باقری کنی گفت: پیشرفت در مذاکرات با ۱+۴ وابسته به اراده طرف مقابل برای لغو تحریم‌های غیر قانونی است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه «روسیا الیوم» به مسائل مختلفی از جمله توافق هسته‌ای پرداخت.

چرا ایران به‌واسطه هماهنگ‌کننده اروپا به سوی مذاکرات حرکت می‌کند؟ آمریکایی‌ها بار‌ها گفته‌اند که طرف ایرانی باید پاسخ تمام سؤال‌هایش را مستقیما از آمریکا دریافت کند نه به‌واسطه هماهنگ‌کننده اروپا. چه پاسخی به این سؤال می‌دهید؟

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در پاسخ گفت: «تمایل دارم تأکید کنم که هدف از مذاکرات لغو تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه است؛ تحریم‌هایی که رژیم آمریکا در ورای آن قرار دارد. مسئله دوم گفت‌و‌گویی است که از دو هفته اخیر با آقای مورا آغاز کرده‌ام. آقای مورا هماهنگ‌کننده مشترک توافق هسته‌ای است و مسئولیت هماهنگی میان گروه ۱+۴ را برای مذاکره با ایران برعهده دارد. برای اینکه بتوانیم زمینه و شرایط مناسب برای مذاکرات آتی را فراهم کنیم با هدف لغو این تحریم‌های غیرقانونی و بی‌رحمانه، من با او در تهران و بروکسل دیدار کردم. ما در این دیدار‌ها شرایط، ملزومات و شروط برگزاری یک مذاکرات موفق را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و این می‌تواند به توافقاتی منجر شود که نتایجی عملی در پی داشته باشد».

همانطور که پیشتر تصریح کردید، چرا شرایط مناسب برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای فراهم نشده است؟ آیا عملا موانعی بر سر راه بازگشت آمریکا به مذاکرت و عمل به تعهدات توافق وجود دارد؟

علی باقری اظهار داشت: «ما البته طبق قراری که با آقای مورا گذاشتیم قرار شد که مرحله آینده مذاکرات در ماه نوامبر آغاز شود؛ اما مسئله مهم‌تر این است که طرف‌های دیگر چه چیزی ارائه خواهند کرد. طرف مقابل چه چیزی برای لغو تحریم‌ها ارائه خواهد کرد بنابراین باید اراده‌ای قوی برای پذیرش تصمیم لغو تحریم‌ها وجود داشته باشد پس چنانچه تصمیم لغو این تحریم‌ها مورد پذیرش نهایی قرار گرفت، ما عملا در مذاکرات آتی پیشرفت خواهیم داشت. مسئله اصلی در اینجا زمان مذاکرات نیست بلکه چیزی است که طرف مقابل برای لغو تحریم‌ها ارائه می‌کند».

آمریکا مسئله گفت‌وگو با ایران را به نقش این کشور در منطقه از جمله برنامه موشک‌های بالستیک گره می‌زند، ایران چه موضعی در این خصوص دارد؟

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: «توانمندی دفاعی هر کشور به همان کشور مربوط می‌شود و هر کشوری مطابق با منافع ملی خود و در چارچوب توانمندی‌هایی دارد، رفتار می‌کند تا از امنیت خود دفاع کند و قدرت بازدارندگی مناسب ایجاد نماید. این کشور می‌تواند و باید تجهیزات لازم برای این امر را به دست آورد. جمهوری اسلامی ایران در راستای این سیاست خود را از نظر دفاعی تجهیز می‌کند تا امنیت ملی خود و همچنین منافع ملی‌اش را حفظ کند. هیچ کشور دیگری این حق را ندارد که از توانمندی‌ها و چیز‌هایی که کشوری دیگر برای دفاع از منافع ملی خود دارد، صحبت کند».

آنطور که من متوجه شدم شما گره زدن برنامه موشکی ایران را به هر گونه مذاکره رد می‌کنید؟

باقری تأکید کرد: «قطعا. توانمندی دفاعی ایران تصمیم ملی ایران است و مربوط به منافع و امنیت ملی ایران می‌شود بنابراین هیچ کشوری حق ندارد در این خصوص صحبت یا اظهارنظر کند».

رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که ایران در آستانه ساخت بمب هسته‌ای قرار دارد. چه پاسخی می‌دهید؟

معاون سیاسی وزیر خارجه اظهار کرد: «البته رژیم صهیونیستی که صلاحیت صحبت در خصوص این مسائل را ندارد و همچنین باید در نظر داشت که رژیم صهیونیستی خود سلاح اتمی دارد و باید در این خصوص مسئولیت‌پذیر باشد چراکه آن‌ها در منطقه غرب آسیا سلاح اتمی دارند و این به ناامنی در منطقه منجر می‌شود. صهیونیست‌ها سال‌هاست که از این مسئله صحبت می‌کنند و این اظهارات کاملا بی‌اساس است. چند بار ثابت شده است که صهیونیست‌ها برای دست‌یابی به اهدافشان اقدام به چنین اتهام‌پراکنی می‌کنند؛ اتهاماتی که کاملا نادرست و بی‌اساس است. ما تأکید داریم که رژیم صهیونیستیی‌ها هستند که در معرض اتهام قرار دارند و آن‌ها نمی‌توانند در این خصوص اتهام‌زنی و گلایه کنند».

درباره تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از توسعه برنامه هسته‌ای ایران چطور؟ یا بهتر است بگویم درباره پیوستن ایران به جمع کشور‌هایی که توانمندی هسته‌ای در اختیار دارند.

علی باقری کنی گفت: «در ارتباط با برنامه دفاعی ایران و درباره مسئله هسته‌ای می‌گوییم که دکترین نظامی و دکترین دفاعی ایران مبتنی بر تسلیحات متعارف است. مضاف بر این، رهبر انقلاب فتوایی صادر کرده‌اند که تولید و ساخت تسلیحات کشتار جمعی از جمله تسلیحات هسته‌ای را غیرشرعی و حرام اعلام کرد».

مذاکرات با گروه ۱+۴ چگونه خواهد بود و کجا؟ آیا در این مذاکرات به مسئله تحریم‌ها پرداخته خواهد شد؟ یا مسائل دیگری وجود دارد که ایران خواهان بحث و بررسی آن‌هاست.

این مقام ایرانی پاسخ داد: «مسئله اصلی مذاکرات ۱+۴ لغو تحریم‌های بی‌رحمانه و غیرقانونی است و مابقی مسائل تا این حد اهمیت ندارند».

ایران چه شواهدی در اختیار دارد که نشان می‌دهد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای را به بیرون درز داده است؟ ایران با این اظهارات چگونه برخوردار خواهد کرد و آیا حقیقتا شما شواهدی در این خصوص دارید؟

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ گفت: «ما عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای، با این سازمان همکاری داریم و برای این همکاری چارچوب‌هایی وجود دارد به‌ویژه در قالب توافق پادمان، ما به تعهدات خود پایبند هستیم. ما همکاری سازنده‌ای داریم و این همکاری از قبل بوده و همچنان ادامه دارد. ما یکی از اعضای فعال آژانس هستیم و همواره رفتار مسئولانه‌ای در قبال تعهدات داشته‌ایم و همچنان به همکاری مسئولانه خود با آژانس ادامه خواهیم داد. ما مطمئن هستیم که آژانس زیر بار فشار برخی از کشور‌هایی که با اهدافی سیاسی به دنبال سوءاستفاده از دسترسی‌های فنی آن هستند، نخواهد رفت. امیدواریم که آژانس زیربار این فشار‌ها نرود و وظیفه اصلی خود را که انجام مأموریت فنی و نظارت باشد، انجام دهد».

آنطور که من متوجه شدم، درز اطلاعات به دنبال فشار برخی از کشور‌ها صورت گرفته است.

علی باقری کنی پاسخ داد: «من چنین چیزی نگفتم. من گفتم که برخی از کشور‌ها در تلاش هستند تا آژانس را تحت فشار قرار دهند و این کشور‌ها منافعی دارند که با منافع ملی ایران در تعارض است. این کشور‌ها در تلاشند تا از توانمندی‌های فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوءاستفاده کنند و آژانس نباید به آن‌ها اجازه تحقق این اهداف را بدهد به‌ویژه در چارچوب وظایف اصلی این سازمان از جمله معاهده منع تسلیحات هسته‌ای و توافق پادمان که ما به آن‌ها پایبند بوده‌ایم و همچنان به آن عمل خواهیم کرد».

با توجه به اطلاعاتی که هم‌اکنون در اختیار دارید، روابط با آژانس چگونه می‌تواند بر روند مذاکرات آتی اثرگذار باشد؟

این مقام ایرانی گفت: «نگاه کنید مذاکراتی که ما داریم، هدفش لغو تحریم‌های بی‌رحمانه و غیرقانونی آمریکاست این یک مسئله و مسئله دیگر در خصوص همکاری با آژانس بین‌الملی انرژی اتمی است، تمایل دارم تأکید کنم که ما مطابق با توافق پادمان این همکاری‌ها را پیش می‌بریم».

