به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرتضی عزیزی عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه با بیان اینکه متاسفانه اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان رشتههای مرتبط با معدن و اعضای نظام مهندسی معدن بسیار کم است، گفت : از حدود ۷۵۰ نفر عضوی که نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه دارد تنها نزدیک به ۳۰ درصد آنها در مشاغل معدنی فعالیت دارند و مابقی یا بیکار میمانند و یا در رشتههای غیرمرتبط فعالیت میکنند.
او گفت : دلیل این امر ضعف قانون در واگذاری معادن است که امکان واگذاری معدن به افراد غیرمتخصص فقط با داشتن گواهی صلاحیت وجود دارد و این امر باعث شده آمار بیکاری مهندسین معدن بالا باشد.
عضو هیات مدیره نظام مهندسی استان کرمانشاه با بیان اینکه در مراحل بعدی فعالیتهای معدنی بعد از واگذاری، از جمله اکتشاف، بهرهبرداری و یا فرآوری، نظارت و مسئولیت فنی به مهندسین معدن واگذار میشود، افزود: اشتغالزایی این بخش نیز بسیار کم و تنها حدود ۲۰۰ نفر است.
عزیزی افزود: با توجه به اینکه تعداد معادن در کرمانشاه خیلی زیاد نیست، تناسبی بین اشتغالزایی که صورت میگیرد با فارغ التحصیلان و مهندسین معدن وجود ندارد.
او نبود بازار کار را باعث عدم گرایش جوانان برای تحصیل در رشتههای مرتبط با معدن دانست و ادامه داد: برای مثال زمانی دانشگاه آزاد اسلام آبادغرب رشته اکتشاف را در چارت آموزشی خود قرار داد، اما مورد استقبال قرار نگرفت.
عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه از درآمد پایین مهندسین معدنی که مشغول به فعالیت هستند هم یاد کرد و افزود: حقوق این افراد گاهی از کارمندان هم کمتر است .
منبع ایسنا
انتهای پیام/د