سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وفایی:

تصویب ایجاد و تعیین محدوده مناطق آزاد با پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس امکان پذیر است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه گفت : در شورای برنامه ریزی استان به عنوان بالاترین نهاد تصمیم گیرنده تنها در خصوص برنامه‌های توسعه‌ای استان می‌توانیم پیشنهاد دهیم و قطعا این پیشنهادات در تصمیم گیری دولت جهت توسعه منطقه اثرگذار خواهد بود .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، حبیب الله وفایی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه با بیان اینکه تصویب ایجاد و تعیین محدوده مناطق آزاد با پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس امکان پذیر است، گفت: در شورای برنامه ریزی استان به عنوان بالاترین نهاد تصمیم گیرنده تنها در خصوص برنامه‌های توسعه‌ای استان می‌توانیم پیشنهاد دهیم و قطعا این پیشنهادات در تصمیم گیری دولت جهت توسعه این منطقه اثرگذار خواهد بود.

او گفت : هم اکنون وسعت منطقه آزاد قصرشیرین حدود ۷۲۰۰ هکتار است و در نظر داریم دو مرز پرویزخان و خسروی هم به محدوده این منطقه اضافه شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه تصویب منطقه آزاد قصرشیرین را نقطه عطفی در توسعه استان خواند و افزود: این امر به شرطی محقق می‌شود که بتوانیم از تمام ظرفیت‌های این منطقه استفاده کرده و سرمایه‌های سرگردان کشور را جذب این منطقه کنیم.

وفایی توسعه صادرات تولید محور را رمز موفقیت این مناطق عنوان کرد وافزود: خوشبختانه دو مرز پرویزخان و خسروی صادرات محور بوده و الحاق این دو به منطقه آزاد قصرشیرین میتواند این منطقه را به اهداف اصلی خود نزدیک کند.

منطقه آزاد قصرشیرین رقیبان بسیاری دارد

بهزاد باباخانی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به مهم خواندن تصویب راه اندازی منطقه آزاد قصرشیرین گفت: تصویب این منطقه کار مهمی بود، اما مهمتر از آن اجرایی کردن این منطقه و بهره برداری از آن است.

او افزود: مناطق آزاد بخشی از خاک یک کشور هستند که با قوانین متفاوت در تجارت اداره می‌شوند و تسهیلات و معافیت‌هایی برای سرمایه گذاران در آن در نظر گرفته می‌شود.

باباخانی توسعه صادرات و بهبود تراز تجارت، جذب سرمایه گذاری بویژه سرمایه گذاری خارجی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای مناطق کمتر توسعه یافته را سه هدف اصلی راه اندازی مناطق آزاد عنوان کرد و افزود: هدف اصلی این مناطق توسعه صادرات تولید محور است.

او با اشاره به موفقیت‌های کشور چین در بهره برداری از مناطق آزاد گفت: چین هم اکنون ۲۰۰ منطقه آزاد دارد و توانسته از طریق این مناطق صادرات خود را به میزان چشمگیری افزایش داده و از طرفی تکنولوژی‌های مختلف را وارد کشور خود کند.

او با اشاره به راه اندازی مناطق آزاد در ایران در اواخر دهه ۶۰ گفت: با توجه به تجربه موفق برخی کشور‌ها از جمله چین راه اندازی این مناطق از اواخر دهه ۶۰ در ایران آغاز شد.

باباخانی با اشاره به نسل بندی مناطق آزاد کشور ادامه داد: نسل اول این مناطق در چابهار، کیش و قشم در اواخر دهه ۶۰ راه اندازی و نسل دوم آن هم در انزلی، ماکو، ارس و اروند در اوایل دهه ۸۰ راه اندازی شد.

او افزود: متاسفانه این هفت منطقه نتوانستند آنطور که باید عملکرد مطلوبی در توسعه صادرات داشته باشند و در هردو نسل مناطق آزاد همواره واردات بر صادرات پیشی داشت، طوری که هرسال در منطقه آزاد کیش ۱۰ تا ۱۵ برابر صادرات، واردات انجام می‌شود.

