سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاد حوزه و دانشگاه:

حضرت محمد (ص) الگوی تمام و کمال زندگی بشریت است

حجت الاسلام محمدی با اشاره به ابعاد جامع شخصیتی پیامبر رحمت (ص) گفت: حضرت محمد (ص) الگوی تمام و کمال در تمام ابعاد زندگی و برای تمام بشریت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، حجت‌الاسلام رضا محمدی استاد حوزه و دانشگاه ،در زمینه شخصیت باعظمت پیامبر اسلام (ص) گفت: سخن گفتن در مورد پیامبر اعظم (ص) که بزرگترین مخلوق خداست، بسیار دشوار است. خداوند مخلوقی بزرگ‌تر از پیامبر ندارد. هیچ نبی مرسلی و هیچ ملک مقربی به مقام پیامبر نمی‌رسد.

استاد حوزه و دانشگاه در خصوص ابعاد مختلف زندگی پیامبر به بخش تعلیم و تربیت اشاره کرد و افزود: در جایی ذکر شده کسانی که در مسیر تعلیم و تربیت حرکت کردند در واقع در مسیر پیامبر حرکت کردند. در قرآن رسالت انبیا به عنوان تزکیه و تعلیم مطرح شده است.

حجت‌الاسلام محمدی در زمینه حسن خلق و روحیه خوش اخلاقی پیامبر تصریح کرد: مطلبی که در مورد پیامبر خیلی مهم است حسن خلق ایشان است تا جایی که خداوند او را صاحب خلق عظیم وصف کرده است. در این زمینه امام صادق فرمودند: خداوند چهل سال پیامبرش را مستقل تربیت کرد و بعد به مردم فرمود هر چه پیامبر می‌گوید شما عمل کنید اگر امر کرد اجرا کنید و اگر نهی کرد شما باز ایستید.

استاد حوزه و دانشگاه با توجه به الگوگیری از اخلاق پسندیده پیامبر رحمت (ص) گفت: قرآن می‌فرماید: پیامبر الگوی پسندیده و نیکوی شماست. پس اگر پیامبر (ص) الگوی ما است پس باید در همه ابعاد زندگی از ایشان الگوبرداری کنیم. اگر او در خانواده حسن خلق داشته ما هم باید حسن خلق داشته باشیم. در جامعه هم به همین شکل است.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اخلاق با عظمت پیامبر در اجتماع و خانواده افزود: پیامبر می‌فرمود: برترین شما از لحاظ ایمان کسانی هستند که با خانواده خود خوش‌اخلاق‌تر باشند و من که پیامبر هستم از همه شما نسبت به خانواده ام خوش اخلاق‌تر هستم.

استاد حوزه و دانشگاه تواضع، فروتنی و خاکساری را از خصوصیت دیگر خاتم الانبیا (ص) برشمرد و افزود: از خصوصیات دیگر حضرت ختمی مرتبت (ص) این بود که به بچه‌ها سلام می‌کرد، با دست خودشان گوسفند می‌دوشیدند و نمونه‌های دیگری از رفتار‌ها که نشان دهنده فروتنی، خضوع و خشوع بسیار زیاد پیامبر (ص) بود.

او  در زمینه عبادت بسیار زیاد پیامبر گفت: پیامبر آنقدر عبادت می‌کرد که خدا در قرآن به او فرمود: ما قرآن را بر تو نازل نکردیم که خودت را به مشقت بیندازی و آنقدر به نماز می‌ایستاد که پاهایش ورم می‌کرد!

حجت‌الاسلام محمدی دلسوزی حضرت محمد مصطفی (ص) را از دیگر خصوصیات اخلاقی پیامبر عنوان کرد و عنوان کرد: پیامبر نسبت به همه دلسوز بود و نسبت به امت به شدت دلسوز بود. در اینجا قرآن به او می‌گوید خودت را داری به هلاکت می‌اندازی آنقدر خودت را به زحمت نیفکن.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: ما باید نسبت به همه دلسوز باشیم نباید بی رحم باشیم. گاهی اوقات در بازار، ادارات و جامعه بی رحمی مشاهده می‌شود و دلسوزی و مهربانی نسبت به همدیگر مشاهده نمی‌کنیم. پیامبر اسلام (ص) می‌فرماید: «مَن لَم یَرحَمْ، لا یُرحَمْ، کسی رحم نداشته باشد به او رحم نمی‌شود».

حجت الاسلام محمدی افزود: توصیه می‌کنم دوستان برای شناخت شخصیت پیامبر کتاب سنن النبی تألیف مرحوم علامه طباطبایی و کتاب‌های دیگری که در باب شخصیت پیامبر مهربانی‌ها (ص) تألیف شده است را مطالعه کنند تا با شخصیت نبی مکرم اسلام (ص) بیشتر آشنا شوند.

 استاد حوزه و دانشگاه گفت:بهترین کتابی که شخصیت و سیمای پیامبر (ص) در آن ترسیم شده است نهج‌البلاغه است که در آن امیرالمومنین در چند خطبه در به زیبایی پیامبر رحمت (ص) را ترسیم کرده است.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.