چرا آژانس به خواسته شما در خصوص اقدام رژیم صهیونیستی در تخریب تأسیسات هسته‌ای کرج پاسخ نداد؟

باقری اشاره کرد: «انتظارات ما از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص این حوادث و تأسیسات هسته‌ای دیگر کشور‌ها این است که این سازمان موضع‌گیری کند و چنین اقدامات تروریستی‌ای را محکوم نماید، زیرا چنین اقداماتی علیه تجهیزات تبعات و عواقب بسیار و خطرناکی به دنبال خواهد داشت بنابراین ما می‌گوییم که باید اقداماتی در پیش گرفته شود که مانع انجام چنین اقداماتی شود».

اما آژانس، ایران را به از کار انداختن دوربین‌های نظارتی در تمامی تأسیسات هسته‌ای متهم کرد. شما چه پاسخی به این اتهامات می‌دهید؟

معاون سیاسی وزیر امور خارجه بیان کرد: «در واقع به دلیل آن اقدام تروریستی بود که رخ داد و بسیاری از دوربین‌های آژانس از کار افتاد و آسیب دید».

گفت‌وگو‌های ایران و عربستان سعودی را چگونه ارزیابی می‌کنید و این گفت‌وگو‌ها چه تأثیری بر اوضاع منطقه خواهد داشت؟

علی باقری کنی اظهار داشت: «دولت آیت‌الله رئیسی از ابتدای کار اعلام کرد که توسعه روابط با همسایگان و کشور‌های منطقه در اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت. بر همین اساس همکاری با کشور‌های همسایه از اولویت‌های دولت جدید ایران است. عربستان سعودی جزء همسایگان ماست و این سیاست شامل آن‌ها نیز می‌شود. در خصوص دیگر مشکلات در روابط نیز در دستور کار دولت قرار دارند. ایران بنا دارد تمام این مشکلات را حل و فصل کند. ما چهار مرحله مذاکرات میان نماینده ایران و نماینده دولت سعودی در بغداد داشتیم. انتظار ما این است که در مراحل آتی مذاکرات بتوانیم به نتایجی ملموس دست پیدا کنیم».

یعنی ممکن است که ما در آینده نزیک شاهد عادی‌سازی کامل روابط ایران و عربستان سعودی باشیم؟

باقری پاسخ داد: «ما با حسن‌نیت و نگاه مثبت به این مذاکرات می‌نگریم و امیدواریم که طرف مقابل هم چنین نگاه مثبتی داشته باشد».

نقش روسیه را در احیای پرونده هسته‌ای و بازگشت به تعهدات از سوی تمام طرف‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این مقام ایرانی در پاسخ گفت: «البته ما پرونده هسته‌ای نداریم، فعالیت‌های هسته‌ای داریم. قطعا روسیه نقش مثبت و سازنده‌ای داشته به فعالیت‌های هسته‌ای ایران کمک کرده است. در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز، روسیه نقش مؤثری دارد. در نیروگاه بوشهر این اساس همکاری میان دو کشور است و ما در این نیروگاه در حال ساخت دو فاز هستیم که نشان‌دهنده میزان همکاری‌ها میان دو طرف است. دو کشور همچنین در عرصه بین‌الملل حتی در این زمینه نیز با یکدیگر همکاری دارند. اما در خصوص دستورکار‌های بین‌المللی می‌گوییم که گفت‌وگو‌های ما همواره سازنده است. من امروز در مسکو گفت‌وگو‌های سازنده‌ای با دوستم داشتم. این گفت‌وگو‌ها مثبت و ثمربخش بود. من با معاون وزیر خارجه روسیه توافق کردم که رایزنی‌های ما مرحله‌ای باشد و در تمامی سطوح ادامه داشته باشد تا دو طرف مواضع یکدیگر را بشناسند و با گروه ۱+۴ وارد مذاکره شوند».

