سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های تغذیه‌ای مفید برای کاهش پیامد‌های آلودگی هوا

افرادمبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی، مادران باردار، سالمندان و کودکان بیشتر درمعرض خطر اثرات مخرب آلودگی هوا هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، زهرا حسن زاده استاد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: آلودگی هوا یکی از مشکلات جوامع صنعتی و کشور‌های در حال توسعه است که همه افراد جامعه را درگیر می‌کند. در عین حال افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی، مادران باردار، سالمندان و کودکان بیشتر درمعرض خطر اثرات مخرب آلودگی هوا هستند.

او با بیان اینکه توصیه می‌شود با پیروی از یک برنامه غذایی مناسب، خطرات ناشی از آلودگی هوا تا حد امکان کاهش یابد افزود: توصیه می‌شود افرادی که در معرض آلودگی هوا هستند، منابع غذایی کلسیم، منیزیم، سلنیم، ویتامین C و فیبر‌های محلول را در رژیم غذایی خود افزایش دهند. لبنیات کم چرب نیز به دلیل وجود کلسیم، توانایی کاهش جذب سرب و فلزات سنگین موجود در هوای آلوده دارد.

حسن زاده همچنین توصیه کرد مصرف سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه افزایش یابد. سبزی‌ها به دلیل اینکه حاوی منیزیم هستند دفع سرب را از بدن افزایش می‌دهند. علاوه بر این، ترکیبات آنتی اکسیدانی، رنگدانه‌های گیاهی و ویتامین C موجود در میوه و سبزی ها، مقاومت بدن را دربرابر آلودگی هوا افزایش می‌دهد.

او ادامه داد: برای دریافت مقادیر کافی سلنیم، توصیه می‌شود هفته‌ای دو بار، مصرف ماهی در برنامه غذایی افراد جامعه قرار گیرد. ضمن اینکه مصرف ماهی به دلیل اینکه منبع خوبی از اسید چرب امگا ۳ است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

 استاد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دریافت کافی منابع غذایی فیبر‌های محلول نظیر حبوبات، جو، سبزی‌ها و میوه ها، به ویژه سیب که منبع خوبی از «پکتین» است در رژیم غذایی روزانه توصیه کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.