علی خالقی نژاد پژوهشگر آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مشکلات سامانه شاد اظهار کرد: این سامانه یک پیام رسان است و به معنای واقعی سیستم مدیریت یادگیری نیست، در صورتی که سایر کشورهای دنیا پلتفرمهای استانداردی برای آموزشهای مجازی خود دارند.
او با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته قبل از همه گیری ویروس کرونا و مجازی شدن آموزشها، آموزشهایی را به شیوه مجازی داشتند، گفت: در ایران آموزشها به شیوه مجازی تجربه جدیدی بود همچنین ویروس کرونا باعث شد بخش زیادی از مدارس تعطیل شوند و آموزش به صورت مجازی با پیام رسان خاصی به نام اپلیکیشن شاد در کشور ما برگزار شود.
خالقی نژاد در خصوص مشکلات ابتدایی سامانه شاد گفت: از جمله مشکلات اپلیکیشن شاد در شروع آموزش، آشنا نبودن کافی معلمان برای کار با این اپلیکیشن و آموزش های مجازی، ارزشیابیهای نادرست دانش آموزان، دسترسی نداشتن دانش آموزان و خانوادهها به وسایل الکترونیکی لازم برای بهره گیری از آموزشهای مجازی همچنین سامانه شاد قابلیت جوابدهی روی همه وسایل الکترونیکی نداشت.
او ادامه داد: دانش آموزان و معلمان با مشکلات و نقصهای سامانه شاد مانند، مشکل در قسمت امتحان و سنجش دانش آموزان، امکان پذیر نبودن تماسهای تصویری برای دانش آموزان و معلمان، درگیر بودند.
این پژوهشگر با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص میزان اثر بخشی سامانه شاد گفت: با مشارکت ۵۰ هزار معلم در سراسر کشور و پایههای مختلف، مشخص شد در بخش مدیرت محتوا ۵۹ درصد از کاربران، مدیریت کاربران ۶۵ درصد، بخش ارتباطات و تعامل ۶۲ درصد، بخش ارزشیابی ۶۱ درصد و همچنین بخش خدمات ارائه شده به کاربران ۶۱ درصد سامانه شاد را اثر بخش دانستند و در نهایت رضایت کلی کاربران از سامانه شاد ۶۲ درصد بود.
او افزود: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ۳ میلیون از دانش آموزان دسترسی کافی به آموزش مجازی نداشتند، طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار کشور ۲/۹ درصد از دانش آموزان دچار بازماندگی از تحصیل شدند، متاسفانه این موضوع زنگ خطر سهمگینی برای آموزش و پرورش کشور است.
خالقی نژاد تصریح کرد: تعدادی از دانش آموزان در سامانه شاد ثبت نام کردند، اما این موضوع به معنای استفاده قطعی این دانش آموزان از سامانه شاد نیست.
این پژوهشگر افزود: برای پیشرفت این سامانه و تبدیل شدن آن به یک پلتفرم یادگیری علمی، نیازمند طراحی آموزشی جدی است، به طور کلی سامانه شاد برای ارتقا در کیفیت آموزشی نیازمند یک بازنگری است.
انتهای پیام/