رژیم صهیونیستی می‌گوید که حملات هوایی‌اش در سوریه علیه حضور ایران است و این برای امنیت آن‌ها خطرناک است و آن‌ها از خود دفاع می‌کنند. شما چه پاسخی می‌دهید؟

علی باقری کنی تأکید کرد: «ماهیت رژیم صهیونیستی مبتنی بر تجاوز است به همین خاطر رژیم صهیونیستی همواره علیه کشور‌های منطقه دست به انجام اقدامات متجاوزانه می‌زند که این را در فلسطین و سوریه شاهد هستیم. این رژیم به دنبال بهانه است. آن‌ها ایران را به تلاش برای ساخت تسلیحات هسته‌ای متهم می‌کنند حال آنکه خودشان تعداد خیلی زیادی کلاهک هسته‌ای دارند پس آن‌ها تنها به دنبال بهانه هستند و اتهاماتی واهی را مطرح می‌کنند. حضور ایران در سوریه به درخواست و توافق دولت قانونی این کشور بوده است».

آیا شما توان پاسخ مستقیم به حمله مستقیم احتمالی رژیم صهیونیستی علیه ایران را دارید؟

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد: «رژیم صهیونیستی این را حتی در خواب هم نخواهید دید و اگر خوابش را هم ببیند، دیگر از خواب بیدار نخواهد شد».

برخی ایران را متهم می‌کنند که این کشور به صورت مستقیم در امور همسایگانش مداخله می‌کند. شما چه پاسخی به این اتهامات می‌دهید؟

این مقام ایران گفت: «اگر دو جبهه خیر و شر را در نظر بگیریم، ایران همواره در کنار جبهه خیر ایستاده است به عنوان مثال اگر به فلسطین اشغالی بنگریم، ما همواره از ملت مظلوم فلسطین و از آوارگان فلسطینی حمایت کرده‌ایم و با تجاوز‌ها علیه سوریه مخالفت نموده‌ایم. ما در جنگ علیه تروریسم در کنار مردم سوریه ایستاده‌ایم و در عراق نیز همینطور ما در کنار مردم این کشور ایستادیم. ما با تروریست‌ها مقابله می‌کنیم. در سوریه و عراق ما با تروریست‌ها مبارزه می‌کنیم آیا این مداخله در امور منطقه است؟! این یعنی اینکه تروریست‌ها و اشغالگران باید حکومت کنند؟! آن تنها نگرانی و تنش ایجاد می‌کنند. ما از مردم و حکومت‌های منطقه حمایت می‌کنیم؛ مداخله نمی‌کنیم بلکه در ایجاد امنیت، آسایش و ثبات برای مردم منطقه نقش مثبت ایفا می‌کنیم به همین خاطر هزینه دادیم. سپهبد سلیمانی بزرگترین نماد تلا‌ش‌های ایران را که با تروریسم آمریکایی مقابله کرد، در این راه به شهادت رسید».

ایران در مذکرات آستانه برای حل و فصل بحران سوریه همکاری داشت، ارزیابی شما از نقش ترکیه خصوصا حضور نیرو‌های این کشور در خاک سوریه چیست؟

علی باقری کنی اظهار داشت: «ما همواره تأکیدمان این است که امنیت و حاکمیت کشور‌های منطقه باید حفظ شود. کشور‌های منطقه باید به حاکمیت و امنیت دیگر کشور‌ها احترام بگذارند. هیچ بهانه‌ای برای نقض حاکمیت و امنیت کشور‌های منطقه وجود ندارد».

