نایب رئیس انجمن صنفی موسسات آموزش عالی گفت: لازم است تا واگذاری دوره‌های آموزشی به بخش خصوصی با مناقصه انجام شود.

رحیم فرضی پور، نایب رئیس انجمن صنفی موسسات آموزش عالی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیانیه اعتراضی تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص برگزاری دوره‌هایی متعلق به موسسات آموزش عالی آزاد در دانشگاه تهران اظهار کرد: چند سال گذشته مجوز برگزاری دوره‌های آزاد در دانشگاه‌های دولتی داده شد که آن زمان هنوز موسسات آموزش عالی آزاد ایجاد نشده بودند.

او افزود: وقتی موسسات آموزش عالی آزاد ایجاد شدند قاعدتا باید این دوره‌ها به موسسات واگذار می‌شد و آن‌ها مسیر را ادامه می‌دادند.

فرضی پور تصریح کرد: دانشگاه‌ها در بدو تاسیس موسسات آموزش عالی آزاد فعالیت‌های کوچکی انجام می‌دادند، ولی به جای کم‌تر کردن کارهایشان آن‌ها را افزایش دادند و به اینصورت یاد گرفتند تا دوره‌هایی که ما برای برگزاری آن‌ها زحمت کشیده بودیم و طراحی می‌کردیم را از ما الگو برداری کردند و به اجرایشان پرداختند.

نایب رئیس انجمن صنفی موسسات ادامه داد: این روند یک فضای ناسالم بود؛ چرا که دانشگاه تهران به عنوان قطب علمی نباید با موسسه تازه تاسیس به رقابت بپردازد. در واقع افراد و موسساتی از اسم و برند دانشگاه استفاده می‌کردند در صورتی که همان دوره دانشگاه اجرا می‌کرد و این موضوع باعث ایجاد تبعاتی شد، به طوریکه اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران از آن ناراضی بودند.

فرضی پور گفت: دانشگاه تهران این موضوع را تبدیل به تولید انبوه کرد و به جای اینکه سالانه با ۲۰۰ الی ۳۰۰ دانشجو کار کنند به آموزش ۲ هزار الی ۳ هزار دانشجو پرداختند.

نایب رئیس انجمن صنفی موسسات با اشاره به تبدیل دانشگاه دولتی تهران به آموزشگاه شخصی اظهار کرد: دانشگاه تهران با برگزاری دوره‌های آموزش آزاد تبدیل به آموزشگاه شخصی شده است. برند دانشگاه تهران بر مبنای انسان‌هایی ساخته شده و پژوهشگران زیادی در آن فعالیت کرده اند، اما اکنون برخی از این موضوع سواستفاده می‌کنند و اصطلاحا دوره‌های این دانشگاه را می‌فروشند.

فرضی پور با بیان اینکه در دانشگاه تهران برند فروشی شکل گرفته، تاکید کرد: مجوز برگزاری دوره‌های آموزش عالی آزاد از وزارت علوم است و تمامی دانشگاه‌ها یک مجوز برای برگزاری این دوره با محدودیت‌های زیادی داشتند که متاسفانه هیچ کدام از آن‌ها را رعایت نمی‌کنند و گفتنی است که دانشگاه‌ها برای برگزاری تک تک دوره‌ها از سوی وزارت علوم مجوز برگزاری ندارند.

نایب رئیس انجمن صنفی موسسات آموزش عالی آزاد درباره مجوز‌های صادر شده از سمت دفتر آموزش‌های غیر دولتی وزارت علوم به دانشگاه دولتی تهران گفت: این مجوز برای زمانی بوده که هنوز موسسات آموزش عالی ایجاد نشده بودند؛ چرا که طبق سیستم موجود در کلان استراتژی اگر مکانی در بخش خصوصی فعال است دیگر نباید بخش دولتی به آن ورود پیدا کند. همچنین اشکال دیگر کار این است که اگر مجوز برگزاری دوره‌ها به ۲۰۰ نفر داده شده آن‌ها به برگزاری آموزش برای چند هزار نفر اقدام کرده اند.

برگزاری دوره‌های آموزشی آزاد از سوی دانشگاه تهران  قانونی نیست

فرضی پور درباره قانونی بودن برگزاری دوره‌های آموزشی آزاد از سوی دانشگاه تهران گفت: این موضوع قانونی نیست و شاید به علت درآمد خوب باعث شده تا تنها پول رد و بدل شود و آموزش و حرف انسان‌ها دیگر جایگاهی نداشته باشد.

نایب رئیس انجمن صنفی موسسات با اشاره به نقش موسسات آموزش عالی آزاد در پیشرفت مهارت کشور اظهار کرد: هدف دانشگاه‌ها آموزش مهارت محور نبوده است، بلکه هدف اصلی دانشگاه‌ها گسترش پایه‌های علمی می‌باشد. در مقابل، ماموریت اصلی موسسات آموزش عالی آزاد این بوده که آنچه در دانشگاه‌ها آموزش داده نشده را به صورت مهارتی به متقاضیان ارائه دهد.

فرضی پور در پایان با اشاره به پیشنهاد‌هایی به دولت جدید در خصوص بهبود این مشکلات پیش آمده گفت: بهتر شدن این وضعیت باید در یک حالت درست و منطقی شکل بگیرد و اگر قرار است که دانشگاه‌ها به برگزاری این دوره‌ها بپردازند، بایستی تمامی ضوابط موسسات اجرا شود و سپردن آن به گروه‌های دیگر نیازمند مناقصه است، اما در حال حاضر هیچ کدام از آن‌ها رعایت نمی‌شود و اگر فردا روزی تصمیم به برگزاری این دوره‌ها بگیریم باید به شیوه قانونی آن‌ها را اجرا کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.