامی را برای خود محفوظ می‌دارد.

 آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پس از انتشار بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی و آمریکا درباره برجام در مصاحبه‌ای که با شبکه سی ان ان داشت، بدون اشاره به خروج کشورش از برجام و از سوی دیگر نگرانی‌هایی که کشور‌های مقابل ایران در بیانیه خود نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، ابراز داشته اند، گفت: بازگشت ایران به مذاکرات کاملا بستگی به این موضوع دارد که این کشور به چه اندازه در این زمینه جدی باشد.

وی با بیان این ادعا که مشخص نیست آیا ایران اراده‌ای برای بازگشت معنادار به مذاکرات دارد و یا خیر، افزود: همه فعالان این حوزه در کنار چین و روسیه بر این امر معتقد هستیم که این بهترین راه برای پیشرفت به جلو است و راه دیگری وجود ندارد. در صورتی که ایران تمایل و اراده‌ای برای بازگشت به مذاکرات نداشته باشد، ما همه با هم نسبت به جستجو گزینه‌های لازم دیگر برای مقابله با این مشکل اقدام خواهیم کرد. این ادعا‌های بلینکن و دیگر کشور‌ها درباره بازگشت ایران به میز مذاکره در حالی مطرح می‌شود که علی باقری، معاون وزیر خارجه ایران پس از سفر به بروکسل و مذاکره با مقامات سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تلاش برای آغاز مذاکرات طی هفته‌های آینده خبر داده است.

منتظر اقدام و عمل واشنگتن هستیم

خطیب زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در واکنش به اظهارات بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت که اگر امروز برجام در این نقطه قرار دارد بلینکن دچار فراموشی نشود. در این نقطه هستیم، چون آمریکا گردنکشانه با نقض بدیهیات حقوق بین‌الملل از برجام خارج شد. نسبت آمریکا با برجام نسبت کشوری است که از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی خارج شده و از نظر سیاسی تلاش کرده این توافق بین‌المللی مورد تایید قطعنامه شورای امنیت را از بین ببرد و تلاش کرده دلار را تبدیل به سلاح علیه این توافق کند. اگر سیستم سیاسی آمریکا دچار آلزایمر موضعی شده لازم است به آن‌ها گفته شود چه کسی از توافق خارج شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با صبر راهبردی یک ساله، تمام تعهدات خود را انجام داد و بعد از بی عملی اروپا برخی اقدامات جبرانی را انجام داد و آمریکا همه را می‌داند. برخی اظهارات تکراری و به تعبیر دقیق‌تر بی روح و نخ نما شده مبنی بر این‌که گزینه‌ها روی میز است توسط آن‌ها مطرح می‌شود. آمریکا خوب می‌داند گزینه‌ها چیست و بهتر است به جای اینکه در دام ادبیات و منطق تندرو‌ها در آمریکا بیفتند تلاش کنند ادبیات جدید و منطق جدیدی را ایجاد کنند، هر اقدام درستی را جامعه جهانی با آغوش باز خواهد پذیرفت.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره بیانیه سران آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس در رم علیه کشورمان عنوان کرد: ایران در چارچوب ان. پی. تی تعهداتش را انجام داده و می‌دهد. از روزی که اجرای پروتکل الحاقی متوقف شده ایران رسما اعلام کرده که براساس نیاز‌های برنامه صلح آمیز هسته‌ای اقداماتش را می‌چیند. سطح و میزان غنی سازی اورانیوم فلزی همه براساس اهداف و برنامه صلح آمیز ایران انجام می‌شود. هیچ گاه پذیرفته نمی‌شود آن‌ها موضوعات طبیعی را به یک موضوع تبدیل کنند.

وی گفت: اگر آمریکا روزی که به وین می‌آید با برنامه درست به وین بیاید و سیاست قبلی خود و حفظ برخی تحریم‌های ترامپ را کنار بگذارند و انرژی و وقت ۱+۴ و ایران را تلف نکند، همه مطمئن باشند توافق برای چگونگی بازگشت آمریکا به برجام و رفع یکجا و موثر تحریم‌ها به سرعت می‌تواند رخ دهد. منتظر اقدام و عمل واشنگتن هستیم.  تا اطمینان نیابیم که تمام تحریم‌های آمریکا به صورت موثر برداشته نشود هیچ اقدام جبرانی را متوقف نمی‌کنیم.

