به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، زهرا حسن زاده دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه الگوی غذایی سالم و عادات غذایی صحیح باید از سنین کودکی پایه ریزی شود، اظهار کرد: شکل گیری عادات غذایی از سنین کمتر از ۶ سال آغاز میشود و تا سالها پایدار است، با توجه به اینکه بسیاری از بیماریها در بزرگسالی ریشه در کودکی دارد.
او ادامه داد: به کارگیری یک الگوی غذایی سالم در دوران کودکی میتواند از بروز بیماریهایی نظیر پرفشاری خون، افزایش چربی خون، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، پوکی استخوان و چاقی در بزرگسالی پیشگیری کند.
حسن زاده افزود: پرفشاری خون یک بیماری شایع در بزرگسالی است که از دوران کودکی قابل پیشگیری است؛ بنابراین توصیه میشود با معرفی غذاهای کم نمک از دوران کودکی، ذائقه کودک به سمت این دست از غذاها سوق یابد و به طعم شور و یا خوش نمک عادت نکند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: یکی از راههای اصلی دریافت نمک، افزودن نمک به غذا هنگام پخت و استفاده از نمکدان هنگام صرف غذا است، اما باید به نمک پنهان در غذا نیز توجه شود.
او تصریح کرد: سوپهای آماده، سوسیس و کالباس، انواع ترشیها و شورها، آبغوره و آبلیمو حاوی نمک افزوده، پنیر پرنمک، دوغ پر نمک، تنقلاتی مانند چوب شور، چیپس و پفک و انواع کنسروها منابع رژیمی حاوی نمک هستند که باید حذف یا بسیار محدود شوند.
حسن زاده با بیان اینکه نمکدان از سفره حذف شود، گفت: برای طعم دادن به غذا میتوان از آب نارنج تازه، آب لیموی تازه، سبزیهای معطر مانند نعناع، مرزه، ترخون و ریحان یا سیر و پیاز استفاده کرد.
انتهای پیام/