به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،وقتی صبحانه، ناهار یا شام حذف می شوند بدن دچار ضعف و بی حال خواهد شد، زیرا تصور می کنید که قحطی غذا وجود دارد. معمولا چربی ها در سلولها ذخیره می شوند و در نتیجه سوخت و ساز بدن را تغییر و کاهش میدهند. اگر احساس گرسنگی واقعی را نادیده بگیرید بدن تمام غذایی را که بعد از آن وعده مصرف می کنید را به صورت چربی ذخیره میکند. یعنی بر خلاف انتظار نه تنها وزن کم نمیکنید بلکه دچار استپ وزنی میشوید.
ماشینی در حال حرکت را در نظر بگیرید تا زمانی که باکش پر از بنزین باشد به مقصد میرسد. اگر عقربه سوخت از یک حدی کمتر شود چراغش روشن میشود. با این چراغ ما متوجه میشویم که سریع باید باک بنزین را پُر کنیم، چون ممکن است ماشین خاموش شود. بدن ما هم دقیقا همین طور است. وقتی صبحانه را حذف یا از خوردنش فرار میکنید یعنی سوخت و ساز بدن تان را تغییر میدهید. بهتر است بدانید صبحانه سالم به عنوان وعدهای که پس از ساعتها مصرف میشود کمک میکند متابولیسم پایه بدن فعال بماند و دچار افزایش وزن نشوید.
همچنین سطح قند خون را متعادل نگه میدارد و شدت گرسنگی در طول روز را کاهش میدهد و به سمت ریزه خواری نمیروید. یادتان باشد مصرف صبحانه کامل در ابتدای صبح به کاهش دریافت چربی و میان وعدههای پرکالری در طول روز کمک میکند. مصرف صبحانه سبب کاهش چربی شکمی و وزن میشود. بعضی افراد فکر میکنند اگر صبحانه را کامل بخورند وعدههای دیگر را میتوانند حذف کنند. در حالی که برای پشت سرگذاشتن مسیر بیست و چهار ساعته نیاز به مصرف منظم تمام وعدههای غذایی داریم.
پژوهشها نشان دادند مصرف نامنظم غذاها سبب افزایش وزن میشود. تمام وعدههای غذایی مهم هستند. افرادی که تعداد وعدههای غذایی بیشتر دارند رژیم شان کیفیت بهتری دارد. چاقی در بین افرادی که دو وعده غذایی در روز مصرف میکنند بیشتر از کسانیست که سه یا چهار وعده در روز غذا میخورند. اگر کل وعدههای غذایی را به شش وعده (سه وعده اصلی و سه میان وعده) تقسیم کنید به رژیم پایبندتر هستید و هم مواد مغذی بدنتان را دریافت میکنید. یادتان باشد اگر بیش از اندازه غذا دریافت کنید بدن آن را به صورت چربی ذخیره میکند.
انتهای پیام/