سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان بررسی می‌کند؛

هزارتوی مشکلات دولتی تازه‌نفس/ چه کسی داوطلب کمک به دولت می‌شود؟

این روزها دولت تازه تاسیس شده و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حالا مدت ها از انتخابات ریاست جمهوری گذشته است، دولت تازه تاسیس شده و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. از همین رو نیز درصدد برآمدیم تا ببینیم در میانه راه این همه مشکل، وظیفه احزاب مختلف در کمک به دولت چیست؟

شرط اول؛ آیا دولت از احزاب کمک می‌خواهد؟

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اولین فردی بود که در پاسخ به ما گفت که در صورتی که دولت پذیرای دیدگاه‌ها و نقطه نظرات احزاب باشد، احزاب می‌توانند در ارائه برنامه جهت اجرای سیاست‌های دولت جدید وارد عمل شوند و دیدگاه‌های خود را ارائه دهند تا دولت از آن پیشنهادات استفاده کند.

موضوعی که احمد شریف فعال سیاسی اصلاح طلب هم آن را به گونه‌ای دیگر بیان کرده و گفت که اگر از سوی دولت تقاضایی شود وظیفه هر شخص است که به دولت کمک کند تا مشکلات حل شود؛ اما مساله این است که هنوز تقاضایی از سوی دولت در این زمینه صورت نگرفته است؛ این در حالی است که معمولا تعامل به صورت دو طرفه انجام می‌شود و دولت باید از احزاب کمک بخواهد تا در راستای حل مشکلات کشور به دولت کمک شود و بحران‌های کشور حل و فصل شود. هنوز دولت تشکیل نشده اما بعدها اگر تقاضایی در این زمینه باشد جمع در این باره تصمیم خواهد گرفت.

پس از این صحبت‌ها حالا شاید یک پرسش دیگر مطرح شود مبنی بر اینکه آیا به راستی دولت سیزدهم روحیه تعامل دارد؟

شرط دوم؛ آیا دولت سیزدهم روحیه تعامل دارد؟

محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سوال ما این گونه توضیح داد که آقای رئیسی خودش دارای روحیه خوبی در زمینه تعامل خواهد بود، به خصوص که همین خط ارتباطی که با نخبگان برقرار کرده که نشان این است که تمایل دارد تا از دیدگاه نخبگان جامعه بهره‌مند باشد؛ اما این که در کل دولت چقدر این روحیه تعامل وجود داشته باشد من نمی دانم، زیرا چندان با روحیه افرادی که انتخاب شده اند آشنا نیستم اما خود آقای رئیسی از روحیه انتقاد پذیری خوبی بهره مند است و تلاشش هم دست کم در این گام های ابتدایی این بوده که در پی شنیدن صدای نخبگان جامعه باشد.

او مصداق این موضوع را هم تشکیل سامانه «یاران رئیسی» برای مشارکت مردم در معرفی اعضا و مدیران دولت سیزدهم به رئیس جمهور منتخب دانست که در این سامانه از همه نخبگان، فرهیختگان، گروه‌ها، احزاب، تشکل‌ها و آحاد مردم دعوت شده تا چنانچه فردی را در تراز دولت مردمی می‌شناسند، نسبت به معرفی وی اقدام کنند تا در هر مقامی به دولت کمک کنند.

بیژن مقدم فعال سیاسی اصولگرا هم در گفت‌وگویی با صحه گذاشتن بر این موضوع بیان کرده بود که  درست است که آقای رئیسی را در چارچوب حزبی نمی توانیم تعریف کنیم؛ اما آن چیزی که از روش و منش وی بر می‌آید این است که او نگاه مثبت و خوبی به جریان های سیاسی دارد، رویکردش به جریانات، احزاب و گروه‌ها هم  منفی نیست.

