سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در سازمان هواپیمایی کشوری مطرح کرد؛

جدیدترین ساز و کارهای ثبت پهپادهای غیر نظامی در کشور

کنی گفت: از سال ۹۹ مقررات ثبت پهپاد‌های غیر نظامی تبیین شده و همسو با مقررات بالادستی سازمان ایکائو و همچنین مقررات داخلی کشور تدوین و اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد کنی  مسئول پرنده‌های فوق سبک سازمان هواپیمایی کشوری در گفت و گوی  تلویزیونی درباره ساز و کار ثبت پهپاد‌های غیر نظامی در کشور گفت: از سال ۹۹ مقررات ثبت پهپاد‌های غیر نظامی تبیین شده  که مقررات ۹۰۶۰ است که بر اساس مقررات بالا دستی سازمان ایکائو و همچنین مقررات داخلی کشور تدوین و اجرا می‌شود.

او ادامه داد: این مقررات تصویب شده و به تأیید ریاست سازمان رسیده و در حال اجرای مقررات هستیم.

مسئول پرنده‌های فوق سبک سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص چرایی ثبت پهپاد‌های غیرنظامی در کشور گفت: به طبع زمانی که خدمات پهپادی گسترش زیادی در جامعه پیدا کرد، نیاز ایمنی و امنیتی این امر باعث شد که در سازمان این موضوع پیگیری شود. همچنین مقرراتی که در سازمان جهانی ایکائو و اتحادیه اروپا مبنی بر استفاده از به کارگیری پهپادها، آموزش و صدور گواهینامه‌های تخصصی و ایمنی پهپاد‌ها به وجود آمد، سازمان را بر آن داشت تا در این امر جدیت بیشتری داشته باشد.

کنی در ادامه اظهار کرد: در این مقررات به همه جنبه‌های موضوع فکر شده است، به غیر از پهپاد‌های اسباب بازی، بر این اساس همه پهپاد‌ها غیر از پهپاد‌های اسباب بازی نیاز به دریافت مجوز و گواهینامه صلاحیت پرواز کاربر دارند.

مسئول پرنده‌های فوق سبک سازمان هواپیمایی کشور با بیان اینکه مجوز به دو صورت اجرا می‌شود، گفت: یک اینکه خود پهپاد وسیله پرنده است که گواهینامه ثبت و رجیستری و پلاک برای آن صادر می‌شود و در سامانه uas.cao.ir تعبیه شده که بالغ بر ۵ هزار پهپاد در این سامانه ثبت نامه کردند که در حال حاضر برای هزار پهپاد مجوز‌ گواهینامه ثبت و همچنین پلاک صادر شده است.

کنی اظهار کرد: شاخص‌هایی درج شده در سامانه از قبیل اطلاعات خود پرواز، اطلاعات کاربر، اشخاص حقیقی و حقوقی و سایر مدارک و مستندات قانونی از سوی مالک پهپاد باید ارائه شود.

مسئول پرنده‌های فوق سبک سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: مالکان پهپاد در بخش خصوصی و حقیقی به صورت رایگان در یک بازه محدود ثبت پلاک می‌شوند و حقوقی‌ها و مالکان حقوقی باید هزینه پرداخت کنند.

او با بیان اینکه گواهینامه صلاحیت پرواز، گواهینامه‌ای است که کاربر پهپاد از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت می‌کند که مجاز می‌شود پرواز پهپاد را به صورت عمومی و تخصصی انجام دهد، افزود: بنابر آموزش‌هایی که در مراکز مجاز تدوین شده، از سوی آموزشگاه‌ها برای افراد گواهینامه صادر می‌شود.

کنی تصریح کرد: گواهینامه‌ها در گروه‌های خاص کشاورزی، تصویربرداری و حمل بار و نقشه برداری تقسیم شده است که کاربران اقدام به انجام آموزش‌های خاص در مراکز مجاز و دریافت گواهینامه می‌کنند.

مسئول پرنده‌های فوق سبک سازمان هواپیمایی کشوری یادآور شد: سازمان هواپیمایی کشوری متولی اجرا نیست و متولی ارائه گواهینامه‌های عملیاتی و بهره برداری در این خصوص است و در صورتی که مراکز آموزشی درخواست کنند از جهات مختلف تکنیکالی، ایمنی و امنیتی مورد بررسی قرار می‌گیرند و مراکزی که مجاز به دریافت گواهینامه آموزشی شوند، مجاز به انجام آموزش و معرفی به سازمان می‌شوند.

کنی با بیان اینکه آموزش‌ها در مراکز آموزشی انجام می‌شود، اما گواهینامه (Remote pilot license) در سازمان هواپیمایی کشوری صادر می‌شود، افزود: کاربران خود به سازمان برای دریافت گواهینامه مراجعه نمی‌کنند، بلکه موسسات آموزشی مجاز کاربران را معرفی می‌کنند و سازمان برای کاربران گواهینامه صادر می‌کند و به مراکز آموزشی تحویل می‌دهد تا گواهینامه‌ها به دست کاربران برسد.

او در پایان بیان کرد: کاربرانی که گواهینامه دریافت می‌کنند مجاز می‌شوند که در شرکت‌های خدماتی مشغول به فعالیت تجاری شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۴۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
ثبت موشک هم دارید
ما بچه های پیام نور روی پیشرانه موشک ها کار می کنیم گاها ارتفاع پرواز موشک هامون به بالای 50 میرسه
البته موشک های ما برای کارهای عملی هوا و فضا هست