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۹ آبان ۱۴۰۰
در اینکه دولت جدید دنبال برجامه شکی نیست . ولی مشکل امریکا و روسیه هستن که برجام‌ رو نمیخان. امریکا دوست داره برجام بهم‌ بخوره تا ایران بیپول و ضعیف بشه و نتونه شاخ بشه روسیه هم دوست داره ایران در تنش با غرب باشه تا نتونه گازشو صادر کنه و خود روسیه انحصاری به اروپا گاز بفروشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
بدلیل عدم تمکین آمریکا از مفاد برجام عملا برای ایران بجز ضرر و تحریم چیزی ندارد و امکان ندارد شیطان بزرگ به نفع ایران حتی یک قدم عملی قابل ذکر بردارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
باقری کنی فاقد توانایی بانجام رساندم توافق با آمریکاییهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
هیچ مذاکره ای به نتیجه نخواهد رسید و این میان فقط ملت بدبخت هستند که له می شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۵ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
تمرکز ومرکزیت دادن به مذاکرت را بشکنید وفقط در وین مذاکره نکنید !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۳ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
نگذارید غربی ها حالت تبلیغی وهیجانی به مذاکرات بدهند کانه دزد گرفته اند !!!قاتل گرفته اند واز در ودیوار خبرنگار وکنفرانس خبری راه بیندازند و بوق وکرنا کنند وآفتابه ولگن هف دس !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۱ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
روز شمار بگذارید !!!
France
ایران
۰۶:۵۱ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
شما برو یاد بگیر اول پروتوکول های سیاسی تشریفاتی چی هست که بدونی نباید به پرچم کشورت پشت کنی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۸ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
مگر وزیر خارجه انگلیس یک ماه پیش نگفت ما پول خرید تانک های چیفتن را که ایران 50 سال پیش تمام کمال داده سرمایه گذاری کردیم واین سرمایه متعلق به ایران است ؟! پس کو ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
در باغ سبز نشان ندهند ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۳ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
حواله نسیه صادر نشود !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
شیطنت و بازی تمام شده !!!! هر حرکتی می کنید محکم وقاطع باشید تا دشمن حساب کار دستش باشد که دوران شیطنت پایان یافته وملت ایران حال وحوصله این بازی ها را ندارد !!!!& به قول معروف استخوان لای زخم نگه داشتن و وقت خریدن واز این ستون به اون ستون و کاسبی در سایه تحریم و ............در کار نباشد !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
صدمات و ضربه مذاکرات خیلی بیشتر از یک حمله نظامی به ایران ! باورکنید
متاسفانه علیرغم تذاکرات بسیار متوجه نبودند مسئولین قبلی ! مذاکزات درواقع یک حمله نظامی بدون هزینه برای غربیهاست !!!
کافی خسارتهای مذاکرات رو محاسبه کنید تا متوجه تاکتیک دشمن برای رویاروئئ با ما بشید !!!!
مذاکرات تاکتیک جنگی خسارت بار نه راه تعامل !!!!!
باور کنید با شغالها و کفتارها نمیشه تعامل کرد اونها فقط زبان زور رو می فهمند !!!! به کشور بیش از این خسارت وارد نکنید !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۴ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
متاسفانه دولت رئیسی هم داره تو همون دامی میفته که دولت روحانی افتاده بود !
لااقل تا زمان هست قطع کنید این بازی رو که کشور و اقتصاد رو هدف گرفته !!!
باور کنید دشمن ما نتونسته باجنگ چیزی بدست بیاره اما متاسفانه با مذاکره خسارتهای زیادی به ما زده است !!!
عقل سلیم حکم می کنه کلا" کنار گذاشته بشه ! مصالح کشور رو به وعده دشمن وانذارید !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۸ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
آخه این خبر نه بله و نه
نه چه ارزشی داره که تبتر کروید..‌؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۱ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
پس شما از خود اراده ای ندارید و فقط طرف مقابل!!!!!!!!؟؟؟
Germany
haha barajam bazi amerikai ha baray sarnegoni akhondha va maskhareh kardan mollaha biyaied pay mizeh mozakereh ta shoma ra mahkom konim va be shoma amro nahy konim ke chekarhai ma mikhahim anjam bedahim vali molaha ham to dahane amerika zadehand va maskha
۰۱:۳۴ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
تحریم آمریکا علیه چهار فرد و دو نهاد مرتبط با نیروی قدس سپاه
آمریکا نام چهار شخص حقیقی و دو شرکت مرتبط با یگان پهپادی هوافضای سپاه پاسداران را در لیست تحریم‌های خود گذارد.
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۰:۴۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
ایشان خیلی انسان طنزی هستند :)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۰ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
من که اصلا به آینده مذاکرات و ایران خوشبین نیستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
تیم مذاکره کنند اصلا این کاره نیست. متاسفانه ترکیب بسیار بدی دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
برجام مگه بد نبود پس چی شد قرار بود پارش کنید اتیشش بزنید البته بستگی به کاسبان تحریم داره که جیبشان پر شده یا نه
Iran (Islamic Republic of)
..
۲۳:۰۴ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
راهی جز مذاکره خوب و منطقی نیست .

حتی اگر بخشی از تحریم ها برداشته شود باز تا حدودی فشار از روی ملت برداشته می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
آمریکا و اروپا به دنبال یار گیری هستند بر ضد ایران که روسیه هم جزو اروپا است نه مذاکره و به نتیجه رسیدن مذاکرات فقط باید تمام موشک ها را بجای باروت و تی انتی با مواد بمب اتم پر کرد تا دست از سر ایران بردارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۴ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
فعلا که کاری برای ملت نگردید و خودرو را گران تر هم کردید
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۲۲:۱۱ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
فعلا طرفهای مقابل به عمد خود را به گیج بازی و همچنین خود را به خواب زدند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
ما هیچ مذاکره ایی با رژیم خبیث آمریکا نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
احسنت
آخرین اخبار