سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

یقه شفافیت در دست یقه‌سفیدها؛ نصف کسری بودجه کشور در چنگال ۵۰۰ رانت‌خوار/ کار سوت‌زنیِ مجلس به کجا کشید؟

فساد دارای پیامد‌هایی از قبیل اتلاف منابع ملی، تضعیف انگیزه‌ها، هزینه معاملات، فقر و بهداشت ضعیف است.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فساد یکی از مهم‌ترین موانع نیل به پیشرفت و توسعه در جوامع و کشور‌های مختلف است؛ بنابراین آشنایی با پدیده فساد، انواع و شاخص‌های سنجش آن و همچنین پیامد‌های منفی فساد از جنبه‌های مختلف سیاسی، اداری و اجتماعی و اقتصادی می‌تواند در بررسی راهکار‌های مبارزه با آن راهگشا باشد.

فساد دارای پیامد‌هایی از قبیل اتلاف منابع ملی، تضعیف انگیزه‌ها، هزینه معاملات، فقر، بهداشت ضعیف، امید به زندگی پایین و توزیع نابرابر درآمد و ثروت است.

با سقوط رژیم طاغوت در ایران، جمهوری اسلامی وارث نظام اداری ناکارآمدی شد که بخش قابل‌توجهی از آن متاثر از نظـام چنـد صـد سـاله سلطنتی و بخش دیگر هم به شرایط سال‌های بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی باز می‌گردد. در این سال‌ها ناکارآمدی دستگاه‌های نظارتی، فقدان نظام کنتـرل و ارزیابی عملکردها، ابهام در قوانین و مقررات، ناکارآمدی و ساختار فرسوده اداری، دخالـت بـیش از حـد و ایجاد انحصار همراه با سوءتدبیر‌ها از سوی دولت در اقتصاد موجب تشدید فساد به‌ویژه در سال‌های بعد از دهه ۷۰ در کشور شد. البته اقدامات و طرح‌های زیادی هم برای جلوگیری از بروز فساد در کشور انجام شد، اما اجرایی نشدن برخی از طرح‌ها و قوانین ضد فساد هم باعث شده تا کشور در بخش مبارزه با فساد در جایگاه مناسبی قرار نداشته باشد.

قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان

بهمن ماه سال ۹۸ بود که مجلس شورای اسلامی به منظور اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی، طرح «اعاده اموال نامشروع» را تصویب و آن را تبدیل به قانون کرد. این قانون که با هدف مقابله و مبارزه با فساد تصویب شده، به دنبال آن است که اموال نامشروع مسئولان را که به واسطه سوءاستفاده از جایگاه شغلی و مدیریتی آن‌ها کسب شده را شناسایی و به بیت‌المال یا صاحبان حق بازگرداند. به گفته بسیاری از کارشناسان، اجرایی شدن این قانون می‌تواند اعتماد عمومی مردم به مسئولان را افزایش داده و سلامت اداری را ارتقا دهد.

در همین رابطه ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از مهم‌ترین قوانینی که در سال ۹۸ تصویب شد قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان بود. ما در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم، یعنی حدود ۵۰ درصد بودجه کشور، به نظر من اگر ما قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان را اجرایی کنیم بسیاری از مشکلات کسری بودجه حل خواهد شد. ما می‌توانیم بالغ بر سیصد هزار میلیارد تومان اموال نامشروع را به بیت المال بازگردانیم.

نماینده مردم نجف آباد در ادامه گفت که این مبلغ در حال حاضر در دست ۵۰۰ نفر است که البته برخی از آن‌ها هم فوت کرده‌اند که این اموال نامشروع باید از وارثانشان بازپس گرفته شود. ما با اجرای این قانون علاوه بر جبران کسری بودجه می‌توانیم اعتماد را به مردم بازگردانیم که موضوعی بسیار مهم است.

اما برای اجرایی شدن بهتر این قانون، رئیس قوه قضائیه با ابلاغ دستورالعملی، دادستانی کل کشور را موظف کرد با همکاری دستگاه‌های نظارتی، امنیتی و سمن‌ها هرگونه مستنداتی که حاکی از سوءاستفاده احتمالی مسئولان از موقعیت شغلی یا جایگاه مدیریتی و کسب اموال نامشروع شده پیگیری کرده و اموال را به بیت‌المال بازگردانند.

 حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی برای اجرای همه جانبه و سریع‌تر این قانون و تقویت و تسریع مبارزه با فساد به خصوص فساد در بین مدیران و مسئولان، دستورالعملی را ابلاغ کرد که مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائهه و دادستانی کل کشور را موظف می‌کند ظرف مدت یک ماه با کمک سامانه رسیدگی به دارایی و اموال مسئولان، مقدمات اجرای این قانون را فراهم و شناسایی اموال را آغاز کنند.

بر اساس این دستورالعمل، قرار بر این شد که  سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، دستگاه‌های امنیتی، پلیس و سازمان‌های مردم نهاد به دادستانی کل کشور در شناسایی اموال نامشروع کمک کنند. دادستانی هم موظف است با اولویت رسیدگی به ثروت‌های کلان نامشروع و بدون ملاحظه مقام و مسئولیت فرد خاطی به تخلفات رسیدگی کند.

بر اساس این آیین‌نامه هر یک از مسئولان نظام اعم از روسای سه قوه، نمایندگان مجلس، وزرای دولت و به طور کلی تمام مسئولان امر باید اموالی را که در دوران تصدی خود به دست آورده‌اند، در این سامانه ثبت کنند. هدف سامانه ثبت دارایی‌ها این است که مسئولین در طی دوران خدمت، اگر به ناحق مالی افزایش داشته باشد مورد پیگیری قرار گیرد.

بنابر آخرین اخبار تا کنون نزدیک به ۵ هزار نفر از مسئولان در این سامانه ثبت نام کرده‌اند که البته بیش از نیمی از آن‌ها از خود قوه قضائیه هستند. در صورت اثبات نامشروع بودن اموال فرد خاطی، دادگاه‌ها موظف هستند حکم به استرداد همه اموال مذکور و عواید ناشی از آن حسب مورد به عنوان جریمه یا خسارت به بیت‌المال یا صاحب حق را صادر کنند. اما اینکه این سامانه تا چه میزانی توانسته است در روند اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسولان موثر باشد سوالیست که مسولان دستگاه قضا به دلیل تغییر و تحول‌های انجام گرفته در سطوح مدیریتی  این سازمان، فعلا از پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان امتناع کردند.

کار سوت زنی به کجا کشید؟

سوت‌زنی یکی از قوی‌ترین ساز و کار‌هایی است که بسیاری از کشور‌های پیشرو در حوزه مبارزه با فساد به آن رسیده‌اند و در سرتاسر دنیا نمونه‌های جالب‌توجهی برای آن ثبت شده است. سوت‌زن‌ها، افراد یا مؤسساتی که داوطلبانه فساد را بر ملا می‌کنند هستند. در تمام کشور‌های توسعه یافته و حتی بسیاری از کشور‌های در حال توسعه برای حمایت همه‌جانبه از سوت‌زن‌ها قوانینی وجود دارد.

نام بسیاری از آن‌ها به خواست خودشان برای همیشه طبقه‌بندی شده باقی می‌ماند و ضمانت دولتی وجود دارد که سازمان یا شرکت محل کار حق ندارد وی را اخراج یا تبعیضی علیه اعمال کند. دولت ژاپن در قانون حمایت از سوت‌زن‌ها تصریح کرده است هیچ‌گونه رفتاری که وی را از حق یا منافعی محروم سازد نباید بر وی روا داشته شود.

در هند که در سال ۲۰۱۴ قانون مشخصی در این‌باره وضع شد، بر درونی کردن منطق حمایت از سوت‌زن‌ها حتی در داخل شرکت‌های بزرگ و سازمان‌ها نیز تأکید شده است. در کشور‌هایی مانند آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن، قوانین اکیدا متضمن حراست از سوت‌زن‌ها در مقابل هرگونه محرومیت مالی و اجرایی اداری هستند. جالب آنکه طبق قوانین آفریقای جنوبی، سوت‌زن نباید از «هیچ شغل، حرفه، مقام یا سمتی» محروم شود.

در نظام سیاسی چین نیز تأکید شده است که باید از حقوق سوت‌زن‌ها و کانال‌های برملا‌کننده فساد صیانت شود، زیرا به زعم دولت چین، «این امر به شور مردم برای مشارکت در امور سیاسی» و «توسعه نظام اجرایی باز» و در کل شفافیت دولت کمک می‌کند.

