عبدالمجید خشنود معاون مالی و اداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح آمایش سرزمین ملی اظهار کرد: فرایند طرح آمایش سرزمین ملی از دوره گذشته در آموزش عالی آغاز شده بود.
او افزود: قطعا چنین طرحهایی که با اهداف ساماندهی و نظم دهی به جذب دانشجویان در آموزش عالی اجرایی میشود جزو مسائل مهم و قابل پیگیری است.
خشنود تصریح کرد: یکی از دغدغههای مهم طرح آمایش سرزمین ملی «گسترش بدون اهداف و برنامههای آموزش عالی» است که در بحث آمار ورودی سازمانی آموزش عالی و فارغ التحصیلان و خروجی و بحث اشتغال و استخدام دانش آموختگان دانشگاهی مشکل اساسی داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: نیازمندیهای کلان کشور در حال و آینده یعنی در افق ۱۰ سال آینده یا بیشتر اگر بررسی شوند به این نتیجه روشن میرسیم که هم اکنون در آموزش عالی چه نیازمندیهایی برای رشتههای تحصیلی داریم؟ در حال حاضر گسترش ساختاری آموزش عالی و دانشگاهها بدون نظم و ساماندهی است.
خشنود با بیان اینکه واحدهای مختلف دانشگاههای آموزش عالی با چالشهای بزرگی مواجه هستند، تاکید کرد: موازی کاری در حوزه آموزش عالی کشور بسیار دیده میشود و ماموریت محوری هم به هیچ عنوان دیده نمیشود که اگر طرح آمایش سرزمین ملی با اهداف حذف موازی کاریها و مسئله خیلی مهم ماموریت محوری انجام شود، یعنی فعالیت هر بخشی در آموزش عالی مشخص شود که چه ماموریت و وظیفهای بر عهده دارد قطعا فرایند بهینهای در فعالیتهای آموزش عالی کشور به وجود میآید.
معاون مالی و اداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اضافه کرد: آموزش عالی بسیار پر هزینه است و خروجی آن در راندمان مناسبی وجود ندارد، طرح بهبود راندمان فعالیتها که مسئولان وزارت علوم پیگیر بودند قطعا کار بسیار ارزشمند و مفیدی است که باید انجام شود، البته ممکن است این موضوع در برخی دانشگاهها مخالفتهایی داشته باشد؛ چرا که تغییر سرفصل ها، ترکیب دانشگاهها و تغییر عناوین و ساماندهی برخی واحدها احتمال ایجاد نارضایتیها را در پی خواهد داشت.
خشنود گفت: طرح بهبود راندمان فعالیتهای وزارت علوم یک موضوع اساسی است و احتمال دارد که نارضایتیهایی را در نیروی انسانی و مصرف ساختاری ایجاد میکند، اما باید به آن توجه ویژهای شود.
انتهای پیام/