سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹۰ در صد منابع آبی کردستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: براساس اطلاعات بدست آمده، سالانه ۸۱۴ میلیون و ۲۵۳ هزار مترمکعب آب در بخش کشاورزی استان مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان اظهار داشت: حدود ۹۰ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، بنابراین استفاده بهینه از آب در این بخش بسیار مهم است.

آرانژاد با اشاره به این که سالانه ۸۱۴ میلیون و ۲۵۳ هزار مترمکعب آب در بخش کشاورزی استان مصرف می‌شود ،اضافه کرد: مصرف سالانه آب در بخش شرب کردستان ۸۳ میلیون و ۶۵ هزار مترمکعب و در بخش صنعت نیز ۷۰ میلیون و ۷۶۴ هزار مترمکعب است.

او یادآور شد: در مجموع سالانه ۹۶۸ میلیون و ۸۲ هزار مترمکعب آب در بخش‌های مختلف شرب، کشاورزی و صنعت استان مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اینکه ۷۳ درصد منابع آبی زیرزمینی و ۱۴ درصد آب‌های سطحی کردستان در نیمه شرقی استان قرار دارد، افزود: ۲۷ درصد آب‌های زیرزمینی و ۸۶ درصد آب‌های سطحی نیز در غرب استان واقع شده است

آریانژاد اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری به طور میانگین ۳۰۷ میلیمتر بارش در نقاط مختلف استان ثبت شده که نسبت به دراز مدت ۳۰ درصد کاهش داشته است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهر‌های مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه‌های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه‌های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سد‌ها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

انتهای پیام/م

برچسب ها: مصرف آب ، کشاورزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.