سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹ طرح آبخیزداری در کردستان به بهره برداری می‌رسد

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: همزمان با هفته دولت ۹ طرح آبخیزداری در هفت شهرستان استان به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،پیمان فتاحی مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان این که همزمان با هفته دولت ۹ طرح آبخیزداری در هفت شهرستان استان به بهره برداری میرسد،  اظهار داشت: برای اجرای این طرحها در سنندج، بانه، سروآباد، کامیاران، دیواندره، بیجار و دهگلان ۱۱۹ میلیارد و ۱۹۷ میلیون ریال هزینه شده است.

فتاحی اشتغالزایی این طرح ها را ۱۱ هزار و ۲۹۱ فرصت شغلی اعلام کرد و افزود: آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که بر اساس اصول مدیریت پایدار حوزه آبخیز، به منظور حفاظت از منابع آب و خاک به اجرا در می‌آید و در کنار آن برای بهره برداران محلی شغل ایجاد و یا تثبیت می کند.

او گفت: افزایش و توسعه پوشش گیاهی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، کنترل هرز آب‌ها، کاهش سیل خیزی، بهره وری بهینه از نزولات آسمانی، ارتقای آگاهی عمومی و توسعه مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی و کمک به توانمند سازی جوامع محلی از اهداف اجرای این طرح ها به شمار می آید.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یکی از اقدامات شاخص وکم نظیر معاونت آبخیزداری اداره‌کل را رصد اقدامات انجام شده در سالهای گذشته اعلام کرد و یادآور شد: از سال ۷۲ تا سال گذشته حدود ۱۱ هزار سازه مکانیکی آبخیزداری در استان اجرا و پنج هزار هکتار از مزایای این طرح ها بهره‌مند شده است.

فتاحی تاکید کرد: بهترین راهکار برای مقابله با سیل را جلوگیری از رسوب‌گذاری و فرسایش خاک، کنترل روان آب و سیلاب، تغذیه سفره‌های زیرزمینی از طریق اجرای عملیات‌های بیولوژیک آبخیزداری در مراتع مانند کپه کاری، بذرپاشی و بذرکاری است.

او گفت: کنترل، قرق و توسعه و غنی سازی جنگل با بذر و نهال در سطح جنگل‌ها، عملیات‌های مکانیکی آبخیزداری مانند احداث سدهای رسوبگیر سنگی ملاتی، سنگی گابیونی و بیومکانیکی آبخیزداری مانند بانکت بندی، اجرای پروژه‌های آبخوانداری و در نهایت تقویت و توسعه پوشش گیاهی نیز در این زمینه بسیار کمک کننده است.

از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده است و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

دوم تا هشتم شهریور ماه مصادف با شهادت مظلومانه ۲ شخصیت فداکار انقلاب، محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.