سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشست بررسی ابعاد زیست محیطی سریال «افرا»

معاونان سیما و امور حقوقی و مجلس رسانه ملی در نشستی ابعاد زیست محیطی «سریال افرا» را بررسی کردند.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست بررسی ابعاد زیست محیطی سریال «افرا» با حضور نمایندگان فراکسیون محیط زیست مجلس، معاونان سیماو امور حقوقی و مجلس صداوسیما و مدیر شبکه یک و برخی عوامل این مجموعه تلویزیونی برگزار شد.

در این نشست که امروز ۲۸ شهریور در سالن همایش‌های بین المللی صداوسیما برگزار شد، عوامل سریال «افرا»، نماینده مردم شهرستان‌های رودسر، املش و رئیس فراکسیون محیط زیست در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.

تولید سریال درباره اقشار و مشاغل مختلف در راه است

 حمید شاه آبادی در این نشست، ضمن بررسى موضوع زیست محیط در سریال افرا گفت: این سریال با داشتن کارکرد چند وجهی در عین این که زندگی قشر سخت کوشانه و پرتلاش محیط بان را روایت می‌کند و نقطه کانونی آن توجه به مسائل و مشکلات آنان است، کشش و جذابیت‌های خاص خود را نیز دارد.

وی اظهار داشت: در این سریال علاوه بر روایت فضای پر افت و خیز شغل پرمخاطره محیط بانی، نقش پدر و مسائل و چالش‌هایی را که با آن مواجه است به زیبایی به تصویر کشیده است.

معاون سیما همچنین گفت: ما برای بازنمایی شخصیت پدر در سریال‌های تلویزیونی بسیار اهمیت قائل هسیتم و در سریال «افرا» با یک درام زیبا و ارزشمند به نقش محوری پدر در خانواده و مشکلاتش به خوبی پرداخته شده و در حالی که یک کار تراژدیک است، اما معما و گره‌های مختلفی که در بطن کار گنجانده شده جذابیت اثر را افزون کرده اند.

معاون سیما خاطرنشان کرد: رسانه ملی امروز تصمیم جدی دارد تا مفاهیم و کارکرد‌های اصلی سریال‌ها و مجوعه‌های نمایشی به متن زندگی مردم ورود کند. اگر ما موفق شویم با تولید سریال، در ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی موثر باشیم، آن وقت نقش آفرینی مثبتی کرده ایم.
شاه آبادی افزود: خوشبختانه امروز با سریال «افرا» همذات پنداری با قشر محیط بانان اتفاق افتاد و البته باید برای سایر مشاغل همچون معلمان، پرستاران و ... هم این رویه عملی شود تا رسالت رسانه ملی که انعکاس تلاش اقشار مختلف جامعه و آگاهی رسانی به عموم مردم است، به درستی انجام شود.

وی با اشاره به محیط زیست طبیعی زیبا و ارزشمند ایران گفت: استان‌های گیلان و مازندران از ذخایر طلایی کشورمان هستند و باید از طریق رسانه، فرهنگ حفاظت از ذخایر طبیعی را در جامعه ترویج و نهادینه کنیم. زیرا انتقال این مفهوم به آحاد جامعه بسیار مهم است و هیچ نهاد و قدرتی به جز رسانه ملی نمی‌تواند این وظیفه را ایفاء کند.

معاون سیما با اشاره به استقبال خوبی که تاکنون از سریال «افرا» شده است، گفت: موفقیت این سریال تحت تاثیر چند عامل از جمله انتخاب سوژه خوب، پژوهش عمیق و درست با یک قصه جذاب و پر کشش و برگرفته از زندگی ایرانی – اسلامی و برانگیختن همذات پنداری مخاطب با آن و انجام بازی‌های تاثیرگذار از سوی هنرمندان و بازیگران این مجموعه است.

شاه آبادی با تجلیل از نقش آفرینی باورپذیر بازیگران این اثر گفت: هنرمند واقعی، صرفا کار مادی نمی‌کند بلکه در خلق اثر، انتقال معنا، مفهوم و معنویت را دنبال می‌کند.

