سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درختی به نام سعدی افشار کاشته می‌شود

هشت سال بعد از درگذشت سعدی افشار، درختی به نام او در مجاورت تماشاخانه سنگلج و در پارک شهر کاشته می‌شود.

به گزارش حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فردا، یکشنبه ۱۸ مهر ماه شب تولد تماشاخانه سنگلج است و به همین مناسبت مسئولان این تماشاخانه نهالی را به نام سعدی افشار در فضای پارک شهر می‌کارند.

این نهال ساعت ۱۷ کاشته می‌شود و بعد از آن نیز حاضران به تماشای نمایش «شب طولانی یلدا» کار ناصر آویژه خواهند نشست.

پیش از دوران کرونا سالروز تاسیس تماشاخانه سنگلج معمولا با برنامه‌ای همراه بود و تعدادی از هنرمندان بنام تئاتر کشور بویژه آنان که در نمایش ایرانی، سابقه قابل قبولی داشتند، دعوت می‌شدند و ضمن زنده کردن خاطرات خوش گذشته، از جایگاه مهم این تماشاخانه در تئاتر ملی کشورمان سخن می‌گفتند، اما حالا که کرونا، این فرصت را از بین برده، آنان به جای برپایی برنامه‌های جمعی، نهالی را به نام هنرمندان تلاشگر و نامدار نمایش ایرانی می‌کارند و امسال این نهال به نام سعدی افشار کاشته می‌شود.

سعدالله زحمت‌خواه معروف به «سعدی افشار» در ۱۳سالگی با دوده‌ی لوله‌ی بخاری خودش را سیاه کرد و اولین تجربه‌ی سیاه‌بازی‌اش را داشت. او بعد‌ها در یک عروسی در خیابان سیروس با چوب‌پنبه‌ی سوخته خودش را سیاه کرد و به صحنه رفت.

او به عنوان بازمانده‌ی سیاه‌بازی ایران و پیشکسوت تئاتر «تخت حوضی» شناخته می‌شد که اواخر عمرش با بیماری پوکی استخوان دست به گریبان بود.

این هنرمند باسابقه‌ی سیاه‌باز که نزد عام و خاص محبوبیت داشت، در آخرین حضور خود روی صحنه تئاتر با ویلچر روی صحنه رفته بود. او فروردین سال ۹۲ به دنبال یک دوره بیماری در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

سعدی افشار در طول سال‌های فعالیت خود در کشور‌های گوناگونی روی صحنه رفت. هم عامه مردم او را دوست می‌داشتند و هم خواصی مانند محمود دولت‌آبادی. افشار که اواخر عمرش دلتنگ تئاتر روحوضی بود، با مشکلات گوناگونی دست و پنجه نرم کرد و در حالی از دنیا رفت که بعضی از هنرمندان تئاتر از بی‌توجهی به او گله داشتند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.