سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اورژانس بیمارستان امام رضا (ع):

درمان‌های خانگی، نمی‌توانند دوای درد ارگان‌های حیاتی باشند

رئیس اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) گفت: زمانی که ارگان‌های حیاتی بدن در خطر هستند، مردم باید سریعا به اورژانس مراجعه کنند و به سراغ درمان‌های خانگی و غیرعلمی نروند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حمید زمانی‌مقدم رئیس اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) در نشست خبری با موضوع «اورژانس و فوریت‌های پزشکی در شرایط کرونا» که از سوی روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، در اپلیکیشن کلاب هاوس برگزار شد، گفت: لازم است در بحران‌ها با مردم روراست باشیم. در موج اخیر تعداد بیماران و بستری‌ها باورنکردنی شده بود و از نظر امکانات و تخت مشکل داشتیم و لازم بود مردم را توجیه کنیم که در بحران‌ها ممکن است صحنه‌هایی را ببینیم که قبلا نمی‌دیدیم، مریض‌ها ممکن است در جایی بستری شوند که قبلا بستری نمی‌شدند. اگر امکانات ما محدود است و بیشتر از آن نمی‌توانیم خدماتی را ارائه کنیم، به مردم نگوییم که شرایط خوب است، به آن‌ها بگوییم که محتاج کمک هستیم. در بحران‌ها اعتماد نباید از دست برود، اگر اعتماد از بین رود دیگر نمی‌توان از مردم تقاضای همکاری داشت.

او با اشاره به برخی عکس و فیلم‌هایی که در موج اخیر کرونا در فضای مجازی منتشر شد؛ افزود: اگرچه این فیلم‌ها بخشی از مشکلات را نشان می‌داد، اما عمدتا مشکلات را بدون در نظر گرفتن اولویت پررنگ می‌کرد. مثلا موضوعی که اصلا دغدغه ما نبود پررنگ شده بود و افکار عمومی را معطوف خود می‌کرد.

رئیس بخش اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ادامه داد: به‌عنوان مثال فیلمی از بخش بیماران سرپایی انتشار پخش می‌شد و تمام توجه‌ها را به آن حوزه جلب می‌کرد، در صورتی که مشکل ما تخت و فضای فیزیکی بود، ولی همه از بیماران سرپایی صحبت می‌کردند.

زمانی با اشاره به درمان‌های غیرعلمی و خانگی بیان کرد: در بخش پذیرش بیمارستانی هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شدیم تا اعتماد مردم به بیمارستان حفظ شود و بیماران بدحال‌شان را در خانه نگه ندارند و با مراجعه به بیمارستان از درمان‌های غیرعلمی دور شوند. خانم بارداری را دیدیم که پس از بروز علائم بیماری، همسرش تصور کرده بود او کرونا دارد و به بیمار مواد مخدر داده بود که این کار باعث مشکل در او شده بود و بیمار جان باخت و عملیات احیاء هم پاسخگو نبود. این بیمار به دلیل ترس از فضای بیمارستانی و اعتماد نابه‌جا به درمان‌های غیرعلمی جان باخته است.

او تصریح کرد: همچنین در ایام موج اول کرونا با تعداد زیادی مسمومیت‌های الکلی مواجه بودیم که گاهی اوقات که شمارش می‌کردیم، مسمومیت الکل بیشتر از بیماران مبتلا به کرونا شده بود و هیچوقت با این حجم از مسمولیت الکلی مواجه نبودیم. این یعنی اعتماد به درمان‌های غیرعلمی روز به روز در حال توسعه و گسترش است.

رئیس اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) تاکید کرد: زمانی که ارگان‌های حیاتی مثل قلب، ریه و مغز در خطر هستند؛ پیگیری درمان‌های تجربی، خانگی و غیرعلمی یعنی بازی با جان بیمار و باید آنجا که پای جان بیمار در میان است؛ با قاطعیت جلو مداخله گران ایستاد. شاید آسیب دیدگی مچ پا یا برخی آسیب دیدگی‌های جزئی را بتوان با برخی درمان‌های خانگی و دیرآوردن به بیمارستان و مرکز درمانی مدیریت کرد، ولی زمانی که ارگان حیاتی در خطر است، در سریع‌ترین زمان باید به اورژانس مراجعه کرد.

زمانی اظهار کرد: تمام هدف ما از عملیات احیاء، حفظ ارگان‌های حیاتی است. البته گاهی اوقات هم برعکس است و افراد برای هر مورد کوچکی سریعا به بیمارستان مراجعه می‌کنند. این ایراد را به دانشگاه هم گرفته‌ایم که در چنین شرایطی باید ارتباط بهتری با رسانه‌ها داشت تا اطلاع رسانی شود.

او افزود: چالش دیگر ما در مدت اخیر حفظ ایمنی پرسنل بود. نیرو‌های ما هشت الی ۱۲ ساعت مجبور بودند در اورژانس بمانند و شیفت بدهند. خستگی بود و بیماری جان‌شان را تهدید می‌کرد از سویی باید با بیمارانی مواجه شوند که علاوه بر بیماری‌شان، مشکلات دیگری را هم به داخل اورژانس می‌آوردند. همیشه به پرسنل اورژانس گفته‌ام که در اورژانس فقط بیمار را از منظر بیماری نباید دید؛ باید کلیت فرد از نظر اجتماعی، فرهنگی و روحی را لحاظ کرد؛ به‌ویژه این که در موج اخیر اکثر بیماران داغدار یک عزیز دیگرشان هم بودند و از نظر روحی وضعیت خوبی نداشتند.

رئیس اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) ادامه داد: باید اعتراف کنم که پزشکان، پرستاران و به طور کلی پرسنل اورژانس‌های ما به ویژه اورژانس عدالتیان که اورژانس اصلی کرونا در دوره پاندمی کرونا بوده است از جسم و جان خود برای حفظ سلامت بیماران خرج کرده اند و گاه با بدترین برخورد‌ها نیز روبرو شده اند.

زمانی بیان کرد: معتقدم نیرو‌های اورژانس باید بتوانند علاوه بر کنترل جسمی، کنترل روحی و روانی هم داشته باشند و نگرانی‌های مردم را آرام کنند. ولی مردم باید بدانند این شرایط برای پرسنل هم سخت است چرا که با تعداد زیادی بیمار در ارتباط هستند و مدت زیادی باید با افراد مختلف صحبت کنند و در اسرع وقت به بیماران بدحال رسیدگی کنند.

انتهای پیام//ف. ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.