برای درونی کردن فرهنگ سوت‌زنی در بسیاری از کشور‌ها متولیان دولتی و بنیاد‌های مدنی به اعطای جوایز نقدی چشم‌گیر هم روی آوردند تا ثابت کنند نه تنها سوت‌زنی امری پسندیده است، بلکه شهروندانی که داوطلبانه مخاطرات آن را می‌پذیرند تا شفافیت را برای جامعه به ارمغان آورند، در خور ستایش و افتخار ملی هستند.

در سال ۲۰۱۰ باراک اوباما رئیس‌جمهور وقت آمریکا قانونی را امضا کرد که سوت‌زن‌ها، حتی اگر از ملیت غیرآمریکایی باشند، با گزارش فساد مالی ، در داخل آمریکا یا خارج از آمریکا، توسط یک شهروند آمریکایی یا یک مقام غیر آمریکایی در ارتباط با شرکت‌ها و مؤسسات آمریکایی، می‌توانند طلب جایزه نقدی کنند. بنیاد‌های مدنی بسیاری نیز وظیفه حمایت و تشویق سوت‌زن‌ها را به عهده گرفته‌اند. مؤسسه کتز، مارشال و بنکز در تکریم سوت‌زن‌ها حداقل ۲۰ مورد اهدای جایزه نقدی را در سال‌های اخیر گزارش کرده است که از ۲ میلیون دلار تا ۶۱ میلیون دلار را در بر می‌گیرد.

در کشور ما نیز دوسالی هست که مجلس شواری اسلامی کلیات طرح سوت زنی را تصویب کرده، اما  هنوز اجرایی نشده است. به جرأت می‌توان گفت در صورتی که چشم‌انداز نهایی شفافیت و مبارزه با فساد  برای شهروندان تا حد مطلوبی محقق نشود، بسیاری از روزنه‌های فساد و ویژه خواری و حتی ناکارآمدی‌های دستگاه‌های حاکمیتی بسته نخواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۳ شهريور ۱۴۰۰
سلام اگر توان پس گرفتن را ندارید از طالبان کمک بگیریدشاید فرجی شود .
ناشناس
۲۰:۵۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
لطفا، درباره این داروی آلرگارد استاپ سیویر که میگن خیلی موثره و هیچ تلفاتی هم نداشته گزارش بنویسید.
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مجلسیها فعلا به قدرت رسین و این فلسفه تاریخه که بعذ از عبور از مردم حافظه ها دلیت شود
امیر
۱۳:۰۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
در کشوری که حسین فریدونها آزادند دانیال زاده ها آزادند ، رستگارسرخه ای ها آزادند ، مالامیری ها آزادند و همه مفسدین آزادند انتظار عدالت و شفافیت مثل انتظار انسانیت داشتن از نتانیوها و صهیونیست هاست .
منصور
۱۲:۳۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
بعضی اینقدر گردنشان کلفته که با تبر هم نمیشه بزنی
منصور
۱۲:۳۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
اخه عزیزم اسم همه را که نمیشه بیاری // والا سنگ رو سنگ بند نمیشه // قبول دارید ؟؟
علی
۱۲:۳۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
فاسد ترین حکومت های دوران تاریخ ایران
قاجار
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
آقا زاده یا آقا دزده ؟!؟!؟ کدومشو بگم ؟! : اینکه چرا مردم افشا گری نمی کنند به خاطر این است که :: بعضی از این تک رجال ها و شیخ الرجال ها منتظرند من وشما اسم یه یقه سفید را ببریم بلافاصله گردن سیخ می کنند و در وصف اون چرت وپرت می گویند
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
واقعا"عقل چیز خوبیه !!!! : من تعجب می کنم وقتی حضرت موسی از دریای شکافته شده عبور کرد چطور فرعون که در تعقیب او بود یک لحظه فکر نکرد که این یک تله برای اوست وبدتر از فرعون سربازاش هم پشت سر اون وارد تله شدند ؟!؟!؟! حالا تو مملکت ما یقه سفید ها دزدی کرده ومی کنند !!! چرا دولت واز مابهترون هوای اونها را دارند ؟!؟!آیا اینها مثل سربازان فرعون نیستند ؟!؟!؟
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
چرا مجلس به وعده خود مبنی برصدورمجوز استخدام ۱۵۰۰۰کارنامه سبز عمل نکرد یا وعده ندن یا اگه وعده ای میدن عمل کنن آموزش وپرورش اعلام کرد که کارنامه سبزها را استخدام نمیکنن سوال اینجاست اگه قرار به استخدام کارنامه سبزها نبود چرا اسفند ۹۹از کارنامه سبزهای ۱۳۹۸ اقدام به مصاحبه مجدد گرفتن واین افراد باهزار امید وبا صرف وقت وهزینه که بعضیا با طی هزارکیلومتر ازشهرستان واسه مصاحبه راهی پایتخت شدند اگه قرار براستخدام نبود چرا مردم سر کار گذاشتن و باصرف هزینه و وقت مردم باعث امیدواری بی جهت مردم شدند چرا هفت ماه است که هم مجلس وهم آموزش پرورش اعلام میکردند کارنامه سبزها استخدام میشن الان چرا اعلام کردند استخدامی درکارنیست چرا سربازمعلم ها ونهضتی های که رشته آنها هیچ ربطی به شغل معلمی نداره بدون هیچ آزمونی استخدام کردند مسئولان محترم اطف کنند وعده الکی به مردم ندهند
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
چرا مثل چین با این همه جمعیت فساد کران را کردن می زنند تا دیک ریشه نکند ولی در ایران