او ادامه داد: از طرفی با راه اندازی این مناطق در هر شهر و استان، بازار‌های آن محدوده تاثیر قرار گرفته و مسافران و گردشگران و حتی خود مردم آن شهر‌ها و استان‌ها تمایل به خرید از مناطق آزاد داشته و بازار‌ها کساد شده اند.

باباخانی گفت: مشکل دیگر غلبه حاشیه بر متن در این مناطق بود، طوری که مردم مناطق آزاد را تنها با تردد ماشین‌های خارجی و خرید کالا‌های خارجی و ... می‌شناختند و این درحالی است که هدف راه اندازی مناطق آزاد توسعه صادرات تولید محور است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، گفت: این تجربیات تلخ موجب شد که سخت گیری‌های بسیاری برای راه اندازی نسل سوم این مناطق صورت گیرد، اما در نهایت با پیگیری‌های بسیار هفت منطقه آزاد به عنوان نسل سوم این مناطق در کشور راه اندازی شد که منطقه آزاد قصرشیرین یکی از آنهاست.

او افزود: اما همین سخت گیری‌ها موجب اعمال برخی محدودیت‌ها در مناطق آزاد جدید شده است، طوری که خرده فروشی و حق مسافر در این مناطق کاملا حذف شده و تردد خودرو‌های خارجی تنها در محدوده منطقه آزاد و برای افراد شاغل در آن مجاز است.

باباخانی هدف از این محدودیت‌ها را برگرداندن مناطق آزاد به کارکرد اصلی آن‌ها که همان بحث صادرات تولید محور است، عنوان کرد.

این مسئول با اشاره به رقابتی شدن فعالیت مناطق آزاد گفت: در همین منطقه غرب در کنار منطقه آزاد قصرشیرین، مناطق آزاد مهران و بانه را هم داریم و این امر نشان میدهد که اگر دیر بجنبیم سرمایه‌ها سمت این مناطق می‌روند.

"ارس" معین منطقه آزاد قصرشیرین شد

او با تاکید بر راه اندازی هرچه سریعتر منطقه آزاد قصرشیرین، از برنامه ریزی برای تدوین طرح جامع این منطقه خبر داد و از دستگاه‌های استان خواست هرچه سریعتر برنامه‌ها و پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه کنند.

باباخانی گفت: باید هرچه سریعتر اساسنامه منطقه هم تدوین شده و سازمان مسئول آن شکل گیرد و نیاز است که هیات مدیره و مدیرعامل آن یک فرد قوی و توسعه محور باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به تعیین یک منطقه آزاد معین برای هریک از هفت منطقه جدید، گفت: برای کمک به راه اندازی هرچه سریعتر هفت منطقه آزاد جدید، مقرر شده هریک از هفت منطقه آزاد قدیمی، معین یکی از این مناطق جدید شوند.

باباخانی افزود: بر این اساس منطقه آزاد "ارس" به عنوان معین منطقه آزاد قصرشیرین انتخاب شده است که کارنامه قابل قبولی در بحث صادرات تولید محور داشته و بنیه مالی خوبی دارد.

این مسئول بر لزوم تشکیل کمیته پیگیری راه اندازی منطقه آزاد قصرشیرین تاکید کرد و گفت: از منطقه آزاد "ارس" هم باید یک نماینده در این کمیته حضور داشته باشد.

باباخانی با تاکید بر لزوم الحاق دو مرز پرویزخان و خسروی به منطقه آزاد قصرشیرین، گفت: اگر این دو مرز به منطقه اضافه شود با توجه به ارتباط آن‌ها با دو منطقه عربی و کردنشین عراق قطعا موفقیت خوبی نصیب این منطقه در بحث صادرات خواهد شد .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.