سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزگار نامناسب اماکن ورزشی در جیرفت/ پشت پرده واگذاری برای پارکینگ چیست؟

وضعیت اماکن ورزشی در جیرفت مناسب نیست و تصمیم‌های نادرست در گذشته باعث شده تا اماکن به پارکینگ تبدیل شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، شهرستان جیرفت یکی از بزرگ‌ترین شهرستان‌های استان کرمان است که ظرفیت‌های زیادی در حوزه ورزشی دارد با این وجود امکانات و زیرساخت‌های ورزشی این شهرستان وضعیت خوبی نداشته و با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند.

جوانان و ورزشکاران این شهرستان از کمبود امکانات ورزشی رنج می‌برند چرا که به گفته مسئولان میانگین سرانه فضای ورزشی در این شهرستان کمتر از ۰.۳ است و از سوی دیگر امکانات موجود نیز مستهلک شده و مسئولان برای نگهداری این مکان‌ها با مشکل مواجه هستند.

از سوی دیگر چندین سال است که در یک تصمیم اشتباه قسمتی از مجموعه ورزشی جیرفت به پارکینگ خودرو واگذار شده تا هم حق ورزشکاران شهرستان جیرفت ضایع شده و هم چهره یک مکان فرهنگی ورزشی خدشه دار شود.

یکی از اهالی این شهرستان با بیان اینکه سال‌ها پیش در یک اقدام خوب ساخت پروژه‌های ورزشی در برخی از روستا‌ها آغاز شده و قرار بود با احداث اماکن ورزشی در سطح روستاها، اتفاقات خوبی در این مناطق افتاده و امکاناتی به روستا‌ها بیاید گفت: متأسفانه این پروژه‌ها به حال خود رها شده و عملاً زیرساخت این پروژه‌ها هم از بی رفته است.

یکی دیگر از جوانان جیرفتی با بیان اینکه هیئت‌های ورزشی ما کمبود فضای ورزشی دارند و جوانان و ورزشکاران ما از نبود زیرساخت‌های ورزشی رنج می‌برند افزود: در چنین شرایطی، قسمتی از مجموعه ورزشی شهر جیرفت در کنار زمین چمن، به پارکینگ خودرو‌های توقیفی اختصاص داده شده است؛ مکانی که باید به ورزش جوانان این منطقه اختصاص داده می‌شد.

مهدی ارم رئیس اداره ورزش و جوانان جیرفت با بیان اینکه یک سال و نیم است که متولی امر ورزش شهرستان جیرفت است اظهار داشت: مشکلات زیرساختی در حوزه ورزش این شهرستان بسیار زیاد بوده و بر کسی پوشیده نیست که تجمیع این حد از مشکلات در جیرفت مربوط به یکی دو سال گذشته نیست.

وی با عنوان اینکه شهرستان جیرفت با ۴۰۰ هزار نفر جمعیت یکی از شهرستان‌های بزرگ استان کرمان عنوان کرد: این شهرستان با ۰.۳ مترمربع یکی از پایین‌ترین سرانه‌های فضای ورزشی کشور را دارد.

رئیس اداره ورزش و جوانان جیرفت با ابراز تأسف از اینکه فاصله میانگین سرانه ورزشی در شهرستان‌های شمالی استان نسبت به شهرستان جیرفت و جنوب استان به اندازه‌ای زیاد شده که قابل مقایسه نیست عنوان کرد: برای مثال میانگین سرانه ورزشی شهرستان سیرجان ۲.۵ متر مربع است که به هیچ عنوان با میانگین سرانه ورزشی کمتر از ۰.۳ متر مربع شهرستان جیرفت قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه برخی از زیرساخت‌های موجود هم به مرز فرسودگی رسیده‌اند و برخی از این اماکن بیش از ۲۰ و حتی ۳۰ سال قدمت دارند تصریح کرد: شهرستان جیرفت در حوزه ورزشی با وجود استعداد‌های زیادی که در این شهرستان وجود دارد مظلوم واقع شده است.