این همه فساد راند سوداگری غارت منابع ملی جیب مردم همه آنها سکوت خیانت است به خون شهیدان شعار انقلاب راه امام رفته است
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
چون چینی ها دین ندارند که عده ای پشت دین مخفی شوند و به اسم دین هر بلایی بر سر خلق خدا بیاورند !!!
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مسلما کارد دسته خودش را نمی برد.صحبت کردن در رابطه با قانون از کجا اورده ای و غیره ففط جهت سرگرمی مردم فقیر و بیچاره و بیکار و گرسنه و پاپتی می باشد که حدود نوددرصد انها را کرده اند یارانه بگیر و دست نگر این طبقه اشرافی و کاخ نشین
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
زاکانی شاخ شکن گردن یقه سفید ها را بشکن !!
محمد
۱۰:۳۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
با سلام، مسئولینی که از خدا بی خبرید نمی‌دانید خوردن پول بیت المال چه عواقبی در این دنیا و آن دنیا دارد؟ این پولها خوردن ندارد شاید در حال حاضر لذتش رو ببرید ولی فکر بعدش باشید فکر خانواده خودتون باشید که با لقمه حرام زندگی می‌کنند و یقین بدونید که آخرش به بیراهه میرن خدا به فریادتان برسد....
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
به نظرم اینها جهان آخرت را قبول ندارند وبه قولی می گن :حالا تا اون موقع !!!!کی رفته وکی اومده ؟!؟!
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مردم رو قضاوت نکن.
خیلی از مسئولین ایمانشون از من و توهم بیش تره.
و هیچ کی هم خبر نداره که آیا 2 ساعت دیگه زنده هستش یا نه.
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
این همه فساد در دستگاه رکورد رو شکستیم
این مفسدین خیر سرشون از کلی فیلتر گذشتن تا رسیدن به این همه دزدی و اختلاس
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
یک بنده خدا ( نیازمتد) زنگ زد که برای ترخیص فرزند بیمارش به خاطر هشتاد هزار تومان بیمارستان کارت ملی بچه ام را گرفت برایش به اندازه توانم ۲۰۰ هزار تومان واریز کردم . ذهنم درگیر شد که خونه رفت چی بخوره ........... باز دیروز یک بنده خدا دیگری زنگ زد که الان چند روز بیمارستان هستم ( انگشت پایش در حال سیاه شدن بود ) هزینه ترخیص ندارم فقط ۱۰۰ هزارتومان دارم .گفتم نگران نباش ببین چقدر میشه زنگ بزن سعی میکنم پرداخت کنم . باز ذهنم درگیر شده رفت خونه خرج درمان ، خورد و خوراک و ..‌‌‌‌‌‌‌چگونه ‌تامین کند . من هم یک کارمند بازنشسته ام با مشکلات خاص خودش و.....البته افتخار میکنم که خدمت میکنم . نمیدونم مقصر کیست
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مطمئن باش تو پیروز واقعی هستی چون خدا در کمین ستمکاران یقه سفید و....بوده و هست !!!
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مگر در مملکت اسلامی یقه سفید هم پیدا میشه ؟!؟!؟!؟!،،؛:"'-$#/&*)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
پس چرا دستگهای نظارتی برخورد نمیکنند مانند شهرداری طرف خلاف کزده از منطقه که تخلف کزده میرود منطقه دیگز پست میگیرد حالا امیدواریم اقای زاکانی تحولی در دستگاه نظارت شهرداری ایجاد کند.
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
زاکانی "شاخ شکن" و" گردن کلفت شکن " است آنطور که خودش در انتخابات می گفت :ومطمئن باش این شاخ شکن و گردن شکن در یک حرکت هم شاخ وهم گردن را با هم می شکنه اونهم حرکت برق آسا وکسری از ثانیه !!!
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
تا کنون چندین بار است تحت عنوان های مختلف اینگونه اخبار را منتشر کرده اید
آیا واقعاً نمیدانید اینها چه کسانی هستند؟
