سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بازسازی مسکن روستایی خبر داد؛

معرفی ۱۵۰ هزار خانوار برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی به بانک‌ها

یک مقام مسئول گفت: تاکنون ۱۵۰ هزار خانوار به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات روستایی معرفی و ۸۰ هزار خانوار هم موفق به دریافت تسهیلات شده اند.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا جودی معاون بازسازی مسکن روستایی با بیان اینکه بنیاد مسکن طرح بازسازی مسکن روستایی را با هدف ارتقای کیفی زندگی مردم در دستور کار خود قرار داده است، گفت: در همین راستا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را سالیانه هدف گذاری کرده ایم و از طریق سیستم بانکی اقدام به اخذ وام برای بازسازی و مقاوم سازی واحد‌های مسکونی کرده ایم.

او ادامه داد: حدود ۲ میلیون واحد مسکونی در روستا‌ها در استان‌های مختلف موفق به اخذ وام مسکن روستایی شده اند که شامل ۵۰ درصد از واحد‌های مسکونی در روستا‌های کشور می‌شود.

جودی بیان کرد: امسال هم براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در حوزه نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های مسکونی اقدام به پرداخت تسهیلات برای مقاوم سازی واحد‌های مسکونی روستایی کرده ایم.

او با یادآوری این موضوع که پیش از این میزان تسهیلات برای مسکن روستایی بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود، گفت: امسال با توجه به رایزنی‌هایی که با بانک مرکزی صورت گرفت، میزان تسهیلات مسکن روستایی را به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش دادیم که خوشبختانه در این زمینه همکاری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات در بسیاری از روستا‌ها خوب بوده است.

جودی بیان کرد: مقاوم سازی و نوسازی واحد‌های مسکن روستایی در روستا‌ها نقش بسیار موثری در کاهش میزان خسارات در زمان وقوع حوادث از جمله سیل و زلزله دارد، به طوری که آمار‌ها نشان می‌دهد که در بسیاری از شهر‌ها و مناطق روستایی که در سال‌های اخیر زلزله رخ داده، میزان وارد شدن خسارت به واحد‌های مسکونی روستایی که مقاوم سازی و نوسازی شده اند، بسیار کم بوده است.

او اظهار کرد: در حال حاضر خوشبختانه با افزایش میزان تسهیلات استقبال روستاییان از نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های خود در بسیاری از مناطق خوب بوده و همین امر خود باعث شده که اقدامات و برنامه ریزی‌های لازم برای نوسازی این واحد‌ها افزایش یابد.

معاون بازسازی مسکن روستایی با بیان اینکه در قانون جهش تولید که امسال برنامه ریزی شده، بنیاد مسکن هم نوسازی و مقاوم سازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: از دو ماه پیش ثبت نام از خانوار‌ها برای ساخت و نوسازی واحد‌های مسکن روستایی آغاز شده که تاکنون ۱۵۰ هزار خانوار به بانک‌ها برای دریافت این تسهیلات معرفی و ۸۰ هزار خانوار هم موفق به دریافت سیستم بانکی شده اند و تا پایان سال هم این تعداد را به ۲۰۰ هزار واحد مسکونی می‌رسانیم.

جودی اظهار کرد: براساس قانون جهش تولید مسکن باید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی در روستا‌ها مقاوم سازی شود که این موضوع را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

او بیان کرد: تمامی خانوار‌های که این تسهیلات را دریافت کرده اند به سرعت اقدام به ساخت واحد‌های مسکونی کرده اند و ما با تمامی خانوار‌های روستایی که شرایط لازم را داشته اند، عقد قرارداد کرده ایم.

جودی توضیح داد: افرادی که در محیط بافت روستا دارای اراضی باشند و یا در مناطق روستایی دارای بافت‌های فرسوده باشند، می‌توانند به اولین شعبه بنیاد مسکن در شهر و یا روستا‌های خود مراجعه و با تشکیل پرونده به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات مراجعه کنند.

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن اظهار کرد: سیستم بنیاد شبکه گسترده در تمام شهر‌ها شعبه دارند و متقاضیان پس از ثبت نام در صورت واجد شرایط بودن به سیستم بانکی معرفی می‌شوند و خوشبختانه با تمهیداتی که در نظر گرفته شده برای ضمانت متقاضیان به صورت سفته زنجیره‌ای به صورت مرحله به مرحله به افراد داده می‌شود.

جودی با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی ۱۳ درصد است، گفت: با توجه به وضعیت معیشت روستاییان و در راستای حمایت از نوسازی مسکن روستایی نرخ سود تسهیلات و کارمزدی که برای این افراد در نظر گرفته ایم، ۵ درصد است که پرداخت می‌شود و مابقی نرخ کارمزد در قالب یارانه به بانک‌ها پرداخت می‌شود.

او اظهار کرد: مدت بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله و میزان اقساط روستاییان برای این تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در ماه است که به صورت بلند مدت پرداخت می‌شود.

جودی تصریح کرد: قرارداد مسکن روستایی به صورت دو شیوه از جمله مشارکت مدنی در دوره ساخت و فروش اقساطی در دوره بازپرداخت است که معمولا برای دوره ساخت سه سال پیش بینی مشارکت مدنی شده است، بنابراین دوره بازپرداخت آن ۱۷ ساله می‌شود که البته ممکن است دوره ساخت و مشارکت مدنی یک ساله باشد که در این صورت مدت بازپرداخت ۱۹ ساله می‌شود.

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن بیان کرد: هرچه دوران مشارکت و ساخت واحد‌های مسکونی کوتاه‌تر باشد، دوران بازپرداخت تسهیلات افزایش می‌یابد و دوران تنفس برای بازپرداخت تسهیلات هم همان مدت زمان ساخت این واحد‌ها است که پس از اتمام، افراد اقدام به پرداخت اقساط می‌کنند.

جودی در پایان توضیح داد: امیدواریم در آینده با توجه به برنامه ریزی‌هایی که در حوزه جهش تولید مسکن صورت گرفته، میزان نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های مسکونی در روستا‌ها بیشتر شود و از سوی دیگر  همکاری لازم توسط بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی بیشتر شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.