به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فرهاد ابولنژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارزیابیهای میدانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نشان میدهد هرس درختان کنوکارپوس کمتر از ۳۰ درصد است.
او افزود: گرده این گیاه همراه ذرات ریز آلایندههای نفتی در زمان نخستین بارندگی پاییز موجب بروز حملات تنفسی میشود که در این خصوص از طریق شورای سلامت استان خوزستان کاهش فعالیت فلرهای نفتی در اطراف اهواز را پیگیری کردهایم باید با وارد کردن فشار بر مجموعه نفت، گازسوزی فلرها کمتر شود که این کار در حال انجام است.
ابول نژادیان بیان کرد: گردهافشانی گیاه کنوکارپوس در اردیبهشتماه و آبانماه رخ میدهد، اما گردهافشانی فصل پاییز، آلرژیزایی بیشتری دارد و نیاز به هرس آن است، اما برخی «دوستان» در شهرداری اهواز اعتقادی به هرس درختان کنوکارپوس ندارند در حالیکه شورای سلامت بر اساس مستندات علمی، این مصوبه را داشته و شهرداریها ملزم به اجرای مصوبه هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ابراز نگرانی بابت بروز حملات تنفسی در پی نخستین بارندگی پاییز، گفت: بر اساس مصوبه شورای سلامت خوزستان مقرر بود که شهرداریها هرس درختان کنوکارپوسی که به گلدهی رسیدهاند را تا قبل از آبانماه انجام دهند.
این مقام مسئول ادامه داد: افراد صلاحیتدار باید در این زمینه اعلام نظر کنند؛ اینکه هر معاون ادارهکلی مستندات را زیر سوال ببرد، جای نگرانی دارد. کسی که باور قلبی ندارد که کنوکارپوس یکی از دلایل بروز حملات تنفسی پس از نخستین بارندگی پاییزه است احتمالا در اجرای این مصوبه تعلل خواهد کرد.
فرهاد ابولنژادیان تصریح کرد: ما نگفتهایم که تنها دلیل این عارضه گردهافشانی کنوکارپوس است و این مساله را به عنوان یکی از دلایل اصلی میدانیم و نقش آلایندههای هوا در عارضه تنگی نفی پاییزی را نیز قبول داریم، بنابراین ترکیب گردهافشانی کنوکارپوس و آلایندگی هوا موجب بروز این اتفاق میشود.
انتهای پیام/ن