سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیف در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کمک به تولید و رشد اقتصادی از مهم‌ترین اهداف دانشگاه هاست

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف دانشگاه‌های کشور کمک به تولید و رشد اقتصادی است.

محمدسعید سیف مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی در جامعه و صنعت زمینه مناسبی را برای بهبود همکاری‌ها و و تعامل ایشان با امور اجرایی کشور فراهم میکند.

او افزود: در طی فرصت مطالعاتی، عضوهیئت علمی در واحد عملیاتی دولتی یا غیردولتی شامل بخش‌های صنعتی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، خدماتی و کشاورزی حضور مییابد. بر اساس آئین نامه این طرح، اساتید با موافقت دانشگاه میتوانند بین ۳ تا ۶ ماه به واحد‌های اقتصادی و صنعتی مأمور شده و در جهت کمک و بهبود کیفی و عملیاتی واحد‌های فوق همکاری کنند.

سیف تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از مهمترین اهداف دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور، رفع نیاز‌ها و چالش‌های اساسی کشور و کمک به تولید و رشد اقتصادی است، انتظار میرود که دانشگاهیان و مراکز علمی به این رسالت بیشتر توجه کرده و اقدامات مناسبی به عمل آورند.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر ظرفیت‌ها و روش‌های مختلفی در دانشگاه‌ها وجود دارند که میتوان از آن‌ها در جهت اجرای طرح‌های مزیت استانی بهرهمند شد. بر این اساس لازم است دانشگاه‌ها و مراکز علمی بر اساس شرایط و توانمندی‌های خود نقش خود را در این راستا تعریف کرده و اقدامات لازم و مناسب را صورت دهند.

او در ادامه گفت: نقش پژوهش و فناوری در توسعه جوامع هر روز بیشتر میشود و با توجه به نقش آفرینی دانشگاه‌ها و صنایع در این موضوع، لزوم ارتباط آن‌ها با صنایع و دستگاه‌های اجرایی در سال‌های اخیر بیش از پیش پر رنگ شده است. رفع نیاز‌ها و مشکلات صنایع داخلی و بی نیاز کردن آن‌ها از وابستگی‌های خارجی رسالت دانشگاه‌ها در تحقق اقتصاد مقاومتی است.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم تاکید کرد: در این مسیر اهمیت مستندسازی و معرفی دستاورد‌های دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور بیش از پیش به چشم می‌آید؛ لذا دفتر ارتباط با جامعه و صنعت هر ساله اقدام به شناسایی و تدوین قرارداد‌های برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها کرده است و مجموعه طرح‌ها و دستاورد‌های حاصله را منتشر می‌کند. در سال جاری با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته نزدیک به ۱۲۰ طرح از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمع آوری شده است.

سیف بیان کرد: طی دهه‌های اخیر روند تحول و پیشرفت در ساختار و فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور بسیار قابل توجه بوده است. در راستای تشویق و حمایت از فعالیت اثربخش اعضای هیات علمی، در سال ۱۳۹۹ نسبت به شناسایی و معرفی اعضای هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت از طریق دانشگاه ها، پژوهشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور اقدام شده است که از میان برگزیدگان فوق، تعدادی به عنوان "دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت" معرفی شدند.

سیف اضافه کرد: در همین راستا کتابی تحت عنوان اعضای هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت به چاپ رسیده است که سوابق و دستاورد‌های مهم این اعضای هیئت علمی در آن تشریح شده است. امید است با همت این عزیزان مسیر همکاری‌های اثربخش دانشگاه‌ها هر روز گستردهتر گردد. شاخص‌های شناسایی اعضای هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت شامل مواردی مانند مشارکت در فعالیت‌ها و برنامه ریزی‌های ملی و منطق‌های اجرای قرارداد‌های پژوهشی تقاضا محور، ارائه دستاورد‌های مهم و موثر در رفع مشکالت کشور، همکاری با نهاد‌ها و صنایع کشور برای بهبود بهرهوری و کارآیی، نقش آفرینی موثر در ایجاد و فعالیت شبکه‌های علمی و تشکل‌های تخصصی اثرگذار در امور اجتماعی، اقتصادی و صنعتی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.