رحیم الوندی، رئیس اداره محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: پرندگان مهاجر در نیمه دوم هر سال از نیمکره شمالی، مناطق سردسیر سیبری، شمال اروپا و همچنین مناطق گرمسیری از جمله؛ خاورمیانه و شمال آفریقا به کشور و استان خوزستان مهاجرت میکنند.
او به وجود ۴ تالاب بزرگ در خوزستان شامل؛ تالاب بین المللی شادگان، هورالعظیم، میانگران ایذه و تالاب بامدژ اشاره کرد و افزود: تنوع پرندههایی که تالابها و آبگیرهای استان را انتخاب میکنند در نوع خود بی نظیر است، ضمن اینکه بیش از ۵۰ آبگیر فصلی و کوچک در مناطق مختلف خوزستان وجود دارد که با بارش باران و طغیان رودخانهها پر آب شده و مکانهای خوبی برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر هستند.
الوندی با بیان اینکه پرندگان مهاجر رودخانههای دائمی بزرگ شامل؛ رودخانههای کارون، کرخه، دز و مارون را برای سپری کردن زمستان انتخاب میکنند، اظهار داشت: این پرنده معمولا از اوایل مهر ماه مهاجرت خود را آغاز میکنند و سرعت ورود آنها به استان بستگی به شروع سرما در مناطق شمالی دنیا دارد، به عبارت دیگر اگر سرما زودهنگام اتفاق بیفتد، حرکت پرندههای به سوی تالابها و مناطقی با آب و هوای متعادل زودتر انجام میشود و معمولا تا آبان ماه هر سال ادامه دارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: معمولا پرندههای شکاری مثل بازها، بالابان، شاهین، بهری و در نیمه دوم شهریور تا اوایل مهر ماه به مناطق جلگهای و ساحلی استان وارد میشوند، سپس پرندگان آبزی و کنار آبزی شامل مرغابی سانان، پلیکان ها، فلامینگوها و.. مهاجرت خود را آغاز میکنند، ضمن اینکه گونههایی نظیر اردک سرسفید، اردک تاجدار، اردک بلوطی و اردکهای ماهی خوار یا میگوسها که جزو گونههای در خطر انقراض و کمیابی هستند، در تالاب بین المللی هورالعظیم مستقر میشوند.
انتهای پیام/گ