به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از نیازهای مهم در ازدواج احساس آرامش است. آرامش روانی تأثیر به سزایی در طول عمر انسان دارد. تنهایی یکی از علل افزایش مرگ است و ازدواج موفق باعث طولانی شدن عمر انسان میشود. همسرانی که نسبت به عوامل بیرونی واکنش خوش بینانه تری نشان میدهند، زوجهای شادتر و مقاوم تری هستند و احتمال کم تری وجود دارد که به بیماریهای جسمی و روانی دچار شوند و عمر طولانی تری دارند.
از مولفههای سلامت روان به شناخت خود میتوان اشاره کرد. هر چه بیشتر زوایای وجودی تان را بشناسید و دربارهی خودتان بیشتر بدانید، در هنگام انتخاب شریک زندگی جهت گیری درونی شفاف تری خواهید داشت. افرادی که مرحلهی آشنایی را گیج کننده میدانند، با خودشان آشنا نیستند.
مشکلات سلامت روان میتواند طیف وسیعی از علل را به همراه داشته باشد و بر اساس شدت آن شرایط حادی را ایجاد میکند.
افسانه صمدزاده روانشناس و استاد دانشگاه درباره سلامت روان و نقش آن در ازدواج گفت: سلامت روان به معنای سلامت هیجانی و روانشناختی است، به گونهای که فرد بتواند از تفکر و تواناییهای خود استفاده کند، در جامعه عملکرد داشته باشد و نیازهای معمول زندگی روزمره را برآورده سازد.
وی ادامه داد: ازدواج در مولفههای فردی و اجتماعی سلامت روانی، تاثیرات مهمی دارد. طبق بررسیهای انجام شده در مجموع افراد متاهل به طور متوسط سلامت روانی بالاتری نسبت به افراد مجرد دارند و از کارکرد روانی و جسمانی بهتری برخوردارند. البته این امر به موفق و سالم بودن ازدواج بستگی دارد و ازدواج ناموفق چنین آثاری را در بر ندارد.
این روانشناس تصریح کرد: ازدواج موفق و ارتباط سالم میان همسران، احتمال ابتلا به افسردگی، الکلیسم و خودکشی را در افراد کاهش میدهد و زمینه را برای ارتقای سطح سلامت روانی آنها فراهم میکند.
صمدزاده انواع مشکلاتی که سلامت روان را تهدید میکند این گونه گفت:عواملی که در پیدایش و یا تشدید مشکلات روانی مؤثر باشد فراوان است. دانشمندان در تحقیقات و تجربیات خود به تأثیر چند عامل از عوامل ارثی، جسمی، اجتماعی، عاطفی و شناختی رسیده اند.
وی عنوان کرد: عواملی از قبیل عدم تعادل بین نوعی از مواد بیوشیمیایی در مغز به نام ناقلهای عصبی ناشی از بیماری، عفونت، الکل، تغذیه نامناسب و ناکافی، دارو به ویژه داروهای فشار خون و ضد بارداری، ضربههای ناگهانی و اختلالات تیروئید، طرز تلقی غیرمنطقی از وقایع، کشمکشهای خانوادگی، اختلال در روابط اولیه کودکی، حوادث ناگوار مانند از دست دادن شغل، یامرگ عزیزان، احساس ناامنی و تنهایی و فشارها و مشکلات اجتماعی و اقتصادی و..
واقعبینی و شناخت و پذیرش واقعیتها از اصول اساسی بهداشت روانی فرد است. فرد واقعبین نقاط قوت و ضعف خود را میشناسد و میتواند تعامل بهتری با جهان داشته باشد.
این روانشناس برای بررسی بهداشت روانی در ازدواج اقداماتی را لازم دانست و گفت: توانایی فرد در کنار آمدن با استرسهای روزمره زندگی یکی از فاکتورهای سلامت روان محسوب میشود. افرادی که زود دلسرد میشوند یا از روحیه مصممی برای برخورد با مشکلات زندگی برخوردار نیستند، احتمالاً در زندگی مشترک خود با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد؛ زیرا پس از ازدواج مسئولیتها و وظایف افراد بیشتر میشود و آنها باید بتوانند از پس مشکلات بیشتری بربیایند.
سلامت روان نیاز حیاتی و اولیه انسان در جهت بهتر زندگی کردن است. ازدواج نقشی اساسی در سلامت روان انسان دارد که فواید و نتیجههای بی-شماری بر آن مترتب است.
وی خاطرنشان کرد: برای این که بتوانید از واکنشهای قبلی فرد نسبت به مشکلات و استرسهای روزمره آگاه شوید، میتوانید از او بخواهید تا خاطراتی در مورد مشکلاتی که در گذشته تجربه کرده را برای شما بگوید.
وی افزود:همچنین میتوانید از طریق صحبت با دوستان و آشنایان طرف مقابل اطلاعات بیشتری در مورد روحیات او کسب کنید. نحوه برخورد با مشکلات عاطفی نیز از شاخصهای سلامت روانی محسوب میشود.
صمدزاده بیان کرد: همچنین مهارتهای ارتباطی خوب از نشانههای یک فرد سالم محسوب میشوند. این مهارتها در کیفیت زندگی مشترک افراد نقش بسزایی ایفا میکنند. فردی که از مهارتهای ارتباطی مناسب برخوردار است نه تنها در ارتباط با همسر خود خوب عمل میکند، بلکه در ارتباط با سایر افراد نزدیک به خود نیز عملکرد مناسبی خواهد داشت.
