سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زندگی نباتی چیست؟

وضعیت نباتی پایدار به نوعی از تغییر در سطح هوشیاری اشاره دارد که در آن شخص بیدار به نظر می‌رسد، اما نمی‌تواند واکنشی معنی دار به دنیای بیرون داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دیروز بود که متأسفانه خبر درگذشت مهسا سادات آقایی دوست، دختر تکواندوکار ۱۵ ساله پس از ۲ سال زندگی نباتی منتشر شد.

این دختر نوجوان دو سال قبل هنگام بازگشت از باشگاه به دلیل بسته بودن مسیر پیاده رو توسط سازندگان یک ساختمان ناچار به عبور از کنار خیابان شده بود که ناگهان یک خودرو با سرعت بالا به وی برخورد کرد. مهسا پس از ضربه‌ی شدید مغزی به بیمارستان منتقل شد. او و بعد از آن در منزل نگهداری می‌شد و زندگی نباتی داشت.

اما زندگی نباتی چیست؟

زندگی نباتی اغلب با کما اشتباه گرفته می‌شود.

کما به یک بیهوشی عمیق و طولانی مدت در نتیجه‌ی یک بیماری، آسیب یا مسمومیت اطلاق می‌شود. کلمه‌ی کما معمولاً به حالتی اشاره دارد که در آن فرد به ظاهر خواب است، اما قادر به بیدار شدن نیست.

وضعیت نباتی پایدار به نوع دیگری از تغییر در سطح هوشیاری اشاره دارد که در آن شخص بیدار به نظر می‌رسد، اما نمی‌تواند واکنشی معنی دار به دنیای بیرون داشته باشد. در این حالت ممکن است چشمان فرد باز باشد و صدا‌هایی مثل خمیازه، خروپف یا دیگر اصوات از او شنیده شود.

در هر دو حالت فرد زنده است، اما مغز او به طور کامل کار نمی‌کند.

اما زندگی نباتی با مرگ مغزی هم متفاوت است.

در زندگی نباتی احتمال بهبودی وجود دارد، اما مرگ مغزی آسیبی دائمی است. فردی که در وضعیت نباتی فرو رفته، ساقه‌ی مغز او هنوز کار می‌کند یعنی ممکن است نوعی هوشیاری کماکان وجود داشته باشد.

اغلب افراد در وضعیت نباتی پایدار بهبود پیدا نمی‌کنند، اما عده‌ اندکی هم هستند که آنقدری بهبود می‌یابند که وضعیت آن‌ها تغییر به حداقل هوشیاری تشخیص داده شود.

هیچ درمانی برای وضعیت نباتی پایدار وجود ندارد و پزشکان تمرکز خود را بر مراقبت حمایتی می‌گذارند تا مغز بهبود پیدا کند. بیمار برای تشخیص هر گونه تغییر یا نشانه‌ای از بهبودی در او به دقت تحت نظر قرار می‌گیرد.

به طور کلی احتمال بیرون آمدن از وضعیت نباتی پایدار ظرف ۶ ماه ابتدایی، در مواردی که علت ضربه مغزی تروماتیک باشد، در افراد بزرگسال ۵۰ درصد و در کودکان ۶۰ درصد است.

مواردی از بیرون آمدن وضعیت نباتی پایدار هم وجود داشته. منیره عبدالله که در سال ۱۹۹۱ در یک سانحه‌ی رانندگی دچار آسیب مغزی شدید شده بود بعد از ۲۸ سال زندگی نباتی، هوشیاری کامل خود را به دست آورد. او در این مدت هیچ نشانه‌ای که حاکی از بیدار شدن وی در آینده باشد نداشت.

 

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

برچسب ها: زندگی نباتی ، کما
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.