وی تاکید کرد: در ماموریت‌های سیما این نگاه وجود دارد که بتوانیم حوزه سریال را در سیما تقویت کنیم و این شب‌ها که هم زمان چهار سریال جدید از شبکه‌های مختلف در حال پخش است، نشان از عزم جدی سیما برای تولیدات جدید دارد.

 شاه آبادی با اشاره به این که در پنج سال گذشته حوزه فیلم و سریال از رشد کمی خوبی برخوردار بوده است، تاکید کرد: امیدواریم در آینده به موضوعات مهم و دغدغه‌های روز جامعه و منافع ملی و مصالح مردم، رسانه ملی به ویژه در بخش تولیدات نمایشی، وظایف و رسالت خود را به شایستگی انجام دهد.

ارتقاء و ترویج حراست و حفاظت از محیط زیست در رأس برنامه سازی رسانه ملی قرار دارد

حسن گروسی، معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی گفت: خوشبختانه در این سال‌ها نمایندگان مجلس ارتباط خوبی با سریال مختلف ساخته شده در معاونت سیما ایجاد کردند و با گپ و گفت‌هایی که داشتند در بهبود کیفی مضامین سریال‌ها نقش مؤثری داشتند.

وی ادامه داد: این محفل به پیشنهاد فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس برای تقدیر و تشکر از عوامل «سریال افرا» در معاونت سیما برگزار شد.

گروسی افزود: مسائله محیط زیست و حفاظت از منابع طبیعی مسائله تجملاتی و درجه دو نیست! مساله حائز اهمیتی از گذشته تا حال بوده است و متأسفانه آن طور که باید و شاید مورد توجه مسؤلان این حوزه قرار نگرفته است.

معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی تأکید کرد: موضوع محیط زیست موضوعی جهانی همانند توسعه اقتصادی و امنیت است که باید به آن توجه خاصی شود. در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۱۰ هزار و ۴۴۰ دقیقه در شبکه‌های سراسری، استانی، خبری، رادیویی و تلویزیونی به مقوله محیط زیست پرداختند.

وی افزود: موضوع حیات وحش، محیط زیست با هدف حفاظت از محیط زیست، مقابله با تخریب زیست بوم و مصرف بهینه، مهمترین رویکرد‌های برنامه سازی بوده است که در همه معاونت‌ها مورد تأکید قرار گرفته است.

گروسی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات جدی رسانه ملی در حوزه ساخت برنامه در حوزه محیط زیست موضوع اعتبارات است، گفت: یکی از مشکلات جدی اعتبارات است و با پیگیری نماینده فراکسیون مجلس درخصوص حمایت از پروژه‌های محیط زیستی در رسانه ملی با همکاری دولت و مجلس در فصل بودجه این مشکل برطرف می‌شود.

سریال «افرا» به شدت بر روی مسائل دینی تأکید دارد

مجید مولایی، تهیه کننده «سریال افرا» هم در این نشست گفت: من بیشتر در حوزه نرم افزاری و فیلم نامه نویسی مشغول بودم و مسئولیت کار بیش‌تر با محمدکامبیز دارابی، تهیه کننده دوم سریال افرا بود.

وی ادامه داد: نقد‌هایی را مخاطبان به این سریال داشتند و اینکه چرا سریال بخش‌های تلخ و آزاردهنده ای، چون مرگ پیمان را به دنبال داشت، به نظر می‌آید در فرهنگ ما معمولاً مردم با مضامین جدی مشکل دارند این سریال مانند داروی تلخی است که برای سلامتی جامعه سودمند است.

مولایی خاطرنشان کرد: مخاطبان «سریال افرا» اگر قدری صبر کنند ما در زیر لایه‌های قصه

می‌گوییم که مرگ پیمان پیامد رفتار غلط حاج محمود پدر خانواده است که اگر درست رفتار می‌کرد این فجایع رخ نمی‌داد، گاهی یک رفتار ساده و تشعشات آن تأثیرات مخربی بر خانواده و جامعه می‌گذارد.