چرا سربازان گمنام امام زمان این تروریست های اقتصادی را معرفی نمی‌کنند؟
آیا وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت اطلاعات و وزارت دادگستری از وجود این اشخاص بیخبر هستند؟
اگر آنها خبر ندارند شما از کجا خبردار شده اید؟
هم مردم و هم مسؤلین مرتبط میدانند اینها کی هستند و حوزه فعالیت آنها کجاست ولی چرا در حد حرف و خبر سالهاست که باقی مانده الله اعلم
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
ای کاش فریاد رسی بود
ای کاش قانون فقط برای مردم نبود
ای کاش قانون برای مسعولین هم بود
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
خوبه یه شماره مثل ۱۱۰ یا ۱۱۵ داشته باشیم که گزارشهای فساد مسئولان را گزارش و پیگیری کنند ،یا اینکه مردم بتوانند به آن شماره پیامک بدهند
بهتراست تمام نماینگان مجلس و مدیران کل و جزء و وزرا و معاونان آنها از اول انقلاب تا حال اموالشان بررسی شود
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
اگه بخوان سوت زنی کنن گلوشون پاره میشه به اندازه ادوار گذشته جامهای جهانی باید سوت بزنن
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
یقه سفید همین الان یعنی ساعت ۸ و نیم صبح توی مشهد زلزله اومد بنظرم ۴ ریشتر بیشتر بود yjc بحمب پیگیری کن ببین راست میگم یا نه
ناشناس
۰۸:۵۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
تا وقتی این رانت خواران آنقدر در سه قوه کشور آنقدر نفوذ دارند که زندان هم مثل هتل برایشان می باشد و رفت و آمدشان در زندان راحت است ، نمی شود کاری کرد!
ایرانی
۰۸:۳۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
اموال مسئولین و فرزندان و بستگانشان در این 42 سال باید حسابرسی شود ....... البته چه کسی حسابرسی کند مهم است!!!
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
گدازاده ای بیش نبودند ....
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
نصف دارایی ملت 85 میلیونی در اختیار 500 نفر خدایا انوقت من گیر 20 میلیون وام 18 درصد هستم.....
ناشناس
۰۸:۲۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
حرافی مسئولین و سرکاری مردم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
محمد
۰۸:۱۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
گیرم ما سوت زدیم و طرف دستگیر شد اما بعد مدتی میاد مرخصی و به ریش همه میخنده.
ناشناس
۰۸:۱۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
هر کی علم و تجربه اش رو برای حل مشکلات در اختیار جمهوری اسلامی قرار نده اون دنیا باید تقاصش رو هزار برابر پس بده
ناشناس
۰۸:۰۲ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
کار مجلس مدارا با سرمایه داران و فشار حداکثری بر قشر متوسط و ضعیف
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
هر جای دنیا بروی آسمان همین رنگ است همیشه شاه دزدها آزادند و آفتابه دزد ها گرفتار می شوند
ناشناس
۱۰:۳۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مجلسی ها خودشون همون سرمایه داران از خدا بی خبرند ....
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
مجلس خودشان منافع دارنند از این وضع چند نماینده حواله هزار تاتی خودرو گرفتن همه دستشان تو یک کاسه است چرا قانون برای ریشه کردن فساد که چهل سال زندگی مردم اقتصاد کشور را نابود کرده در حد شعار است حق ایرانی با این منابع پنچاه درصد حر ج مرج گرانی ناحق در همه جا فساد راند سوداگر دلالی چه در بورس چه در همه دستگاه ها خودرو مسکن فولاد سیمان تا بغعه بس کنید این وضع جمع کنید افغانستان عراق از ما اقتصادشان بهتر است