سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترفند‌های عالی برای از بین بردن لک و نم دیوار

در این گزارش با ترفند‌های عالی برای از بین بردن لک و نم دیوار آشنا شوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،همانطور که همه ما میدانیم نم دیوار یکی از مشکلات موجود در اغلب خانه‌ها می‌باشد که تلاش افراد را برای داشتن یک دیوار سالم و زیبا، و به دنبال منزلی شیک و تمیز با شکست روبرو می‌کند.

از بین بردن لکه‌های نم ممکن است برای برخی از افراد سخت و یا حتی غیر ممکن باشد که در همان لحظه‌ی اول تصمیم به رنگ آمیزی و یا تعویض، تخریب و ساخت دوباره منزل می‌افتند.

برای برطرف سازی لکه‌های ایجاد شده از نم و رطوبت لازم است ابتدا علت را شناسایی کرده و آن را پیدا کنید. تمامی این گزینه‌ها میزان عمق و پهنای لکه، قارچ و کپک می‌توانید نسبت به برطرف سازی لکه اقدام نمایید.

اگر لکه‌ها سطحی باشد، در این زمان لازم است تا استفاده از ایده‌ها و تکنیک‌هایی ساده و مقرون به صرفه که البته در این مطلب آن‌ها را می‌کنیم، برطرف سازید.

این لکه‌های نم علاوه بر زشت کردن نمای دیوار و سقف، می‌توانند در صورت پیشرفت و جدی شدن امنیت آن‌ها را نیز تحت الشعاع قرار بدهند.

از جمله عللی که رطوبت و نم را در دیوار موجب می‌شود، خشکاندن رخت‌ها در درون منزل می‌باشد. به این صورت که رخت خیس و نم دار برای زمانی طولانی درون منزل باقی می‌ماند و کم کم موجب رطوبت خانه می‌گردد.

از دیگر علل ایجاد لکه می‌توان به بسته شدن پنجره‌ها و در‌ها اشاره داشت. به همین منظور پیشنهاد می‌شود برای یک ربع ساعت پنجره‌ها را باز نمایید.

بعضی دیوار‌های خود را به طور مکرر و با بهره گیری از مقدار آبی فراوان شست و شو می‌دهند؛ که در بعضی مواقع از شوینده‌های قدرتمندی نیز استفاده می‌نمایند.

در چنین مواقعی قطعا رنگ و جنس دیوار آسیب می‌بیند که در نتیجه موجب به وجود آمدن نم و رطوبت و لکه ها، شوره ها، قارچ‌های حاصل از آن می‌گردد؛ که در اینجا باید گفته شود شستشوی دیوار باید با دستمال مرطوب انجام بگیرد نه آب. اسپری کردن نیز ایده‌ی مناسبی به شمار می‌رود.

*مراحل برطرف سازی لکه‌های رطوبتی به صورت زیر است:

-یافتن دلیل ایجاد نم و رطوبت

-برطرف سازی منشا ایجاد رطوبت

-کم کردن نم منزل

-برطرف ساختن لکه‌های رطوبت دیوار و سقف خانه

-مشخص کردن جنس سقف و دیوار

-معین کردن سطحی و یا عمیق بودن لکه‌های نم

-در نهایت تمیز نمودن لکه‌های نم سقف و دیوار

-از بین بردن لکه‌های رطوبت، قارچ و کپک دیوار

چندین راهکار موثر برای رفع و از بین بردن لکه‌های ناشی از نم دیوار یا سقف وجود دارد که در ادامه به شرح هر یک از این روش‌ها پرداخته ایم.

۱-استفاده از وایتکس

برای برطرف سازی لکه‌های نم تازه ایجاد شده می‌توانید از وایتکس (یا همان آب ژاول) به بیانی سفید کننده را به کار ببرید، به این صورت که یک پیمانه سفید کننده (وایتکس) را درون چهار آب افزوده و یا ۱ واحد از آن را درون ۱۰ واحد آب حل نمایید.

