به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، پاکستان نزدیک به ۴۵ میلیون نفر شیعه دارد و به همین دلیل طلاب زیادی از این کشور به قصد کسب علوم حوزوی به ایران سفر کرده و در شهر مقدس قم و مشهد زیر نظر جامعه المصطفی العالمیه تحصیل میکنند.
با شیوع بیماری کرونا یکی از اقداماتی که برای پیشگیری و کنترل کرونا انجام شد، بسته شدن مرزهای زمینی با کشورهای همسایه بود یعنی مرزها در دوره پیک بسته و پس از افول بیماری مجددا باز میشدند.
در ماه رمضان امسال و قبل از آن بیش از ۳۰۰ نفر از طلاب به کشور خود پاکستان سفر کردند که با اوج گیری بیماری کرونا در خردادماه امسال و شروع پیک پنجم مجدداً مرز ایران و پاکستان بسته شد.
یکی از مرزهایی که دچار این فرآیند شد مرز ایران و پاکستان است، با بسته شدن این مرز افرادی که برای مقاصد مختلف به پاکستان سفر کرده بودند امکان ورود مجدد به کشور را پیدا نمیکردند.
با توجه به تجربه قبلی انتظار میرفت که بعد از عبور کشور از پیک کرونا مرزها مجدد باز و طلاب از طریق مرز زمینی وارد کشور شوند، ولی متأسفانه فقط مرزهای هوایی باز شد و مرزهای زمینی ماههاست بسته است و حدود هزار نفر از طلاب وخانوادههایشان منتظر باز شدن مرز زمینی هستند.
از طریق شبکههای اجتماعی با چند تن از طلاب پاکستانی که منتظر باز شدن مرزها هستند ارتباط گرفتیم تا از مشکلات خود برای ما بگویند.
حسین طلبه جوانی در ۶۰۰ کیلومتری اسلام آباد زندگی میکند، میگوید: هزینه پرواز کراچی به تهران بیش از ۱۸ میلیون تومان است و ما نمیتوانیم این هزینه را تأمین کنیم.
او که بدون خانواده به پاکستان سفر کرده است، گفت: از مدتها قبل به شهر کراچی آمدهام و به دور از خانواده و منتظر هستم تا مرز ایران حتی برای مدتی محدود باز شود و بتوانم به کنار خانواده بازگردم.
با نگاهی به پروازهای کراچی و یا اسلام آباد به تهران مشاهده میشود هزینه یک بلیت حداقل حدود ۱۸ میلیون تومان است که تصویر آن در زیر مشاهده می کنید.
مهدی یکی دیگر از طلاب پاکستانی که در نزدیکی لاهور منتظر است، میگوید: در صورتی که چند روز مرز زمینی را باز کنند میتوانیم وارد ایران شویم و بعد از ورود میتوانند از ما تست کرونا بگیرند و حتی تا وقتی که مطمئن نشده اند ما را قرنطینه کنند.
او انتظار داشت با توجه به این که واکسیناسیون عمومی تسریع شده است و امکانات تست کرونا هم وجود دارد شرایطی فراهم شود تا بتوانند وارد کشور شوند.
او میگفت: اگر مرز زمینی باز نشود من و خانوادهام که ۳ نفر هستیم نمیتوانیم هزینه بلیت هواپیما را تأمین کنیم.
احمد طلبهای ممتاز در حومه کراچی درباره مشکلات مجوز اقامت گفت: ما اگر در مدت زمان مشخص شده به ایران برنگردیم باید از ابتدا برای اخذ ویزا اقدام کنیم، این مدت زمان برای برخی از طلاب در حال اتمام و برای برخی دوستان دیگر به پایان رسیده است. من چند باری با خانواده به مرز ایران آمده ام، ولی بعد از چند روز دوباره به کراچی باز گشتم.
او با اشاره به اخطاریههای مکرر از سوی جامعه المصطفی گفت: یکی از نگرانی ما طولانی شدن مدت تحصیل است، با این شرایط و غیبت ما در مدارس باعث شده است که به صورت مکرر از طرف مسئولان آموزشی اخطارهایی دریافت میکنیم که این خود بر نگرانی ما افزوده است.
احمد از تمام شدن پول خود به دلیل طولانی شدن سفر اشاره کرد و افزود: ما پیش بینی سفری یک ماهه را داشتیم، ولی الان چند ماه گذشته و پولی که همراه خود آورده بودیم در حال تمام شدن است.
این طلبه ها از ترس این که ممکن است مورد توبیخ حوزه علمیه قرار بگیرند از انتشار تصویرشان ابراز نگرانی کردند و همچنین مشکلات دیگری از جمله اتمام قرار داد منزل، باز ماندن فرزندانشان از تحصیل و ثبت نام نکردن آنها در مدارس و ... را بیان کردند.
حجت الاسلام علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی در قم درباره مشکل طلاب پاکستانی اظهار کرد: مشکلی برای بازگشت نیست و مرزهای هوایی باز است که با احراز قطعی کارت واکسیناسیون و تست کرونا میتوانند از طریق هواپیما وارد کشور شوند.
او با اشاره به وضعیت نامناسب معیشتی طلاب بیان کرد: طلاب اصرار دارند به دلیل هزینه بالای بلیت هواپیما مرزهای زمینی باز شود تا بتوانند وارد کشور شوند.
رئیس جامعه المصطفی افزود: فعلاً در حال رایزنی هستیم تا تمهیدات و مقدمات لازم فراهم شود تا بشود از مرز زمینی با یک اطمینانی وارد کشور شوند.
او در انتها با اشاره به برطرف شدن مشکل ویزای طلاب عنوان کرد: این طلاب خروج مراجعت دارند اگر از آن زمان بگذرد باید برای ویزای ورود، هزینه پرداخت کنند که چون علت تأخیر آنها بسته شدن مرزهای زمینی به دلیل کرونا بوده است پیگیریهایی انجام شد و این مشکل را برای یک بازه زمانی تمدید کردیم که درصورت لازم باید برای تمدید مجدد پیگیریکنیم.
خوشبختانه از پیک کرونا عبور کرده و واکسیناسیون عمومی تسریع شده است، با این وجود چند راه برای حل این مشکل به نظر میرسد.
با توجه به این که در پرواز هوایی صرفاً کارت واکسیناسیون و تست پیسیآر مورد توجه مسئولان ستاد ملی کرونا قرار گرفته است در مرزهای زمینی همین روش را به کار گرفته و نهایتاً برای سخت گیری بیشتر برای مدت مشخص شدهای این طلاب پس از ورود به کشور تا حصول احراز سلامت کامل قرنطینه شوند.
درصورتی که نیاز به قرنطینه باشد برخی از فعالان امور پاکستان و خیرین آمادگی خود را برای تأمین زیرساختهای لازم را در استانهای مرزی اعلام کردهاند.
راه حل دیگر، هماهنگی برای هواپیمای چارتر است که بلیت ارزانتری دارند تا بلکه طلاب بتوانند زودتر به کشور وارد شوند، البته که احتمال زیاد در این روش نیاز به تسهیلاتی برای کمک هزینه است.
در هر صورت از ستاد ملی مقابله با کرونا، جامعه المصطفی و دیگر مسئولان مربوطه انتظار میرود این مشکل که چندان پیچیده به نظر نمیرسد را برطرف کنند.
منبع:فارس
انتهای پیام/ش