سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ویزیت به همراه پول نقد/ فرار مالیاتی از جنس پزشکی

درد بیماری و درد سر پول نقد در مطب برخی پزشکان در این روزهای کرونایی یکی از مهم ترین مشکلات مردم است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،خدا کند هیچ کس بیمار نشود این دعایی است که از قدیم تاکنون مطرح بوده و هست چرا که وقتی بیماری سراغ آدم می‌آید نه تنها درد خود بیماری بلکه درد‌های دیگری هم بر بیمار افزوده می‌شود.

یکی از مشکلات بیماران در مراجعه به مطب برخی پزشکان عدم وجود دستگاه کارت‌خوان است، در این روز‌های کرونایی که کمتر پول نقد جابه‌جا می‌شود عدم وجود دستگاه کارت‌خوان یکی از مشکلات است و این در حالی است که دو سال از ابلاغ مصوبه الزام پزشکان به نصب کارت‌خوان در مطب‌ها گذشته، اما بیمار و دردسر پول نقد در مطب برخی پزشکان همچنان دردی بر درد‌های بیماران است.

در حالی که بر اساس تبصره ۶ قانون بودجه سال ۹۸ و ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، تمام فعالان عرصه سلامت که مجوز فعالیت آن‌ها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و ... صادر می‌شود، مکلف هستند در مورد نصب، راه‌اندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) از ابتدای سال ۹۸ اقدام کنند، اما حال با گذشت دو سال از این ابلاغ هنوز برخی پزشکان از این کار سر باز می‌زنند و همچنان دریافت پول نقد را در اولویت دارند و مراجعان را ناچار به مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز می‌کنند.

کارت‌خوان نداریم

خبرنگار ما برای پیگیری بیشتر وارد مطب یکی از پزشکان بیرجند می‌شود، سالن انتظار شلوغ است و عده‌ای از بیماران سرپا ایستاده‌اند و کمتر فاصله اجتماعی رعایت می‌شود، منشی پشت باجه‌ای که تا سقف نایلون کشیده شده نشسته و یک به یک بیماران را پذیرش می‌کند.

نام و نشانی از دستگاه کارت‌خوان نیست و بیماران برای پرداخت ویزیت از مطب خارج می‌‍‌شوند و از عابر بانک پول نقد تهیه می‌کنند و منشی تاکید می‌کند که "فقط پول نقد می‌گیریم".

وقتی می‌پرسم کارت‌خوان ندارید؟ کمی سرش را بالا می‌گیرد. نگاه می‌کند و با قاطعیت می‌گوید: خیر.


بیشر بخوانید


بیماران و همراهان نیز از این که باید برای پرداخت ویزیت ۶۷ هزار و ۷۰۰ تومانی پزشک پول نقد تهیه کنند نالان هستند، بیماری اصرار دارد کارت بکشد. در نزدیکی مطب عابر بانک نیست و بیماری با دردی که در پهلوهایش می‌پیچد نه می‌تواند بنشیند و نه می‌تواند بایستد، اما منشی اصرار به دریافت پول نقد دارد و می‌گوید: می‌بینید که کارت‌خوان نداریم، از بیرون پول نقد تهیه کنید.

بیمار نالان از مطب خارج می‌شود و پس از یک ربع برمی‌گردد. ماسک را پایین می‌کشد و پول‌هایی را که از عابر بانک گرفته است، دوباره می‌شمارد تا هزینه ویزیت را بپردازد.

دریافت نقدی با وجود کارت خوان

وارد ساختمان دیگری می‌شوم. روی برخی میز‌ها دو یا سه دستگاه کارت‌خوان نصب شده است. برخی بیماران هزینه ویزیت را نقد می‌پردازند و برخی کارت می‌کشند. در یک مطب هر چند به کارت‌خوان مجهز است، اما به دلیل خرابی، هزینه نقد دریافت می‌شود.

بیماران از عابر بانک نزدیک ساختمان پول نقد تهیه می‌کنند و هزینه ویزیت را می‌پردازند. در مطب دیگری که بیماران دور تا دور منشی را گرفته‌اند، جای سوزن انداختن نیست و نشانی از کارت‌خوان دیده نمی‌شود و بیماران باید پول نقد بپردازند.

بیماری گفت: در این شرایط کرونا برای جلوگیری از انتشار ویروس نباید پول نقد را دست به دست کنیم و ویزیت پزشک ۶۳ هزار و ۲۰۰ تومان است که اگر با کارت خوان باشد به راحتی قابل پرداخت است و، چون باید نقد پرداخت شود گاهی به دردسر می‌افتیم و بیماران در بیشتر مواقع هزینه‌ای بالاتر از این حق ویزیت می‌پردازند.

گاهی به جز ویزیت، هزینه‌های جانبی دیگری هم باید پرداخت کنیم

وی افزود: گاهی به جز ویزیت، هزینه‌های جانبی دیگری هم باید پرداخت کنیم که این سبب تفاوت تعرفه‌های خدمات پزشکان می‌شود و بیمار هم سردرگم است که چرا این میزان هزینه را باید بپردازد.

این بیمار ادامه داد:کارت‌خوان که باشد به راحتی اگر شکایتی داشته باشیم می‌توانیم پیگیری کنیم، اما با پرداخت پول نقد نمی‌توانیم راه به جایی ببریم.

وی تصریح کرد: دفعاتی بوده است که به پزشک مراجعه کرده‌ام و با آن که کارت‌خوان نصب است، اما منشی درخواست هزینه نقدی کرده و گاهی هم قطع بودن دستگاه کارت‌خوان بهانه‌ای برای دریافت پول نقد شده، اما بنا به آخرین آمار منتشر شده در سال گذشته حدود ۸۰ درصد صاحبان مشاغل و حرف مختلف پزشکی خراسان جنوبی در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه‌های فروشگاهی ثبت نام کردند.

مسئول روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی خراسان جنوبی گفت: پارسال در آمارگیری و دریافت پوز بانکی از بانک‌ها برای پزشکان و دیگر شغل‌های مشمول مالیات، مشکلاتی به وجود آمد و از این رو امکان ارائه آمار دقیق هم اکنون فراهم نیست.

زراعتکار افزود: افراد می‌توانند شکایات خود را در این موارد به سامانه ۱۵۲۶ اعلام کنند.

وی از بروز برخی مشکلات در زمینه ثبت نام و استفاده از کارت‌خوان افزود: چند مورد شکایت از نصب نشدن کارت‌خوان داشته‌ایم و به دلیل بسته بودن سامانه آمار نهایی در اختیار نیست.

منبع تسنیم

انتهای پیام / ط ا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
با سلام ،
یکی از پزشکان زمانی که میخواهیم میزیت پرداخت کنیم میگن پول نقد پرداخت کنید ،
یکی دیگر از پزشکان هم برای پرداخت ویزیت شماره کارت میدهند ،
کجا میتوانیم گزارش کنیم !؟
محمد سندگل
۱۸:۳۳ ۰۴ تير ۱۴۰۱
سلام درخصوص گزارش های در مورد اینکه بعضی از مطب پزشکان بیمار را واوادار به اینکه برن دستگاه ای تی ام بصورت نقد پول بگیرن بیارن به منشی بدن میخواستم بدونم کجا باید این کار رو گزارش بدیم که دارن فرار مالیاتی میکنند
محمدرضا
۱۹:۱۵ ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
زالو پرورش می دادن بهتر
ایرج
۱۹:۱۸ ۲۵ دی ۱۴۰۰
اینم تقصیر استکباربیندازید