بنابراین تا اینجای کار به نظر می‌رسد که هم احزاب آماده کمک به دولت هستند و هم دولت دارای روحیه تعامل با احزاب است و حال سوالی که بر جا مانده این است که احزاب چگونه می‌توانند به دولت کمک کنند؟

شرط سوم؛ احزاب چگونه می‌توانند به دولت کمک کنند؟

و بازهم حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرایی بود که در این باره به ما گفت که اگر دولت پذیرای دیدگاه‌ها و نقطه نظرات احزاب باشد، احزاب می‌توانند در ارائه برنامه جهت اجرای سیاست‌های دولت جدید وارد عمل شوند و دیدگاه‌های خود را ارائه دهند تا دولت از آن پیشنهادات استفاده کند. آنچه که در شرایط امروز کمک کننده به نظر می‌رسد امیدوار کردن مردم توسط احزاب نسبت به آینده کشور و به حل مشکلات معیشت شان در آینده است؛ این موضوع هم با بررسی دقیق برنامه های دولت ، تنظیم و تحلیل این برنامه ها و کمک به اجرای مطلوب این برنامه ها اجرایی می‌شود تا بتواند مشارکت مردم را مجددا افزایش دهد و هم انگیزه مردم برای همکاری با دولت در تحقق اهداف دولت سیزدهم افزایش دهد.

و اما محمدعلی وکیلی؛ او هم با اشاره به چند نکته تاکید کرد که در ابتدا احزاب حامی نباید سهم خواهی کنند، سایر احزاب نقد منصفانه داشته باشند و راهکار ارائه دهند، انتظارات را مدیریت کنند که فراتر از ظرفیت دولت نباشد و پمپاژ یاس در جامعه نداشته باشند، زیرا یاس مهم ترین عامل آتشفشان خشم است.

اما ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران‌زمین معتقد است احزاب می‌توانند نیرو‌های کارآمد برای قرار گرفتن در حلقه مدیریتی کشور از اعضای کابینه و هیات وزیران گرفته تا مدیران سطوح میانی را معرفی کنند و به دولت مستقر در زمینه‌های مختلف کمک کنند و مشاوران امین برای دولت باشند. احزاب به عنوان دولت در سایه می‌توانند با دو هدف در عرصه فعالیت‌های حزبی ظاهر شوند. یکی از این وظایف می‌تواند کمک به دولت مستقر در زمینه‌های مختلف باشد. احزاب با تقویت خودشان و قابلیت‌هایی که کسب می‌کنند می‌توانند بهترین یاران صدیق و مشاوران امین برای دولت باشند البته مادامی که دولت به آن‌ها توجه جدی کند.

و اما در پایان باید گفت حالا که بساط گره‌ها و مشکلات دولت از همیشه بازتر است و جامعه با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، شاید بهتر باشد که هر فرد ، گروه و حزبی فارغ از جریانات سیاسی خود به کمک دولت شتافته و از هر اقدامی که از دستش برمی‌آید دریغ نکند.

