سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه کشت گیاه روغنی کاملینا در کشور به ویژه در استان‌های زاگرس‌نشین

مجری طرح ملی کشت گیاه کاملینا از توسعه کشت این گیاه روغنی در کشور، به ویژه در استان‌های زاگرس‌نشین خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، دانیال کهریزی مجری طرح ملی کشت گیاه کاملینا با تاکید بر اینکه توسعه کشت گیاه روغنی کاملینا در برنامه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، گفت : در حالیکه پارسال در پنج استان کشور کاملینا کشت شده بود، امسال احتمالا اراضی زراعی ۱۶ استان کشور با اولویت استان‌های زاگرس نشین زیر کشت کاملینا خواهد رفت.

او با بیان اینکه پارسال در مجموع ۵۰۰ هکتار کاملینا در کشور کشت شد، گفت : امسال پیش بینی می‌شود کشت گیاه روغنی کاملینا در کشور به چهار هزار هکتار برسد.

مجری طرح ملی کشت گیاه کاملینا با اشاره به حمایت از کشاورزان متقاضی کشت این گیاه در کشور، افزود: هر کشاورزی که تمایل به کشت کاملینا داشته باشد، می‌تواند اقدام به کشت قراردادی کاملینا به صورت خرید تضمینی با قیمت هر کیلو ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان بکند.

او با بیان اینکه بذر و سایر نهاده‌ها در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، ادامه داد: کشاورزانی که کاملینا کشت کنند، بلافاصله بعد از فصل برداشت و تحویل محصول مطالبات خود را دریافت خواهند کرد.

کهریزی افزود: علاوه بر این حمایت‌های دیگری مثل تخصیص تسهیلات چهار درصدی و یا امتیازاتی برای بیمه محصولات کشاورزی برای کشاورزانی که کاملینا کشت کنند با ارائه قرارداد کشت کاملینا در نظر گرفته شده است.

کهریزی اشاره‌ای به کشت کاملینا و مزیت‌های آن داشت و گفت: گیاه کاملینا که در بخش‌هایی از اروپا کشت می‌شود، به روش‌های علمی اصلاح و بومی سازی شده و در سال‌های گذشته نیز با همکاری مراکز تحقیقاتی و دانشکده‌های کشاورزی نسبت به کشت آن در استان‌های مختلف و از جمله استان کرمانشاه اقدام شده و سازگاری آن در دیم زار‌ها به اثبات رسیده است.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به دیم زار بودن بخش زیادی از اراضی کشور، گفت: در حال حاضر بجز کاملینا هیچ گیاه روغنی که در شرایط دیم بتواند رشد کند، در کشور وجود ندارد.

کهریزی سپس با اشاره به وارداتی بودن ۹۵ درصد از روغن خوراکی کشور، افزود: این موضوع توسعه کشت کاملینا به عنوان یک گیاه روغنی را در کشور ضروری می‌کند.

او با بیان اینکه روغن این گیاه جزو با کیفیت‌ترین روغن‌ها است، گفت: این گیاه ۴۰ درصد امگا ۳ و ۲۰ درصد امگا ۶ در روغن خود دارد و ۹۵ درصد اسید‌های چرب اشباع مفید در روغن آن موجود است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه روغن این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی مصرف دارویی نیز دارد، افزود: کنجاله این گیاه نیز می‌تواند به عنوان غذایی مناسب برای دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

او افزود: گیاه کاملینا بسیار مقاوم در برابر سرما، گرما، خشکی، شوری زمین، آفات و امراض و... است، ضمن اینکه خاصیت ضدسرطانی آن هم به اثبات رسیده است.

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.