تهیه کننده «سریال افرا» تأکید کرد: «سریال افرا» به شدت بر روی مسائل دینی تأکید دارد بدون آنکه مستقیم به آن بپردازد، حاج محمود پدر خانواده در طول سریال در مراحل مختلف آزمون و خطا قرار می‌گیرد و در نهایت راه نجات را در پناه به قرآن و عمل به دستورات آن می‌یابد.

دغدغه هایم درباره محیط زیست و قشر زحمتکش محیط بانان را به تصویر کشیدم

بهرنگ توفیقی، کارگردان «سریال افرا» هم درباره این سریال گفت: اساساً تمامی کار‌هایی که انجام می‌دهم دغدغه ام برای مردم سرزمینم بوده است، با ساخت این کار که حرف و دغدغه هایم درباره محیط زیست و قشر زحمتکش محیط بانان است به آرامش رسیدم.

وی افزود: «سریال افرا» برایم دغدغه ویژه‌ای بود، سختی کار تولید را به جان خریدم و هم حرف‌ها و دغدغه‌های طبیعت دوستان استان گیلان و اهل فرهنگ را در این سریال به تصویر کشیدم.

کارگردان «سریال افرا» خاطرنشان کرد: برخی‌ها بابت تندخو بودن شخصیت مسعود محیط بان سریال به من خرده می‌گرفتند! شخصیت محیط بان درام است و درام در شرایط سخت شکل می‌گیرد و با وجود چنین شخصیت خشنی هدف اصلی در سریال نمایان می‌شود.

سریال «افرا» زندگی محیط بانان و سختی کارشان به خوبی به تصویر کشیده شد

پژمان بازغی، بازیگر نقش وحید، کارگر حاج محمود در «سریال افرا» گفت: سال ۱۳۹۷ به عنوان محیط بان افتخاری برگزیده شدم و فیلمی به نام پاییز در نقش محیط بان را بازی کردم، دغدغه شخصی ام حفاظت از محیط زیست و پویش حفظ گونه‌های گیاهی در حال انقراض از آستارا تا بابل است، چرا که چهل گونه گیاهی به خاطر وجود شیرابه‌ها در جنگل از بین رفته است.

بازغی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های «سریال افرا» این بود که محیط بان خشنی داشتیم که بسیار به قطع و نابودی درختان در جنگل و شکار حیوانات کمیاب تعصب داشت، در این سریال زندگی محیط بان و سختی کارشان به خوبی به تصویر کشیده شد.

خیلی‌ها برای سرمایه‌های محیط زیستی و منابع طبیعی کشورمان دندان تیز کردند

روزبه حصاری، بازیگر نقش مسعود در «سریال افرا» گفت: پوشیدن لباس محیط بان و ظاهر شدن در قامت محیط بان در این سریال برایم افتخار بزرگی بود، زمانی که با دغدغه‌ها و مسائل محیط بانان سرزمین آگاه شدم می‌بینم در دوران مدرن و پسا مدرنی زندگی می‌کنیم که خیلی‌ها برای سرمایه‌های محیط زیستی و منابع طبیعی کشورمان دندان تیز کردند!

وی ادامه داد: من اهل ایرانم و بعد از بازی در نقش محیط بان در این سریال همیشه یک بغضی درباره این قشر مظلوم که هیچ گاه از آنان سخن گفته نمی‌شود با من است!

وی تأکید کرد: کاش حواسمان به خاک و منابع طبیعی مان باشد و امیدوارم با ایفای نقش مسعود در این سریال نماینده خوبی برای این قشر زحمت کش و گمنام باشم و خیر دنیا و آخرت را به دست آورم.

اختصاص ردیف بودجه برای اولین بار برای محیط بانان و محیط زیست در مجلس

سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر، پردیس در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون محیط زیست هم در این نشست گفت: نخستین مستند و برنامه ترکیبی که در حوزه محیط زیست در شبکه پنج سیما در دوران مدیریت مجید زین العابدین ساخته شد «در مسیر حیات» بود که نشان از رویکرد دقیق مدیرفعلی شبکه یک سیما در حوزه محط زیست دارد.

وی افزود: «سریال افرا» در نوع خود بی نظیر است، بهرنگ توفیقی در کسوت کارگردان این سریال توانست دغدغه‌مند به مسائل محیط زیست و مشکلات و سختی قشر محیط بانان بپردازد.