ارم با اشاره به اقداماتی که در ارتباط با بازسازی زیرساخت‌های ورزشی در جیرفت شده است گفت: در سال گذشته بازسازی تمام زیرساخت‌های ورزشی مرکز شهر جیرفت آغاز شده و با وجودی که تخصیص اعتبار ما یک میلیارد تومان بود، چیزی در حدود ۴ میلیارد تومان کار انجام شده است.

وی با بیان اینکه امسال با پیگیری انجام شده اعتبار زیرساختی ورزشی شهرستان جیرفت در استان کرمان تقریباً اول است افزود: با اعتبارات مصوب امسال جیرفت در حوزه ورزشی می‌توان حداقل اماکن موجود را به بهره وری کامل برسانیم.

رئیس اداره ورزش و جوانان جیرفت با اشاره به اینکه برای سال بعد باید ساخت اماکن و ورزشگاه جدید در برنامه قرار گیرد گفت: ساخت ورزشگاه و سالن ورزشی که بتوانیم میزبانی مسابقات را در این شهرستان داشته باشیم، لازم است.

وی با بیان اینکه سعید افروز اتفاق بزرگی برای شهرستان جیرفت بود تصریح کرد: سعید افروز از منطقه‌ای طلای پارالمپیک را گرفته که حتی یک پیست دومیدانی ندارد و این حداقل چیزی است که باید برای این رشته ورزشی وجود داشته باشد.

ارم با اشاره به اینکه امثال سعید افروز در جنوب استان کرمان زیاد است که فرصت دیده شدن ندارند گفت: ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی که در شمال استان کرمان وجود دارد و تیم‌داری می‌کنند در جنوب استان کرمان وجود ندارد.

وی بیان کرد: شهرستانی مانند سیرجان بیش از ۲۵ تیم در لیگ کشوری دارد و این در حالی است که ما دو سهمیه کشوری داریم و نمی‌دانیم چگونه برای آن‌ها حامی مالی پیدا کنیم و خودمان عملاً جور بنگاه‌های اقتصادی را می‌کشیم.

رئیس اداره ورزش و جوانان جیرفت با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین بنگاه اقتصادی ما کشت و صنعت جیرفت است که بالغ بر ۳ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه زیر کشت درخت و مرکبات آن است و سالیان بالغ بر هزار میلیارد تومان گردش مالی آن است گفت: با این وجود رد پای این بنگاه اقتصادی را در حوزه ورزشی و مسئولیت اجتماعی آن نمی‌توانیم پیدا کنیم.

وی به تصمیمات اشتباه گرفته شده در حوزه ورزش شهرستان جیرفت اشاره کرد و افزود: در یک تصمیم اشتباه شش سال پیش بخشی از مجموعه ورزشی جیرفت به پارکینگ خودرو اختصاص داده شده و خود ما هم شاکی هستیم.

ارم با بیان اینکه با این تصمیم اشتباه هم حق ورزش شهرستان جیرفت ضایع شده و هم چهره یک مکان فرهنگی ورزشی خدشه دار شده است ادامه داد: مدیر وقت شش سال پیش در یک قرارداد یک طرفه بخشی از فضای مجموعه ورزشی را برای پارکینگ خودرو واگذار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در تمامی این سال‌ها نه تنها هیچ هزینه‌ای پرداخت نشده که به حوزه ورزش جیرفت نیز اجحاف شده است افزود: مدت قرارداد به اتمام رسیده و شکایت تنظیم شده تا از نظر قانونی قانونی این موضوع پیگیری شود تا هم خسارت چند سال گذشته پرداخت شود و هم این مکان تخلیه شود.

سعید افروز ورزشکار طلایی پارالمپیک کاروان ایران در چنین شرایطی رشد کرد، پا به میادین جهانی و پارالمپیک گذاشت و افتخار آفرینی کرد؛ با این وجود ورزشکاران و ظرفیت‌های زیادی در این مناطق در سایه کمبود‌ها و محرومیت‌ها دیده نشده و فرصت رشد و شکوفایی پیدا نمی‌کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.