چرا ایران به دنبال تضمین عینی در برجام است؟

حال که بعد از گذشت حدود پنج ماه از آخرین دور مذاکرات احیای برجام ایران تصمیم به از سرگیری این مذاکرات گرفته است کارشناسان معتقدند باید درباره نحوه و شرایط پیشروی در مذاکرات به نکات بسیاری توجه شود؛ فواد ایزدی کارشناس مسائل بی الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، بر این باور است که یران علاقمندی و پایبندی خود را به توافق برجام و مذاکرات ثابت کرده و دولت سیزدهم نیز که کار خود را چندماهی می‎‌شود که آغاز کرده علاقمند به ادامه مذاکرات برجامی است، چرا که آقای رئیسی در زمان انتخابات ریاست جمهوری قول‌هایی را در این باره داده بود و حالا نیاز است برای اجرای این قول‌ها دست به کار شود، چرا که احقاق این وعده دولت می‌تواند به عملی شدن وعده‌های دیگر نیز کمک کند.

وی همچنین گفت که دولت آقای رئیسی علاقمند به توافق است، اما مشکلی که اینجا مطرح می‌شود این است که طرف مقابل علاقمند به برجام است، اما آن بخشی که مربوط به تعهدات ایران و منافع خودش است نه بخشی که مربوط به تعهدات خودش و منافع ایران باشد. به زعم طرف آمریکایی بخشی که مربوط به تعهدات آن‌ها است شبهه دارد و باتوجه به این نکته نمی‌تواند به این تعهدات عمل کند و در واقع به دنبال توافقی فراتر و گسترده‌تر از برجام هستند که سند این صحبت نیز این است که اگر واقعا قصد بازگشت به همین برجام را داشتند در همان ابتدای شروع به کار دولت بایدن با امضای یک فرمان مثل بازگشت به توافق پاریس به برجام بازمی گشتند و باید گفت که در این حدود نه ماهی که بایدن به ریاست جمهوری آمریکا رسیده همان مسیر و سیاست دوران ترامپ اجرایی می‌شود.

ایزدی درباره نیت آمریکا از مذاکرات برجامی نیز بیان کرد: آمریکا به دنبال توافقی فراتر از برجام است و این موضوع را بار‌ها اعلام کرده اند و قصد دارند در بخش‌هایی از آن تغییر ایجاد کنند مثل بخش‌هایی که محدودیت زمانی دارد و قصد دارند محدودیت‌های زمانی را که در حال اتمام است افزایش دهند، البته آمریکایی‌ها به دنبال توافقی قوی‌تر نیز هستند و قوی‌تر بودن به این معنا است که امتیازات بیشتری را از ایران بگیرند و به سایر بخش‌ها غیر از بخش هسته‌ای نیز نفوذ کنند و آن‌ها را به روی میز مذاکره بیاورند، بنابر این آمریکا اگز واقعا قصد بازگشت به برجام را داشت در همان ابتدای دولت بایدن به این توافق بر می‌گشت.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل هم در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت که جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه میز مذاکره را ترک نکرده و معتقد است که به اندازه‌ی کافی استدلال و منطق لازم برای دفاع از حقوق خودش را دارد، بنابراین اکنون هم این آمادگی را دارد تا در زمینه هسته‌ای مذاکرات را انجام بدهد. طی این مدت هم این کشور‌های غربی بودند که به تعهداتی که در چارچوب برجام داشتند وفادار نبودند، جمهوری در قبال تعهداتش متعهد بوده و هست و این آمریکا بود که سه سال پیش به‌صورت یک‌جانبه با پشت‌پا زدن به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از برجام خارج شد و ایران باقی ماند، مضافاً براینکه کشور‌های اروپایی مثل انگلیس، فرانسه و آلمان هم با وجود تعهدی که به تهران دادند مبنی براینکه به یازده تعهد خود وفادار خواهند بود متأسفانه پای‌بند نبودند، لذا جمهوری اسلامی در این مقطع هم با توجه به این‌که کشور‌های غربی گفته‌اند آمادگی عمل به وعده ها‌ی خود را دارند اعلام آمادگی کرد.

عابدینی با اشاره به رویکرد کشورمان در رابطه با مذاکرات ادامه داد: به‌نظر می‌رسد که در این زمینه قانون اساسی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران کاملاً مشخص است. یک سیاست خارجی پویا، بالنده و متوازن مبتنی بر مصلحت با کرامت جمهوری اسلامی ایران، بنابراین این کاملاً روشن است که ما در دوره جدید مذاکرات حتما دنبال مذاکره برای مذاکره نیستیم، باید دنبال این مسئله باشیم که مذاکرات منجر به نتیجه بشود، یعنی ثمربخش باشد که و طبعاً اگر مذاکرات هیچ منفعتی برای ملت نداشته باشد می‌شود وقت‌کشی و درواقع معطل کردن نیرو‌های دیپلمات بنابراین به‌نظر می‌رسد که بار‌ها هم سران دیپلماسی خارجی و هم رئیس‌جمهور تاکید کردند که این مذاکرات باید منجر به این نتیجه بشود و در این چهارچوب روند ادامه خواهد یافت.

کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد که مذاکرات وین آخرین مذاکره در مورد برجام باشد؟ گفت: هنوز مشخص نیست که این مذاکره مذاکره آخر هست یا نه. باب مذاکره راجع‌به موضوعات مختلف همیشه بین کشور‌ها باز بوده و هست و موضوعات متنوعی وجود دارد، اما در مورد برجام موضوع کاملاً روشن این است که باید آمریکایی‌ها به تعهداتی که دارند وفادار باشند.

ناظران معتقدند که ایران بار‌ها اعلام کرده که اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند ما نیز به تعهدات برجامی خود عمل می‌کنیم؛ اما مشکل این است که طرف مقابل قصد عمل به تعهدات خود را ندارد و اگر بخواهند با همان سیاستی که در شش دور گذشته در مذاکرات وین از خود نشان دادند عمل کنند، دور جدید مذاکرات نیز نتیجه‌ای نخواهد داشت مگر آنکه آمریکایی‌ها سیاست‌های خود را عوض کرده باشند.

فاطمه زهرا نصراللهی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۰۷ ۱۶ آبان ۱۴۰۰
شیطان بزرگ امریکا چون در برجام در مقابل عهد وپیمان بین المللی سجده نکرد رانده ومطرود درگاه برجام است
ناشناس
۰۷:۰۳ ۱۶ آبان ۱۴۰۰
ایران در این دور بر اهداف اقتصادی متمرکز است که تاکنون غرب به تعهداتش عمل نکرده
ناشناس
۰۶:۴۶ ۱۶ آبان ۱۴۰۰
دگر آنجا که روم عاقل وفرزانه روم
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
آمریکا باید با آزادسازی حداقل ۱۰میلیارد دلار از دارائیهای ایران حسن نیت خود را برای ادامه مذاکرات به اثبات برساند
ناشناس
۱۴:۵۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
هیهات من الذله
هیهات من الذله
هیهات من الذله

"" شهیدان زنده اند الله اکبر""

