سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل تعاونی پارافین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

شورای رقابت دست روغن‌سازان را در خام‌فروشی باز گذاشت/ دسترسی تولیدکنندگان پارافین به مواد اولیه سخت‌ شد

صابری گفت: مصوبه شورای رقابت در خصوص خوراک واحد‌های روغن‌سازی، دست تولیدکنندگان اسلک وکس را در صادرات باز گذاشته که این امر دسترسی پارافین سازان به مواد اولیه را سخت‌ کرده است.

هادی صابری مدیرعامل تعاونی پارافین ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به این که خوراک واحد‌های تولیدکننده پارافین باید توسط چهار شرکت نفت پارس، ایرانول، سپاهان و بهران تامین شود، بیان کرد: از زمانی که خصوصی سازی در ایران انجام شد، مصوبه‌ای در بند نهم کارگروه اقتصادی در سال ۸۶ به تصویب رسید مبنی بر این که فرمول خوراک لوبکات واحد‌های روغن سازی به صنایع پایین دستی اعم از اسلک وکس، قیر و سایر فرآورده‌ها تعمیم داده شود، اما متاسفانه، چون ضمانت اجرایی برای آن در نظر گرفته نشد، تا امروز این قانون اجرا نشده است.

او افزود: علیرغم پیگیری‌هایی که در سطح مجلس، وزارت صنعت و ریاست جمهوری برای تعمیم دادن این فرمول انجام دادیم، تاکنون این اتفاق رخ نداده است. در سال گذشته، شورای رقابت به این مسئله ورود کرد و تشخیص داد که عرضه انحصار دارد و بر همین اساس، فرمولی را برای خوراک اسلک وکس تعیین کرد. این شورا همچنین شرکت‌های روغن سازی را موظف کرد تا آن بخش از محصولشان را که می‌خواهند در بازار داخلی عرضه کنند، عرضه را حتما از طریق بورس انجام دهند.

عرضه محصولات پالایشگاه‌های روغن سازی قانونی نیست

صابری ادامه داد: آن بخش از مصوبه شورای رقابت مبنی بر قیمت گذاری بر اساس فرمول مشخص شده این شورا تا به امروز اجرایی نشده که به همین دلیل، این شورا جریمه مختصری را برای شرکت‌های روغن سازی در نظر گرفت، اما به قدری ناچیز بود که انگار هیچ است. از طرف دیگر، با این مصوبه، دست این شرکت‌ها که تولیدکننده اسلک وکس مورد نیاز تولیدکنندگان پارافین هستند را در صادرات این محصول باز گذاشت.


بیشتر بخوانید:


او توضیح داد: عملاً به جای این که مانع از خام فروشی این خوراک شوند، با مصوبه‌ای که صادر کردند، باعث شدند تا شرکت‌های روغن سازی هر مقدار اسلک وکس که خودشان می‌خواهند را برای بازار داخل در بورس عرضه و مابقی را صادر می‌کنند، این کار تولیدکنندگان داخلی را با کمبود خوراک مواجه کرده است. این مشکلات از قبل هم بوده و اکنون با باز گذاشتن دست شرکت‌های روغن ساز، دسترسی تولیدکنندگان به مواد اولیه را سخت‌تر کرد.

مدیرعامل تعاونی پارافین ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بورس نیز متاسفانه مشکل دارد، زیرا سازمان بورس فقط به دنبال این است که یک کالا را به بورس بیاورد و بفروشد تا از این محل عایدی داشته باشد. برای این سازمان مهم نیست که آیا عرضه‌ها طبق قانون صورت می‌گیرد یا خیر؟ بنابراین، ضوابط در بورس رعایت نمی‌شود.

صادرات اسلک وکس خام فقط چهار ماه عوارض صادراتی داشت

او تصریح کرد: آن بخشی هم که باید ضمانت اجرا داشته باشد، بسیار ضعیف است یعنی خود قانون مشکل دارد. بار‌ها با شورای رقابت و وزارت صمت مکاتبه داشته ایم، اما تاکنون به نتیجه نرسیده ایم. طولانی شدن این مشکل باعث شده تا بسیاری از کارخانه‌ها تعطیل شوند.  

صابری با بیان این که در بخش پارافین وکس قبل از انقلاب نیاز به واردات داشتیم، اما بعد از انقلاب با افزایش تعداد واحد‌های تولیدکننده، نیاز کشور به واردات پارافین از بین رفته است، گفت: گرید‌های تخصصی بهداشتی و خوراکی پارافین نیز خوشبختانه اکنون در کشور تولید می‌شود و نیازی به واردات نداریم. عمده فعالیت شرکت‌های پارافین سازی نیز به منظور صادرات و ارزآوری صورت می‌گیرد.

او درباره این که در صورت ادامه دار بودن این وضعیت و صادر شدن خوراک اسلک وکس به صورت خام، بازار‌های صادراتی ایران دچار چه تغییراتی می‌شوند، گفت: کشور‌های واردکننده این کالا به تدریج در حال تبدیل شدن به تولیدکننده پارافین هستند و این یعنی، کارگران آن‌ها شاغل می‌شوند و کارگران ایرانی بیکار.

این فعال صنعت پارافین افزود: از نظر ارزآوری نیز، صنعت پارافین در سال‌های اوج فعالیتش، سالیانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری داشته، اما این رقم اکنون بسیار کم شده است.

او همچنین گفت: در سال ۹۰ گزارشی را تنظیم و تحویل به هیئت دولت دادیم که بر مبنای آن، برای یک مدت کوتاه برای صادرات اسلک وکس عوارضی وضع شد. این قانون فقط چهار ماه اجرایی شد و دوباره به روال قبل برگشت. در آن گزارش ذکر شده بود که بر مبنای آمار‌های دریافتی از وزارت صنایع، ۱۲۰ واحد پارافین ساز دارای پروانه بهره برداری بودند، اکنون از این تعداد، ۷۰ کارخانه تعطیل شده اند و مابقی نیز با ظرفیت‌های ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
دولتی که تمام انرژیش رو فقط صرف واردات واکسن میکنه نتیجش همین میشه، مدیران پایین دستی هر کاری دلشون بخواد می کنن چون میدونن نیاز به پاسخگویی به هیچکس ندارن، تا موقعی هم که بالا دستی ها متوجه بشن کار از کار گذشته
ناشناس
۰۹:۰۴ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
شورای رقابت یک تشکیلات مزخرف است که یک مشت مفتخور دران نشستن ومشغول چاپیدن هستن بخصوص شورای رقابت در خودرو سازان که بجز گران کردن خودرو هیچ دست اوردی برای کشور نداشتن
منصور
۰۷:۵۰ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
لطفا اصلاح بفرمایید// شورای رفاقت