وی افزود: در مجلس می‌گفتند «سریال افرا» سریال تلخی است! اما این تلخی واقعیت زندگی محیط بانان در حوزه کاری و شخصی شان است، خوشبختانه نقش‌ها خوب از آب درآمد و عوامل و بازیگران سریال توانستند به خوبی به قشر محیط بان بپردازند.

سمیه رفیعی تأکیدکرد: در حوزه درآمدی محیط بانان پایین‌ترین حقوق و مزایا را دارا هستند، محیط بان ما با ۱۰ تا ۲۲ سال سابقه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که در باب سختی‌های کار محیط بانان آنان معمولاً تا ۴۸ ساعت به منزل نمی‌روند و درمناطقی خدمت می‌کنند که آب و برق و اینترنت ندارند و خطر حمله از سوی شکارچیان و حیوانات وحشی آن‌ها را همواره تهدید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه محیط بانان در دو سال گذشته به لحاظ تجهیزات هیچ پیشرفتی نداشته اند، افزود: در فیش حقوقی محیط بانان حق غذا و لباس وجود ندارد، محیط بانان قبل از اینکه لباس محیط بانی را بپوشند عاشقند! این قشر به شدت دلسوز و با رحم و مروت هستند.

رئیس فراکسیون محیط زیست در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: محیط بانان تمام زندگیشان را صرف حفاظت از محیط زیست کرده اند بنابراین این قشر نمی‌تواند خشن و عصبانی باشد. بیست سال است که در حوزه محیط زیست کار می‌کنم درک و سواد محیط زیستی مسوولان متأسفانه از مردم عقب‌تر است و به عنوان مسائله دسته چندم به آن نگاه می‌کنند!

رفیعی خاطرنشان کرد: نقش رسانه در افزایش سواد محیط زیستی نقش بی بدیلی است ما سعی می‌کنیم در بودجه سال ۱۴۰۰ برای اولین بار برای محیط بانان و محیط زیست ردیف بودجه اختصاص دهیم.

وی تصریح کرد: محیط بانان پیش قراولان محیط زیست هستند! هرگاه کار به آنان واگذار شده به بهترین شکل از محیط زیست حفاظت کرده اند، محیط بانان تریبون می‌خواهند تا دغدغه‌ها واقعی محیط زیست را به دنیا انعکاس دهند.

«سریال افرا» عمق دغدغه محیط زیستی در استان گیلان را به تصویر کشاند

حجت الاسلام محمد صفری ملک میان زاده نماینده مردم شهرستان‌های رودسر، املش و رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان هم در این نشست تاکید کرد: اتفاقات تلخ و شیرین جامعه باید در لایه‌های مختلف مورد بررسی و کاوش قرار گیرد و پیگیری شود.
وی با اشاره به این که برای هر مطلبی در دین اسلام، یک پیوست فرهنگی تعریف شده است. تاکید کرد: وجه تمایز دین اسلام با مکاتب فکری دیگر وجود حق و تکلیف است.

این نماینده مجلس با اشاره به لزوم توجه و حفاظت از محیط زیست بر اساس تاکیدات و آموزه‌های دینی گفت: مسائل بسیار جدی در حوزه محیط زیست و صیانت از آن در کشور وجود دارد که نباید به هیچ وجه از آن غفلت شود و سازندگان سریال «افرا «به زیبایی حقایق شغل پرمخاطره محیط بانان را به تصویر درآورده اند.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان خاطرنشان کرد: ساخت این سریال می‌تواند آثار بی شماری را در حوزه‌های مختلف همچون تحقیق که بر عهده مجلس است، حوزه اجرا که کارگزاران و دولتمردان باید توجه کنند و همچنین در حوزه رسانه خواهد گذاشت.
حجت الاسلام صفری تصریح کرد: با تولیداتی با مضامین مهم جامعه در صداوسیما، شبکه‌های استانی هم نسبت به معضلاتی که هم اکنون به گفتمان اجتماعی تبدیل شده، ورود پیدا کرده اند.