فاطمه تورانلو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
لطفا دکتر علی عبدالعالی رو به دکتر رییسی برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کنید تحول اساسی در آموزش و پرورش خواهند داد ان شاءالله
ناشناس
۰۰:۱۸ ۰۳ شهريور ۱۴۰۰
سلام لطفأ به فکر واکسن کرونای دانشجویان هم باشید.
ناشناس
۱۹:۱۱ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
مردم به وزیر ومدیر کارکشته وبلد وکارشناس ومتخصص ومتعهد به خدمت نیاز دارند، فهمیدید!! ؟؟
ناشناس
۱۵:۱۶ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
تا چهار سال اول شعار همینه مشکلات همه مربوط به دولت قبلیه چهار سال بعدی شعار نمیگذارند کار کنیمه
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
انشاءالله خداوند کمک می کند و شیاطین شکست می خورند. مثل همیشه.
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
سلام اجازه بدین تا دولت تشکیل بشود، هنوز وزرا، رای
اعتماد نگرفتند یه عده شروع به غر زدن کردن. صبرکنید
تا اول دولت جدید تشکیل بشود و....
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
متاسفانه افراد حال حاضر که برای کابینه معرفی شده اند چندان کارشناس نیستند. وقتی وزیر پیشنهادی وزارت راه هنوز نمی داند که وزیر نفت نیست و فریادهای نمایندگان نیز باعث نمی شود او بداند که چه میگوید و این گاف بزرگ موجب مضحکه شدن این وزیر و کشور در سطح بین المللی شده است خدا بداد این مردم بیچاره برسد.
اگر باور نکنیم که گرفتاریهای این کشور راه حل علمی دارد و نخواهیم باج دهی به اربابان قدرت را کنار بگذاریم در آینده ی بسیار نزدیک شاهد فروپاشی مملکت و فلاکت و بدبختی مردم خواهیم بود
ناشناس
۰۹:۰۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
دولت از درون پوکیده اقای رئیسی یه سال دیگه میفهمه چه دولتی رو تحویل گرفته
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
الان درافغانستان همه چیز گران وهروز گرانتر ومسؤلی ومود نداره پاسخ بگه وفساد وهرج ومرج دربازاروجود داره!؟!؟ اگردقت کنیم، میبینیم، درایران هم همین وضع حاکمه، فقط اینجاکرونا بیداد می کنه ولی اونجا خبری از کرونا نیست!!! تازه اونا کثیف وبدون ماسک والکل هستند. خبری ازواکسن هم نیست؟! قضیه جیست درایران!؟!
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
اگه نمی‌تونن درستش کنن چرا واسه انتخابات سینه چاک کردن؟؟؟
چرا حقوق کارمندان بدبخت رو نمیدن؟ مردم دارن زیر گرونی و بی‌پولی له می‌شن
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
متاسفانه دولت مردمی با مشکلات عدیده ای روبروست
ملت باید همه همکاری کنند تا اینشالله بر مشکلات فایق ایند
ماشالله عرص 20 روز برای مشکلات داروی کرونا و واکسن کرونا خوب کار کردند
اینشالله با وزرای جهادی و جوان .با توکل بخدا و ملت
همه مشکلات برطرف میشه
ناشناس
۰۸:۳۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
با این کابینه ای که معرفی شده خدا به خیر بگرداند
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
سلام شمارا به خدا واقعا به فکر مامردم باشید ،گرانی ارزاق عمومی الان کمر شکن است ، بیشترش نکنید
مهندس محمد شرافت
۰۸:۰۹ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
سلام ادب احترام
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
دولت تازه نفس نیومده با گرونی نفسمون رو برید
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
این گرونی مال دولت قبل بود. این بدبختا باید درستش کنند.
ناشناس
۰۷:۳۹ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
رییسی دوست داریم
ناشناس
۰۷:۳۸ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
وااااااای چقدر سنگشو به سینه میزنید
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
اگر بفهمی .دولت مردمی کمتر از 20 روز سرکار امده و هنوز با وزرای روحانی کار میکند
دولت مردمی وارث مشکلات عدیده ای است
گرانی .تورم .بیکاری جوانان و گرانی مسکن .کمبود بودجه
خدا فقط به این دولت صبر پیامبر عیوب بدهد
اصلا از کدام مشکل شروع کنند
گرفتن دزدان فراری
یا اختلاس گران .احتکار گران .دزدان .رشوه گیران
تمام این خلاف ها هم بر علیه دولت هستند .بخاطر اینکه منافع شون در خطر افتاده
کانالهای معاند .اگر شایعه نمیکردند که
اگر به رییسی رای دهید
دیوار برای جدایی پیاده رو ها میکشد تا زنان از مردان جدا شوند
هیچ وقت روحانی رای نمیاورد
اشخاصی مثل تو .مقصر وصع کنونی هستند
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
بنده خدا روحانی چه میراث زیبایی به جا گذاشت
ناشناس
۰۸:۳۶ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
فعلا همش برمیگرده به روحانی
مثل زمان روحانی که همش گفتن احمدی نژاد
ناشناس
۰۷:۳۳ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
چقدر مشکلات ؟