جانم فدای رهبر
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
سلام مطمینا مسئولین میدونند که مذاکره محاله به نفع ایران باشه و قطعا زیاده خواهی غرب تمومی نداره پس قائدتا رفتن سر میز مذاکره برای اینه که مردم ما قانع بشن که غرب زیاده خواهه و ما چاره جز تحمل این فشارها نداریم بزرگواران شک نکنید مردم میدونن که باید رنجهای بسیاری رو تحمل کنند همانگونه که امروز در رنج و عذاب هستند پس خواهشا مذاکرات رو بیخیال بشید و برید سراغ توان داخلی خودمون باید قبول کنیم که دنیا مقابل ما ایستاده و ما چاره ایی جز ایستادن بر روی پاهای خودمون نداریم بیایید و این رو صادقانه با مردم در میون بزارید مرگ یکبار شیون یکبار بزار این چند نسل هر چی درد و بلا هست بجون بخرن تا اینده ایران تضمین بشه مشکل شما اینه اولا با مردم حرف نمیزنید دوما به زبون میگید مرگ بر امریکا ولی بچه هاتون تو سواحل قناری اند این دوگانگی عذابش از هر گرسنگی بدتره اگر یکدهم مسئولین ما زندگی مثل رهبری داشتن به والله نیازی به مذاکره نبود ولی صد حیف که از درون پوسیده اید اول پوسیدیگیها رو جم کنید بعد با مردم رو راست حرف بزنید مردم جونشنو برای عزت نفس مسئولین پاکدستشون میزارن شک نکنید
mb
۱۰:۴۸ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
دقیقا همینه
خیلی از مشکلات امروزمون از داخل کشوره و همینجا قابل حله
اگه از توانایی ها و منابعمون به درستی استفاده کنیم دشمن مقابلمون عددی نیست
اما صدحیف که چشم اکثر مسئولین به خارج از کشوره
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
فقط گفتگو در مورد برنامه هسته‌ای ایران وبرداشتن تحریم ها باید انجام بشه اگر قرار باشد در مورد برنامه موشکی ایران ویا رفتار منطقه‌ای ایران باشد بهتر است اصلا مذاکره انجام نشود
دانا
۱۳:۱۹ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
وقتشه بمب اتم بسازیم.
75 ساله بدون بمب اتم هستیم و کل دنیا داره برامون شاخ و شونه میکشه.
دیگه زمانش رسیده برای دفاع و حمله آماده باشیم.
این قدر تاسیسات اتمی داریم که در 3 ماه حداقل 10 بمب اتم بسازیم.
غنی سازی به 70 رسیده لطفا برسونید به 80. و از تهدید های انگلیس و آمریکا نترسید.
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
چرا پرچم ایران کنار پرچم فرانسه کافر است؟؟
محمدرضا
۱۲:۵۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
مذاکره کنندگان باید در هرگونه توافقی چند مورد را رعایت کنند 1 تمام اورانیوم غنی شده و آب سنگین و سانتریفیوژها در ایران بماند و به هیچ عنوان از ایران خارج نشود 2 بند ماشه حتما از توافق احتمالی حذف بشود تا آمریکا و اروپا نتوانند از آن سوء استفاده کنند 3 حتما در تمام متن نوشته شده کلمه تعلیق حذف و به جای آن از کلمه لغو استفاده گردد 4 به هیچ عنوان در مورد موضوعات دیگر غیر از هسته ای در متن چیزی نوشته نشود 5 به عنوان ضمانت در متن نوشته شود که در صورت خروج دوباره آمریکا و نقض تعهدات حق ایران برای غنی سازی اورانیوم تا 90 درصد را به رسمیت میشناسیم و حق هیچگونه اعتراضی نداریم 6 در صورت خروج دوباره آمریکا و نقض تعهدات آمریکا مبلغ 50 میلیارد دلار و هر کدام از کشورهای امضاء کننده برجام مبلغ 10 میلیارد دلار به ایران بدهکار میشوند و باید این پول یا معادل آن طلا به ایران بپردازند 7 توافقنامه با یک قطعنامه در سازمان ملل و شورای امنیت به تصویب برسد
(۴+۱+۲) ×۵
۱۴:۵۲ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
چشم امری شرطی دیگر نداری
ناشناس
۲۱:۲۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
محمدرضا جان نظراتت خوبه ولی برای آمریکا با آن سوابق بد عهدی که براحتی آب خوردن زیر تمام قرارش میزنه بی فایده است
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
یک قدم جلو !!!!! ده قدم عقب !!!کار غربیها !!!
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
امتياز بيشتر
ناشناس
۱۰:۵۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
آنها میخواهند ایران به برجام برگردد و یا بیشتر. باز دوباره هرچه نو آوری داشته به عقب برگردد ولی آیا آنها حاضرند خسارتی که به ایران در این چند سال بابت عمل نکردن به برجام زده اند را بپردازند؟؟
..
۱۰:۳۷ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
فقط رفع تحریم . آمریکا باید امتیاز بده چون این چند وقت خیلی دعوت به مذاکره می کرد.
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
ايران به دنبال اثبات حق خودش هست
اما مسير رو با مذاكره كردن اشتباه مي ره
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
مسؤلين از گذشته مذاكرات درس عبرت نمي گيرند و دوباره با چالش جديد مردم و ملت رو درگير مي كنند.
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
مذاكره با كفار بي نتيجه است
Sh
۱۰:۰۲ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
دیکه مردم خسته کردین با برجام
بس کنین دیگه
بخدا خسته شدیم
یاشار
۰۹:۲۸ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
مذاکره خیلی کار سخت و سنگینه یعنی بهترین ها باید برای مذاکره برن نه افراد عادی،
مذاکره کاری بود که سردار عزیزمون تو روسیه انجام داد و به درستی آینده رو نابود کردن داعش رو بیان کرد و نتیجه هم گرفتند.
تیم مذاکره کننده این دوره بهتر از قبله ولی بهتر همون میتونست باشه.
ولی بلاشک دستاوردهای خیلی خوبی در پیشه.
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
پول
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
برجام ابزاریست که که در هر دوره چهره خیانت برخی مسئولان را میشناساند امیدوارم این دوره خائنی وجود نداشته باشد.
ناشناس
۰۷:۲۴ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
خواسته ایران لغوعملی تحریمها و تضمین پایبندی آمریکا بعد از دولت بایدنه که محاله اجرا بشه
ناشناس
۰۷:۰۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
باید مردم ثمره مذاکره انرزی اتمی را با تمام وجود
حس کنند تا اعتماد کنند
چونکه در زمان روحانی این مذاکره ثمره ای در بر نداشت
فقط تحریم و تحریم
باید تمام تحریم های ظالمانه را بردارند