سریال افرا به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیه‌کنندگی محمدکامبیز دارابی و مجید مولایی هر شب از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود. پخش این سریال که از ۵ شهریور آغاز شده است با استقبال مخاطبان همراه بوده است.

 «سریال افرا» به فرهنگ سازی در جامعه کمک کرد

 مجید زین العابدین، مدیر شبکه یک سیما در نشست بررسی ابعاد زیست محیطی سریال «افرا» گفت: سریال افرا سال ۱۳۹۹ یکسال در شرایط سخت کرونا تولید شد و خوشبختانه مورد اقبال عمومی قرار گرفت.

وی ادامه داد: این سریال ۴۰ قسمتی توانست در میانه پخش از شبکه یک سیما به هدف خود که همان توجه به مسائله محیط زیست و شرایط سخت زندگی محیط بانان است را لایه‌های اقتصادی واجتماعی را برای مخاطب باز کند.

زین العابدین با ابراز خرسندی از اینکه مسائله محیط در چند سال گذشته مورد توجه جدی نمایندگان مجلس و فراکسیون محیط زیست مجلس قرار گرفته است، گفت: توجه به محیط زیست به عنوان سرمایه ملی کشورمان، حراست و صیانت از حافظان محیط زیست و اختصاص ردیف بودجه برای محیط بانان از جمله فعالیت‌های است که فراکسیون محیط زیست مجلس برای این ردیف شغلی در نظر گرفته است.

مدیر شبکه یک سیما با تأکید بر اینکه یکی از نکات مثبت سریال افرا، توجه به خرده فرهنگ بومی و مردم گیلان با یک قدرت بزرگی تاریخی بود، افزود: خوشبختانه سریال افرا به عنوان یک سریال غیر توریستی در بافت خرده فرهنگ بومی منطقه گیلان مورد اقبال مردم این منطقه قرار گرفت و بیشتر بازیگران و عوامل این سریال غالباً یا در گیلان زندگی می‌کردند یا اهل گیلان و دغدغه‌مند به مسائل محیط زیست بودند.

وی ادامه داد: سیر تحول سریال افرا حاوی تلخی و شیرینی‌هایی بود، سریال افرا می‌بایست کجی‌ها را نشان می‌داد تا از دل این کجی‌ها قهرمان‌ها تجلی پیدا کنند! گذشت مقابله کینه معنا پیدا کند! اصلاح تربیت در غالب کار نمایشی نمایان شود، که خوشبختانه این سریال توانست پاسخ مناسبی به همه این ویژگی‌های انسانی دهد.

زین العابدین تأکید کرد: بازیگران و عوامل سریال افرا، مضامین دینی، چون کشاکش قصاص، گذشت، عفو و مساله سقط جنین که معضل امروز جامعه ماست وابعاد پزشکی و دینی دارد قتل و گناه کبیره محسوب می‌شود، مورد توجه قرار داده و به تصویر کشیدند.

وی با تأکید بر اینکه در بخش‌هایی از این سریال در حوزه قضایی شأن قاضی، وکیل و دادستان و مدیران بیمارستان به تصویر کشیده شد، افزود: این سریال نشان داد کادر مدیریتی پزشکی کاملاً دلسوزانه نسبت به جامعه رفتار می‌کنند، مسؤلان محیط بانی استان گیلان پدرانه با کارمندانش رفتار می‌کند، در بخش مدیریت خانواده پدر مقتدری را به تصویر بکشاند که در عین اینکه پدری مهربان و دلسوز است! خطای رفتاری از او سر می‌زند که سرآغاز فجایع غیر قابل جبرانی می‌شود.

وی تاکید کرد: این سریال سعی کرد آثار تربیتی خوبی را در جامعه بر جای گذارد و به فرهنگ سازی جامعه کمک کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
زهرا م
۰۹:۱۶ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
سلام. خدا قوت به عوامل سریال افرا واما شما گفتید دغدغه محیط زیست و محیط بانان را به تصویر کشیدید مشکل اینجاست که سریال خیلی کش دار حوصله سربر شده و غمگین تلخ پیش میره اگه همینطور باشه بینندگان خود را از دست میده و آدرس ایمیل برای چی