سپس با استفاده از پارچه آن را بر روی لکه‌ی رطوبت روی دیوار و یا سقف بکشید. اما در صورت کهنه بودن لکه بهتر است از عمل لایه برداری سطح دیوار و در نهایت رنگ آمیزی مجدد بهره ببرید. از این محلول علاوه بر رفع لکه‌های نم می‌توانید برای رفع لکه‌های حاصل از قارچ و کپک، و شوره دیوار نیز استفاده کنید.

۲-استفاده از سرکه

لکه‌های نم عموما به دلیل وجود رطوبت در محیط خانه ایجاد می‌شوند که تاریک بودن محیط سرعت رشد آن‌ها را نیز بیشتر می‌کند. در صورتی که برطرف نشوند رشد نموده و مقدار زیادتری از دیوار و سقف به خصوص گوشه‌ها را می‌پوشانند.اغلب پس از ایجاد نم، به مرور قارچ، کپک و شوره به وجود می‌آید که برای از بین بردن آن‌ها می‌توانید از سرکه سفید استفاده کنید.

برای این منظور می‌توانید یک قاشق غذاخوری سرکه سفید را همراه یک پیمانه آب ترکیب کرده و بعد پارچه‌ای را با این محلول مرطوب سازید و محکم بر روی دیوار بکشید.

پس از طی شدن این مرحله آن را با استفاده از دستمالی مرطوب شده با آب آبکشی نمایید. اغلب با انجام این عمل تمامی لکه‌های نم و قارچ و شوره برطرف می‌شوند، ولی چنانچه با سرکه‌ی سفید از بین نرفتند شما می‌توانید از پودر ماشین لباس شویی آنزیم دار بهره ببرید.

جهت پاک کردن قارچ حاصله روی دیوار حمام، مقداری از این محلول را به صورت اسپری بر روی نقطه‌ی مورد نظر بپاشانید. یک ربع ساعت زمان لازم است تا تمامی قارچ‌ها تمیز شوند. سپس آبکشی نمایید.

۳-جوش شیرین

در زمینه آشپزی و همچنین در مصارف مختلف کاربردی گوناگون جوش شیرین استفاده می‌گردد. این مواد ضد باکتری و ضد قارچ می‌باشد که خاصیت تمیز کنندگی زیادی دارد و بر همین اساس است که از آن در جهان گوناگون استفاده می‌شود. یکی از این مصارف را از بین بردن لکه‌های نم، قارچ و شوره است که علاوه بر برطرف سازی، از رشد آن نیز جلوگیری می‌نماید.

برای این منظور می‌توانید میزان فراوانی جوش شیرین را بر روی نقطه‌ی مورد نظر ریخته و با کمک قلمو در همان نقطه بمالید. ۲۰ دقیقه در همین حالت باقی بماند، سپس آن را شست و شو دهید.

۴-استفاده از بوراکس

این ماده طبیعی، یک نوع پاک کننده مناسب و البته مقرون به صرفه محسوب می‌شود توانایی برطرف ساختن کپک و قارچ را دارا می‌باشد.

۵-نمک دریا

نمک دریا علاوه بر ویژگی از بین بردن قارچ و کپک، دارای خاصیت ضد عفونی و پاک کنندگی نیز می‌باشد. جالب است بدانید که نمک دریا موجب کشیدن رطوبت از محیط‌های بسته می‌شود و به این صورت نم و رطوبت و قارچ می‌گردد.

به صورت مستقیم و بدون ترکیب با آب در بخش نم کشیده و لکه شده می‌ریزند. البته عده‌ای از آن جهت مانع شدن از زیاد شدن و رشد قارچ‌ها و رطوبت در همان ابتدای امر استفاده می‌کنند.

۶-پودر لباس شویی آنزیم دار

برای از بین بردن لکه‌های نم و رطوبت در صورتی که به مرحله‌ی جدی آن رسیده است، می‌توانید از پودر لباس شویی دارای آنزیم بهره ببرید. به این صورت که کمی از پودر را درون آب ترکیب نمایید و به وسیله‌ی آن لکه‌های رطوبت و قارچ را برطرف سازید.

