به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی زینیوند استاندار کرمان صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در ادوار و در دولتهای مختلف در استان کرمان به عنوان پهناورترین و یکی از مهمترین استانهای کشور کارهای مهمی در حوزه توسعه و زیرساختی انجام شده است اظهار داشت: با این وجود استان کرمان از توسعه نامتوازن رنج میبرد.
او با اشاره به توسعه نامتوازن استان در بخشهای اقتصادی بیان کرد: کرمان در توسعه معادن و فولاد پیشرفت خوبی داشته و در سطح دنیا حرف برای گفتن دارد با این وجود در بعضی از بخشها از جمله کشاورزی، گردشگری، خدمات، مشاغل کوچکتر و صنایع واصل به جایگاه واقعی خود نرسیدیم.
استاندار کرمان با بیان اینکه ظرفیتهای نهفته زیادی در استان کرمان وجود دارد که برای توسعه آن نیاز به افزایش فعالیت در این حوزهها داریم ادامه داد: توسعه نامتوازن مناطق معضل دیگری است که استان کرمان از ان رنج میبرد.
او با اشاره به اینکه برخی از مناطق استان کرمان بسیار محروم هستند و این محرومیت شایسته نام استان کرمان نیست و باید برای رفع آن آنها برنامهریزی شود افزود: هر چند تاکنون برنامهریزیهایی هم انجام شده و امیدواریم با توجه به سند چشم انداز ۱۰ ساله و دیگر اسنادی که نوشته شده، به یک توازن قابل قبول در بخشهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی و مناطق برسیم.
زینیوند به چالشها و نقاط ضعفی که در مسیر توسعه استان قرار دارد نیز اشاره کرد گفت: نباید استان را به صورت منطقهای ببینیم و مسئولان استان نباید بین نقاط مختلف استان تبعیض قائل شوند و این نخستین چالشی که در استان با آن مواجه هستیم.
او با بیان اینکه باید به یک گفتمان واحد در راستای توسعه متوازن استان برسیم تصریح کرد: هر چند تاکنون به موفقیتهایی در این حوزه رسیدیم، اما هنوز گفتمان و اعتقاد واحدی در این حوزه شکل نگرفته است.
استاندار کرمان با اشاره به چالشهایی که در حوزه زیرساختی در استان وجود دارد، گفت: عدم وجود و کمبود راه آهن، بزرگراه، آب و برق در نقاط مختلف استان جزو چالشهای اساسی ما است و اعتقاد داریم که باید به شیوه دانش بنیان و به شیوه روز استان را مدیریت کنیم و در مدیریت استان نباید نگاه سنتی داشته باشیم.
او فرهنگ کار و کارآفرینی، تقویت دانش بنیانها و ... را از دیگر چالشها و نقاط ضعف استان برشمرد و گفت: در این حوزهها در سطح نام و آوازه استان کرمان نیستیم با این وجود همه این چالشها احصا شده، بر روی آن کار و برای آن سند نوشته شده و استان کرمان آماده جهش است.
زینیوند با اشاره به مشکلاتی که در حوزه معادن و استفاده از ظرفیت سرشار معادن، گردش مالی و بازگشت سهم استان کرمان از معادن وجود دارد نیز اشاره کرد و افزود: اقدامات موثری در این حوزه انجام شده و برخی از شرکتها بخشی از گردش مالی خود را به استان آوردهاند.
او با بیان اینکه در حوزه سهم استان از حقوق دولتی اقدامات خوبی شده، اما قانون مجلس برای آن سقف گذاشته افزود: استانهای معدنی از این موضوع متضرر میشوند با این وجود منابع مالی را هدایت و بخشی از آن را در بانکها سازماندهی کردیم و از قِبَل آن به مشاغل کوچک وام ارزان قیمت میدهیم که امسال از این محل ۱۲ هزار شغل تعریف کردیم.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ را ملزم کردیم که در حوزههای تخصصی مانند گردشگری، شرکت و هلدینگ تأسیس کرده و بخشی از پول خود را به حوزه ظرفیتهای نهفته استان آورده و در زمینه توازن توسعه در استان کمک کنند گفت: اقدامات زیادی در استان انجام شده، اما ناکافی نیست و باید افزایش پیدا کرده و تکمیل شود.
انتهای پیام/س
منبع : تسنیم