این روانشناس لزوم شناخت خود در ازدواج گفت: لازمه یک انتخاب صحیح در یک ازدواج برای هر فردی، رسیدن به خودآگاهی است. به طور کلی، یکی از مهمترین مهارتهای زندگی، “خودآگاهی “و “خودشناسی” است.
وی افزود: در خود آگاهی افراد به شناخت درباره ویژگیهای مثبت و منفی شخصیتی خود میرسند و سعی دارند تا نقاط مثبت را تقویت و نقاط منفی را کاملا از بین ببرند.
کانون خانواده واحد اصلی و زیربنایی جامعه است و منبع تأمین احساس امنیت، آرامش و تأمین نیازهای عاطفی و هیجانی است. زیرساخت هرگونه پرورش و تکامل اجتماعی، روانی و اخلاقی، اقتصادی و دینی در خانواده شکل میگیرد.
صمدزاده در پایان گفت: در “خودشناسی”، افراد به شناخت ملاکهای ازدواج و انتظارات خود از همسر آینده شان، میرسند.
میزان سلامت روان در ازدواج یکی از معیارهای مهمی است که کیفیت زندگی زناشویی زوجین را تعیین میکند. زیرا که عدم برخورداری از سلامت روان ویژگیهای رفتاری فرد را به میزان زیادی تحت تاثیر قرار میدهد و بر اساس آن بر رابطهی زن و شوهر تاثیر میگذارد.
یکی از مهارتهای درست زندگی کردن مراقبت از خود است. مراقبت از خود، باعث میشود متعادل و پرانرژی باشیم. این انرژِی به ما کمک میکند تا به خواستههای خود برسیم و کیفیت زندگیها را افزایش میدهد و روابط ما را بهتر میکند.
ازدواج کردن یکی از راههایی است که افراد میتوانند با استفاده هر از آن سلامت روان خود را بهبود بخشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
چه کنم به نظرتون.
چیزی که برام مهمه پوشش.صداقت.خانواده است.
کارمند هستم
من همه چی دارم،اما بخاطر بیماری که داشتم نتونستم ازدواج کنم و الان که سنم بالا رفته بشدت احساس تنهایی میکنم.
ولی شما ناامید نشید تا جونید و سلامت، اینقدر بگردید تا هم کفو خودتون رو پیدا کنید و ازدواج کنید.
همه دخترها و پسرها که بد نیستن.آدم خوب هم زیاد هست. حتما بگردید و با خانواده ای وصلت کنید که اخلاق خوبی داشته باشند. قبل از ازدواج برای شناخت هم وقت بذارید، دل به دل هم بدید و با پشتکار کنار هم برای زندگیتون تلاش کنید.
در مورد مهریه و جهیزیه با هم صحبت کنید و در مورد کم و کاستی ها به تفاهم برسید.
بخدا توکل کنید و مطمئن باشید با ازدواج خوب انگیزه برای زندگی پیدا میکنید. برای منم دعا کنید.
انشاا... به حق این ماه عزیز همه جونها به آرزوشون برسن و خوشبخت بشن
یه کلام ختم کلام.انقدر ناز نکنید.همگی شماها میخواین سر و سامان بگیرید.
کیس خوب دید و ضمن مشورت با اهل فن اقدام کنید.
پس چی شد؟
لطفا یه مقاله هم در مورد فواید عدم انتشار مطالب تکراری و رو مخی بر سلامت روان تهیه کنید.
باتشکر
اون دخترانی که با پای خودشون به منزل کیوان الف رفتند چی؟!! اونا هم پسر بودند؟!!!
البته از این موارد زیاده پسر و دختر هم نداره.
در ماشین زندگی میکنند
با چند تا بچه
اتوبوس قدیمی مدرسه را میخرند و تبدیل به خونه میکنند و
اینجوری دارند زندگی میکنند حتی در منهای 40 تا 50 درجه
چونکه قدرت کرایه طبقه ندارند
در یوتیوب میتوانید .اینجور زندگی کردن را ببینید
بهشون بگو همه بیان ایران تا تو یه شبانه روز ماست از ۲۵ تومن بشه ۵۰ تومن
به چیزی ک جووانان فکر نمیکنن تو این دورو زمونه ازدواجه
ازدواج رو ول کنید فکر واکسن باشید
لطفا بنویسید فواید ازدواج برای زنان
چون برای مرد، زن هیچ ارزشی ندارد، اما اینقدر احمق در
اینقدر روی زخم جوانان نمک نپاشید !
با ماهی ۳.۴۰۰ ادم خودش هم نمیتونه جمع کنه چ برسه یه خانواده رو
(مگر با بدبختی و قرض و وام و نداری و خرید نون نسیه )
ازدواج میکردند
توکل بخدا کن و ازدواج کن
اونا هم حق دارن در جامعه ای که قوانینش برای به جان هم انداختن مردمه دو طرف میترسند میخوان یه پشتوانه ای یا چاهی برای افتادنشون نباشه ولی وقتی قوانین به اسم حمایت از یک طرف هیچ حقی برای طرف مقابل قائل نیست وقتی حکومت به اسم حمایت فقط مرد رو له میکنه نه این که خودش از زن طلاقی حمایت کنه یا این که زنو میترسونه که فردا مرده حق داره یه طرفه به دلایل غیر انسانی ولت کنه و طلاق...
مشکل دخالت قانون های بیخودی و نتیجه قانون ها خراب شدن فرهنگ ازدواج و زندگیه...
پاشنه آشیل دیگه هم وضع اقتصادی...
بزرگوار خبرگزار عزیز اگه دغدغه داری واقعا اینو نشر بده حتی از زبون من جوون برسون به گوش هرچی مسئول ... شعار و وعده برای من امید و آینده و زندگی نیست