۷-دستگاه رطوبت گیر

از این وسیله یکی از وسایل تهویه محسوب می‌شود که اغلب در نواحی سردسیر و پر بارش به کار گرفته می‌شود. این دستگاه نم و رطوبت منزل را می‌گیرد.

۸-رنگ آمیزی دیوار

اغلب اوقات لکه‌ها سطحی هستند و به دلیل عمیق نبودن و تازه بودن آن‌ها می‌توانید برای از بین بردن لکه‌های نم دیوار از روش‌های بالا استفاده کنید.

اما گاهی نیز اوضاع بر وفق مراد شما نمی‌شود. یعنی حواستان نبوده و لکه رشد کرده، زیاد و عمیق شده است؛ بنابراین از این تکنیک‌ها کاری بر نمی‌آید و تنها راه، رنگ آمیزی و یا ترمیم دیوار است.

به این صورت که اگر دیوار شما گچی می‌باشد با استفاده از کمی گچ قسمت‌های آسیب دیده را پوشش می‌دهید. در صورت رنگ بودن دیوار و یا کاغذ دیواری می‌توانید کاغذ دیواری از همان مدل، طرح و رنگ پیدا کرده و استفاده کنید. یا اینکه رنگی (رنگ روغن) شبیه رنگ دیوار را برای پوشش دادن لکه‌ها به کار ببرید.

*نکاتی ارزشمند برای برطرف سازی لکه‌های نم که بهتر است بدانید.

هیچ گاه لکه ها، قارچ‌ها و کپک‌ها را با استفاده از پرده، مبل و یا … پوشش نداده، پنهان نسازید. بلکه به دنبال رفع و برطرف سازی آن باشید.

با پنهان ساختن آن‌ها در پشت لوازم از چرخش هوا جلوگیری کرده اید. با این کار در واقع روند سرعت رشد آن‌ها را بیشتر نموده اید. راه حل برطرف ساختن آن‌ها است نه پنهان ساختن.

چنانچه مقدار لکه‌های زرد رطوبتی خیلی عمقی می‌باشد، ممکن است علت ایجاد رطوبت ترکیدگی لوله باشد که در این صورت باید پیش از هر کاری با متخصصین این زمینه هماهنگ کنید.

توجه داشته باشید هنگام تمیز نمودن و از بین بردن لکه‌های نم، پارچه‌ای که استفاده می‌کنید باید تمیز باشد؛ و اینکه در حین انجام پاک کردن به هیچ وجه از پارچه آلوده استفاده شده، مجددا بهره نبرید.

اگر دیوار شما ساخته شده از گچ می‌باشد، می‌توانید از تکنیک‌های ذکر شده بهره ببرید. اما اگر دیوار و یا سقف منزل شما تهیه شده از پنل می‌باشد، نمی‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید، زیرا در صورت انجام این اقدامات، دوباره کپک و قارچ در آن قسمت شروع به رویش می‌کند. در چنین دیوار‌ها و یا سقف‌هایی باید بخش آسیب دیده را عوض نمایید.

هنگام از بین بردن لکه ها، قارچ و کپک حاصل از نم دیوار باید از ماسک، دستکش و عینک بهره ببرید. دیگر اینکه در زمان انجام این اقدامات پنجره‌ها و در‌ها بسته نباشند.

استفاده از محلول‌های ترکیب شده برای تمیز کردن دیوار نباید به گونه‌ای زیاد باشد که از روی سقف و یا دیوار چکه نماید. اسپری کردن روش خوبی است.

اغلب بهتر است دستمال کمی زبر باشد. همچنین گاهی با توجه به مقدار قارچ و لکه از اسکاچ استفاده کنید.

از تهویه مناسب در منزل خود بهره ببرید.

روزی ۲۰ – ۳۰ دقیقه در و پنجره حمام را باز بگذارید تا رطوبت آن خارج شود.

از خشک کردن لباس‌ها در درون منزل پرهیز نمایید، حداقل پیش از قرار دادن در منزل، درون خشک کن لباسشویی قرار دهید تا آب آن گرفته شده و نسبتا خشک شوند.

منبع:ایران ناز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.